Löytyykö Kärpiltä tarvittava nöyryys?

LIIGA / Ennakko
Torstaina vakuuttavan voiton Jokereista napannut sarjajohtaja Kärpät saapuu pelikaanien luolaan. Lintujen lento on katkennut ja siivet tuskin kantavat. Lauantaina on vielä vaara joutua petoeläimen raatelemaksi

Pelicansin rivit ovat harvinaisen järjestelmällisessä kaaoksessa. Viikon sisään joukkueesta ovat lähteneet Keinänen, Kauppila, Lephart, Philipp, eikä sataprosenttista varmuutta siivouksen päättymisestä vielä ole. Tulijat Näätänen, Korkeavuori, Suutarinen, Tuominen ja Heikkinen pääsevät aivan erilaisiin rooleihin kuin mihin ovat tottuneet.

Heissä on potentiaalia, mutta kuka ruokkii? Taitavan Toni Koivusen motivaatio kirveensä kaivoon heittäneessä joukkueessa on arvoitus. Toisin kuin Koivusella, viime aikoina pirteästi pelanneen Ville Hirvosen on annettava näyttöjä tulevaisuuttaan varten. Hänen rinnallaan pelaavan Daniel Widingin taisteluinto on ollut olosuhteisiin nähden lähes käsittämätöntä, mutta ei ruotsalainen vauhtikonekaan voi ikuisesti jaksaa.

Täysremontin tehneen joukkueen ketjukokoonpanoja odotetaan mielenkiinnolla. Annetaanko paremmat mahdollisuudet oman seuran kasvateille vai muualta tulleille nuorille?

Kärppiä vaikea pysäyttää

Kärppien meno liigassa on ollut todella vakuuttavaa viime aikoina. Jonkin aikaa Jari Viuhkolan johtaman tehoketjun varjossa ollut Jokinen-Lievers-Pesonen on taas yltynyt kovaan vireeseen. Myös ”tuntemattomat” Pekka Saarenheimo ja Antti Aarnio ovat keränneet kohtalaiset tehot viime peleissä.

Siinähän on melkein kolme täyttä hyökkäysketjullista noususuhdanteessa olevia pelaajia. Yhdeksänneksi lenkiksi voidaan ehkä juuri ja juuri laskea joku ihmeen Vladimir Machulda. Kapteeni Sakari Palsola on tosin sivussa nivusvamman takia.

Taistelu henkisellä puolella

Lahti on ollut perinteisesti Kärpille vaikea paikka. Nyt kärjessä porskuttavan ja muutosten kourissa painivan joukkueen erot kuitenkin niin valtavat, että vain käsittämätön asennevamma voi estää vierasvoiton.

Edellisellä Lahden vierailullaan Kärpät lepuutti maalivahti Niklas Bäckströmiä, ja Pelicans nappasi ansaitun voiton komean kirin jälkeen. Vaikka Pekka Rinne tuolloin haparoikin, hän todennäköisesti aloittaa huomenna Kärppä-veräjän suulla. Siinäkö on ensimmäinen askel kohti uutta yllätystä?

» Lähetä palautetta toimitukselle