JYP yrittää tasoittaa vuoristoratansa kyytiä

LIIGA / Ennakko
Lahdessa kohtaavat Pelicans ja JYP. Molemmilla joukkueilla on haluja tasoittaa suorittamistaan otteluissa kevättä kohden mentäessä. Ottelun voittaja saa rauhoitettua olotilaansa, kun taas häviäjä joutuu hakemaan pelilleen edelleen uutta lähtöä.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue on pelannut itselleen uudelle vuodelle hyvän tilanteen sarjassa. Joukkueella on edelleen hyvät mahdollisuudet taistella runkosarjan voitosta ja samalla säilyttää paikkansa kolmen parhaan sakissa. Vaikka runkosarjan voittoon vaaditaan myös upeasti pelanneen KalPan notkahdusta, on lahtelaisjoukkueella kaikki avaimet säilyttää vaadittava iskuetäisyys.

Kuitenkaan lahtelaisten peli ei ole ollut jatkuvasti vaadittavalla tasolla. Joukkueen haluton esitys viimeisimmässä ottelussaan Tampereella toi tappiosarakkeeseen uuden merkinnän.

Hurrikaanipaidat ovat ajelleet varsinaista vuoristorataa läpi kauden. Joukkue otti kuitenkin tärkeän voiton Tapparasta ja joukkueella on täydet mahdollisuudet ottaa Lahdestakin tärkeät pisteet.

Pisteet ovat JYPille todellakin tärkeitä, kun joukkue kamppailee suorasta pudotuspelipaikasta. Joukkueella on hyvä iskuetäisyys vielä runkosarjan neljällä sijalla majailevaan Helsingin IFK:hon, mutta tappioita kärsiessä joukkue voi valahtaa alemmille sijoille Bluesin ja TPS:n ohi.

Ratkaisun paikat

Pelicansilla ei toiminut Tampereella juuri mikään. Joukkueen taistelu lamaantui täydellisesti yhteen tilanteeseen, kun Arto Tukio lennätti Pekka Jormakan Hakametsän laitoihin ja käynnisti vastahyökkäyksen, joka päättyi Ilves-maaliin.

Pelicans-maalissa hienosti kauden läpi torjunut Niko Hovinen ei yltänyt ottelussa omalle tasolleen, kuten ei myöskään hyökkääjä Vili Sopanen, vaikka mies tyrkkäsi maalin ottelussa.


Joukkueiden viime kohtaamisessa Perrin loukkaantui Järvisen kohtelussa.

Pussinokkien ulkomaalaishyökkäjät Ryan Lasch ja Justin Hodgman ovat esittäneet parastaan viimeisessä kolmessa joukkueen ottelussa. Nyt miesten otteluiden ratkaisukykyjä tarvitaan, kun Pelicans haluaa säilyttää liigan kakkospaikkansa.

Jyväskyläläisten puolustus on ollut joukkueen selkeä vahvuus. Varsinkin JYPin maalivahtikaksikko Riku Helenius ja Joni Myllykoski on ollut varma palanen joukkueen alakerrassa.

Puolustamalla voitetaan sanonnan mukaan mestaruuksia, mutta ilman maaleja ei matseja useinkaan ratkota. Tämä on ollutkin jyväskyläläisten puute. JYP tarvitsee maalintekoon huolellisuutta ja varmuutta, jolloin mahdollisuudet kaikkien joukkueiden kaatamiseen nousevat selkeästi.

Kokoonpanot

Pelicansin uusin hankinta Ilkka Pikkarainen ei seuran mukaan osallistu vielä tiistain koitokseen, vaan hakee pelituntumaa harjoituksissa.

Kokoonpanosta lahtelaisista jäävät ulos aivotärähdyksestä kärsivä Pekka Jormakka, sekä hyökkääjät Max Wärn, Marko Pöyhönen ja puolustaja Juha-Pekka Pietilä. Kokoonpanoon puolestaan liittyvät Jyri Marttinen ja Joni Isomäki.

JYPin kokoonpanosta puuttuvat sormivamman saanut tehopakki Sami Vatanen, Antti-P Jaatinen, ja varauksella Pavel Skrbek sekä Petr Hubacek.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle