Uusi vuosi, uudet kujeet?

LIIGA / Ennakko
Vahvasti viime peleissä esiintynyt Pelicans saa vieraita Jyväskylästä. Yksi kauden yllättäjistä, JYP, saapuu testaamaan lahtelaisten taitoja. Vierailijoiden pelit eivät ole menneet aivan nappiin joulutauon jälkeen, kun taas kotijoukkue on jatkanut siitä, mihin ennen taukoa jäi.

Viimeksi Pelicans pelasi Hämeenlinnassa. Vaikka pelissä oltiin hyvin mukana, jouduttiin lopulta tyytymään jatkoaikatappion tuomaan yhteen pisteeseen – tosin sitä edesauttoi Jukka Jalosen paljon puhuttu mailanmittausoperaatio.

Joka tapauksessa joukkue on parantanut selvästi saatuaan neljä ehjää kentällistä kehiin. Viimeisistä neljästä pelistä on saldona kolme voittoa ja tuo yksi jatkoaikatappio. Pudotuspeliviiva on kuitenkin vielä kahdeksan pisteen päässä, joten kovaa saa joukkue töitä tehdä saavuttaakseen sen. Nykyisellä pistetahdilla tämä on kuitenkin mahdollista, heikkoja esityksiä ei saisi enää enempiä tulla.

Pelicansin paras kentällinen on edelleen ollut Jari Kauppilan ykkösviisikko, huolimatta siitä, että omiin on ropissut liikaa. Hyökkäyspäässä ketju on vahvoilla mitä tahansa vastustajaa vastaan. Joonas Jääskeläinen, joka sai Hämeenlinnassa aivotärähdyksen, on parantanut otteitaan jatkuvasti, mutta tasaisuutta kaivataan enemmän. Myös toisen laidan Tappara-laina Toni Mäkiaho on viihtynyt kentällä enemmän kuin jäähypenkillä. Tehoja on myös alkanut löytymään.

Ykkösketjun takana silmiin on pistänyt akselin Jani Keinänen – Toni Saarinen toimivuus. Keinänen on pelannut koko kauden varmasti, mutta Saarinen on piristynyt muun joukkueen mukana. Serkukset pelaavat ehkä parasta kiekkoa Lahdessa olonsa aikana, toivottavasti tahti säilyy ja paranee kauden loppuun asti.

JYP hamuaa voittojen tielle

Ennen joulutaukoa JYP oli lähes voittamaton. Sillä oli parhaillaan 12 tappiotonta ottelua peräjälkeen ja joukkueiden viimeisimmässä yhteenotossa JYP oli kotonaan parempi lukemin 4-1. Kaksi joulun jälkeistä peliä ovat kuitenkin olleet voitottomia. Blues löi JYP:n kotonaan 5-3 ja kotonaan JYP jäi 2-2-tasapeliin SaiPaa vastaan.

JYP:n ykkösnyrkki, Sillgren – Perrin – Chlubna, on ollut joukkueen kantava voima. Erityisesti Perrin ja Chlubna ovat olleet tehokkaina. Perrin on parantanut otteitaan koko ajan, vaikka alkukaudesta miehen peli ei kulkenut aivan toivotulla tavalla. Chlubna oli jo viime kaudella kova maalitykki ja sama on jatkunut tälläkin kaudella. Miehellä on kasassa jo 30 tehopistettä, kun vastaavasti Pelicansin kultakypärällä, Jari Kauppilalla, on kasassa 25 pistettä.

Joukkueen hyvä menestys ei kuitenkaan ole levännyt pelkästään ykkösketjun varassa. Maajoukkueeseenkin kutsuttu Tuomas Pihlman alkaa tehdä todellista läpimurtoaan liigassa. Kun hänen rinnallaan pelaavat Antti Virtanen ja Jarkko Immonen ovat myös pelanneet taitoihinsa nähden hyvin, ei menestys ole yllätys. Mitään kriisiä JYP:llä ei todellakaan kahden voitottoman ottelun jälkeen ole, mutta torstaina olisi hyvä paikka palata jälleen voittojen tielle. Siihen vaaditaan kuitenkin koko joukkueen hyvää onnistumista hyökkäys –ja puolustuspäässä.

Tasaista

Ottelusta ei ole luvassa kauden parasta kiekkoviihdettä, mutta kaksi kovasti taistelevaa joukkuetta nähdään toivottavasti jäällä. Pelicans on saanut pelinsä kulkemaan hyvin ja itseluottamus on parantunut voittojen myötä. Voitto on todella tärkeä pudotuspelipaikkaa ajatellen, mutta niin se olisi myös JYP:lle.

Pelicans saa jälleen kentälle neljä kentällistä. Poissa ovat pitkäaikaispotilaat, Veli-Pekka Nutikka ja Jermu Pisto. Maalissa saattaa debytoida Tapparasta loppukaudeksi Lahteen siirtynyt Sasu Hovi.

JYP:ltä poissa ovat Jani-Matti Loikala ja nuorten MM-kisoissa oleva Tuomas Mikkonen. Angel Nikolovin pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle