Onko JYPillä juhlat jo maanantaina?

LIIGA / Ennakko
Juhliiko JYP jo maanantaina Suomen mestaruutta Lahdessa?
Kuva © Pekka Rautiainen
Lahdessa otellaan jälleen tällä kaudella ottelu, jossa kotijoukkue on selkä seinää vasten. Viimeksi pussinokat selvittivät vastassa olleen Kärpät ja jatkoivat välieriin. Nyt on kuitenkin panoksena SM-kulta ja vastustajana Kärppiä vahvempi JYP.

Ratkaisun paikat

JYP on vienyt ottelusarjan kolme viimeisintä ottelua, joista viimeisin ratkesi jatkoajalla Harri Pesosen pommittamaan maaliin.

Pelicans on jälleen tilanteessa, jossa sillä ei ole mitään muuta kuin voitettavaa edessään. Tappion myötä voidaan vaappua hopea kaulassa, mutta kuitenkin päät pystyssä, kesälomille. Jos turkoosit pystyvät ottamaan äänekkään kotiyleisönsä edessä voiton ottelusta, siirtyy ratkaisu Jyväskylään, jossa lahtelaisilla olisi taas uusi päivä ja mahdollisuus kautensa pitkittämiseen.

Kummallekkin joukkueelle korostuvat kaksi asiaa ylitse muiden, ottelun alku ja jäähyt. Ottelun alusta asti on oltava hereillä vastustajan tempuille ja oltava valmis iskemään itse se ottelun tärkeä avausmaali. Oman pelin alusta alkaen rullaamaan saava joukkue tulee myös hallitsemaan pelin ensimmäistä erää, ehkä jopa koko ottelua.

Jäähyilyt ovat korostuneet tässä finaalisarjassa. JYPin mieletön alivoima tekaisi taas viime pelissä yhden alivoimamaalin, mutta päästi myös kaksi maalia omiin. Lahtelaisten ylivoima taas on ollut hyvin epätasaista läpi finaalisarjan. Kumpi tahansa boksia enemmän kuluttaa, kuluttaa myös omaa joukkuettansa ja parantelee vastustajansa tilannetta.

Pelicansilla ovat henkilökohtaiset virheet olleet se ratkaiseva niitti sarjan peleissä. Puolustuspään johtohahmoille ja hyökkäyksen kärkipelaajille sattuvat virheet kostautuvat ovat lahtelaisille karvaasti, kun JYP on rokottanut tekopaikoistaan varmasti. Näihin ei ole enään pussinokilla varaa.

Maalivahtityöskentelyyn kummankaan peli tuskin lopullisesti kaatuu. Sillä, vaikka mitä todennäköisimmin Pelicansin maalilla aloittaa 17-vuotias Janne Juvonen, on nuorella veskarilla myös paljon hehkutetut ''lehmän hermot''. Juvonen ei tule kovassa paikassa menettämään otettaan, vaikka joku helppo voisi maaliin mennä.

Myöskään JYP-maalivahti Helenius ei menetä otettaan pelistä takaiskujen myötä, joten kummallakin joukkueella on yhtälaiset mahdollisuudet veräjän suulta katsottuna.

Kokoonpanot

Pelicansin maalivahtiongelmat ovat kaksinkertaistuneet, kun Joonas Kuusela jäi Miika Lahden alle ja sai aivotärähdyksen. Kuusela jää siis pois pelistä, kun Pelicansilta puuttuu jo lonkkavaivainen Niko Hovinen.

Tolppien välissä nähdään suurella todennäköisyydellä Janne Juvonen, joka debytoi maalilla lauantaisessa ottelussa. Luukkua avaa Juvosta kaksi vuotta vanhempi Heikki Tuomisto, joka on torjunut pääasiassa Pelicansin A-nuorissa.

Pelicansilta on poissa kokoonpanosta myös polvivammainen Vili Sopanen.

JYPiltä muutoksia tuskin lienee luvassa. Kalle Koskinen on luultavasti edelleen ulkona kokoonpanosta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 2 6 8
2.Harri Pesonen 3 3 6
3.Jani Tuppurainen 3 3 6
4.Arto Laatikainen 0 2 2
5.Kristian Näkyvä 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle