Pelicans lähtee kaatamaan JYPiä ensimmäistä kertaa tällä kaudella

LIIGA / Ennakko
JYP on vienyt nimiinsä kaikki joukkueiden tämän kauden kohtaamiset.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Pudotuspelien kotiedusta taisteleva JYP ja pudotuspeleihin pääsystä taisteleva Pelicans kohtaavat Lahdessa keskiviikkona neljännen kerran tällä kaudella.

Edelliset ottelut

JYP on vienyt nimiinsä kaikki joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella. Kauden alussa Lahdessa JYP haki täydet kolme pistettä tyylipuhtaalla vierasvoitolla Veini Vehviläisen torjuttua Liiga-debyytissään nollapelin.

Jyväskylässä JYP on ollut kummallakin kertaa parempi jatkoajan jälkeen. Edellisessä kohtaamisessa saatiin todistaa historiaa, kun Pelicans-puolustaja Juha Leimu paukutti hattutempun nopeammin kuin kukaan Suomessa aiemmin.

Kuntopuntarit

Pelicansin pelaaminen kotiotteluissa on ollut yskähtelevää, sillä lahtelaiset ovat onnistuneet nappaamaan tämän vuoden puolella ainoastaan kolme kotivoittoa. Lohdullisemmaksi saldon tekee se, että kaksi voitoista on tullut kolmen viimeisen kotiottelun aikana, viimeisin lauantaina TPS:n kaaduttua lukemin 2-1.

JYPillä sen sijaan on kulkenut viime aikoina vierasotteluissa paremmin, sillä joukkue on jäänyt viidessä viimeisessä vierasottelussaan pisteittä ainoastaan kerran. Viimeisin vierasottelu kuitenkin päättyi tappioon KooKoota vastaan voittolaukauskilpailun jälkeen.

Ratkaisukohdat

Pelicansille olisi elintärkeää ylivoiman toimivuuden kannalta, että kokoonpanoon palaamassa olevat Juha Leimu ja Pasi Puistola pelaisivat keskiviikkona, sillä lahtelaisten ylivoima on Leimun poissaollessa ollut todella heikkoa. Kakkosylivoimaan sen sijaan ei ole koko kauden aikana löytynyt sopivaa kiekollista puolustajaa, ja tämä rooli on vahvasti tyrkyllä Puistolan harteille.

Maalivahtivalinnat tulee olemaan isossa osassa ratkaistaessa ottelua. Pelicansin ykköstorjuja Janne Juvonen sai perjantaina Helsingissä tärskyn ottelun loppupuolella, ja joutui jättämään pelin kesken torjuttuaan vakuuttavasti läpi ottelun.

Lauantaina maalilla torjunut Niko Hovinen oli yhdestä päästetystä maalista huolimatta läpi ottelun hyvin epävarma pudottaen lukuisan määrän irtokiekkoja eteensä.

JYPin maalinsuulla Veini Vehviläinen on läpi kauden ollut huomattavasti virkaveljeään Tuomas Tarkkia paremmassa vireessä, mutta viime aikoina Tarkki on saanut vastuuta paljon Vehviläistä enemmän. 

Joukkueiden maalivahtivalinnoista ja torjujien vireestä riippuen odotettavissa voi olla joko todellinen maali-iloittelu, kuten joukkueiden edellinen kohtaaminen tai vähämaalinen maalivahtien kaksintaistelu.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Pietilä #5 |

Puolustaja

Paljon parjattu Pietilä on esiintynyt viime otteluissa huomattavasti alkukautta varmemmin, ja samalla lisännyt ripauksen lisää fyysisyyttä pelaamiseensa. Ratkaisi lauantaina voiton tärkeässä kotiottelussa.

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Oli lähes neljä kuukautta sivussa loukkaantumisen vuoksi. Syötti lauantaina kaksi maalia, jotka olivat ensimmäiset pisteet pitkän tauon jälkeen. Aukeaako myös maalihanat Lahdessa?

» Lähetä palautetta toimitukselle