Seitsemäs taisto – kumman kausi jatkuu?

LIIGA / Ennakko
Jatkopaikasta taistellaan loppuun asti.
Kuva © Pekka Rautiainen
Kevään tiukimmaksi pudotuspelisarjaksi veikattu taistelu Lahden Pelicansin ja Oulun Kärppien välillä on edennyt tappiinsa asti. Vuorossa on se kuuluisa seitsemäs kohtaaminen, jossa selviää, kumpi joukkueista kampeaa itsensä jatkoon ja kumpi joutuu pettyneenä liukumaan kesälomalle.

Ratkaisun paikat

Ottelusarja Pelicansin ja Kärppien välillä on tarjonnut kiekkoyleisölle koko tunteiden skaalan. Mukaan on mahtunut Pelicansin tyrmäävä alku, Kärppien komea nousu sarjan katkaisupaikoille asti sekä lahtelaisten huikea taistelu sarjan tasoihin viemiseksi.

Myös yksilöpuolellakin on nähty draamaa kaikissa suhteissa. Joukkueiden maalivahtien otteet ovat vaihdelleet ja kenttäpelaajatkin jäätyneet tiukoissa paikoissa. On nähty jatkoaikamaaleja, nokkapokkia ja tapahtumia kentän ulkopuolella.

Lauantaisessa Oulun kohtaamisessa Kärpät pelasivat räväkästi ja laittoivat Pelicansin pahaan ahdinkoon. Turkoosipaidat joutuivat kahden maalin tappioasemaan, jossa pussinokkien lopullisen murtumisen esti hienon ottelun pelannut maalivahti Niko Hovinen.

Kuin ihmeen kaupalla lahtelaiset nousivat Kärppien ruotsalaisvahti Johan Backlundin haparoinnin avustuksella tasoihin ja vielä ohi. Oululaiset saivat venytettyä pelin jatkoajalle Jari Viuhkolan osumalla, mutta Pelicansin Radek Smolenak tyhjensi lopulta pajatson ja vei ratkaisun kohta käsillä olevaan seitsemänteen peliin.

Pelicans pääsee hurmosta elävän lahtelaisyleisön eteen pienessä ennakkosuosikin asemassa. Lahtelaisryhmä oli hätää kärsimässä Oulussa kahden ensimmäisen erän aikana ja kesäloma häämötti joukkueen edessä. Kuitenkin Pelicans löysi draivin helpohkojen maaliensa ansiosta ja oli kolmannessa erässä kuskinpukilla, kunnes ottelun viimeisillä minuuteilla Kärpät onnistuivat ilman maalivahtia.

Kärpille lauantai loi haastavan lähdön maanantain otteluun. Ykkösmaalivahti Johan Backlund suli ottelun viimeisessä erässä lähes käsittämättömällä tavalla ja kun maalivahtipeli lamaantui täysin, Kärppien vahva hallinta kentällä hyytyi. Pelicans ottikin sitten tarjotusta oljenkorrestaan kiinni eivätkä oululaiset saaneet ottelusarjaa vieläkään poikki.

Kaikesta spekuloinnista ja arvostelusta huolimatta Kärpät tiedotti maalivahti Backlundin jatkavan keltamustien maalinsuulla myös maanantain ottelussa.

Maanantaina ratkaisevat paljon kuulutetut asiat. Erikoistilanteet ja maalivahtipeli ovat tututun suuressa roolissa. Pelicans hakee varmasti ottelulle yhtä vauhdikasta alkua kuin sarjan aikaisemmissa kotiotteluissaan ja Kärpät pyrkivät hallitsemaan Pelicansin rynnistystä kokemuksellaan.

Seitsemännessä pelissä myös henkinen kamppailu korostuu. Kummallakaan joukkueella ei ole varaa turhaan jäähyilyyn, jos haluavat taistella sarjan voitosta.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen kokoonpanoon tuskin tulee suurempia muutoksia. Vaihtoehdon kakkosketjun laitaan tuo aiemmin pirteästi pelannut Pekka Jormakka, joka huilasi lauantaina Vili Sopasen ollessa pelivuorossa.

Kärppien loukkaantumistilanne ei näytä yhtä hyvältä kuin kotijoukkueen. Joukkue menetti viimeisimpänä luottopuolustajansa Ville Mäntymaan sairastuvalle. Muut huilaavat pelaajat ovat Jan Snopek ja Joonas Kemppainen.

Miikka Salomäki puolestaan palaa kokoonpanoon SM-liigan kurinpitovaliokunnan muutettua aiempaa tuomiota.

Kärpät saavat kuitenkin vahvistustakin kentälle. Kokenut puolustaja Mikko Lehtonen tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Jan Latvala 4 2 6
2.Ryan Lasch 0 4 4
3.Radek Smolenak 3 1 4
4.Justin Hodgman 0 3 3
5.Joonas Järvinen 0 3 3
Kärpät M S P
1.Oscar Eklund 0 5 5
2.Ivan Huml 1 4 5
3.Jari Viuhkola 3 2 5
4.Joonas Donskoi 3 2 5
5.Juha-Pekka Haataja 3 1 4

» Lähetä palautetta toimitukselle