Kaataako Tenkrat Pelicansin?

LIIGA / Ennakko
Kovassa vireessä oleva Oulun Kärpät saapuu testaamaan maaottelutauon jälkeistä kuntoaan Lahteen. Kotijoukkue Pelicans on myös osoittanut piristymisen merkkejä, joten menneiden vuosien taisteluparin kesken voi odottaa hyvää jääkiekko-ottelua.

Kotijoukkue lähtee otteluun pitkästä aikaa terveellä kokoonpanolla. Ennen taukoa oli monta miestä puolirampoina, kuten Jari Kauppila ja Grigory Pantelejevs. Pantelejevs oli tauon aikana Latvian maajoukkueen mukana, mutta Kauppila on päässyt kuntouttamaan itseään rauhassa. Valmentaja Petteri Hirvonen lupailikin, että keskenkuntoiset pelaajat saavat hoitaa itsensä kuntoon rauhassa tauon aikana.

Pelicansin peli on viime aikoina ollut huomattavasti piristyneempää kuin alkukaudesta. Viimeisestä viidestä ottelusta on kaksi voittoa, kaksi tappiota sekä tasapeli. Viimeiset kaksi ottelua päättyivät tappioon (TPS ja Blues), mutta varsinkin Bluesia vastaan peli oli pirteää ja voitto ei olisi ollut vääryys. Nyt pelaajien pitäisi olla kunnossa ja Pantelejevs pääsee pelaamaan vapautuneemmin, sillä Pelicansin johto vakuuttui miehen taidoista try-outin aikana ja sopimus allekirjoitettiin.

Kotijoukkueen tehot tulevat olemaan pitkälti ykköskentän harteilla. Kauppila, Jämsen ja Jääskeläinen ovat joukkueen tähtiä ja he saavatkin usein pelin vastustajan päätyyn. Jani Keinäsen kakkosketju höystettynä Pantelejevsilla on myöskin vaarallinen ja varsinkin Olli Julkunen on ollut joukkueen parhaimmistoa edellisissä peleissä. Maalille on myös kaksi loistavaa ehdokasta, Mikko Rämö ja Pasi Kuivalainen. Rämö aloitti Turussa, mutta vaihdettiin kesken pois. Nyt saattaa olla siis Kuivalaisen vuoro aloittaa torjuntatyöt.

Kärppien voitoille lisäystä?

Kärppien alkukausi ei myöskään ollut turhan menestyksekäs. Vasta viime aikoina se on päässyt todelliseen vireeseen ja noussut aivan liigan kärkikahinoihin. Viidestä viimeisimmästä ottelusta saldona on kolme voittoa, tasapeli ja tappio. Erityisesti pistepörssin kärkinimi, Petr Tenkrat on ollut iskussa.

Kärpiltä oli kuusi miestä maajoukkuetauon aikana joko miesten tai nuorten maajoukkuetehtävissä. Tämä haittasi osin tauon harjoittelua, mutta tuskin hidastaa miesten menoa. Muutenkin joukkueella pitäisi olla paras kokoonpano, eli ei ketään sairastuvalla.

Vierasjoukkueen vaarallisin osa on Petr Tenkratin ketju, pelaa miehen rinnalla sitten ketä tahansa. HPK:ta vastaan ennen taukoa ketjussa olivat Sakari Palsola ja Antti Aarnio. Tenkrat johtaa koko liigan pistepörssiä tehoin 12+7 ja on iskenyt viimeisimmissä otteluissa järjestäin maaleja. Myös Brett Lievers ja Andrei Potaichuk ovat olleet kovia tehoilemaan. Sen sijaan Petr Ton on ollut lievä pettymys tehojen suhteen, vaikka onkin Kärppien fanien mukaan pelannut kohtalaisen hyvin.

Viimeksi kun joukkueet kohtasivat Raksilassa, olivat lukemat Lahtelaisille tylyt 8-2. Nyt Pelicans hakee revanssia kotihallissaan. Siihen tarvitaan kuitenkin jokaisen ketjun onnistuminen ja virheiden minimointi. Kärppien voitot saavat lisäystä, jos oma peli ei toimi. Maaottelutauon johdosta on odotettavissa pientä tunnustelua varsinkin ottelun alussa, mutta muuten voidaan olettaa ottelusta tulevan, jos ei hyvätasoisen, niin ainakin vauhdikkaan ja mielenkiintoisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle