Sarjakärki saapuu Lahteen

LIIGA / Ennakko
Ylivoimasesti SM-liigaa johtava Helsingin Jokerit saapuu torstaina Lahteen testaamaan toiseksi viimeisenä olevan Pelicansin tämän hetken kunnon. Ennakkoasetelma on täysin selvä: Jokerit on ennakkosuosikki ja lahtelaiset yrittävät pyristellä mukana.

Parantuneista otteista huolimatta Pelicansin viimeisten otteluiden tulokset ovat murheellista katseltavaa: viidestä viimeisimmästä ottelusta takana on vain yksi voitollinen ja loput neljä ovat päättyneet tappioon. Tilastot eivät tee oikeutta Pelicansille, sillä varsinkin Bluesia ja Kärppiä vastaan peli oli hyvää, vain ratkaisevat maalit puuttuivat. Myös lauantain Tappara-peli olisi voinut kääntyä vierasjoukkueelle.

Pelicansin ongelmana on ollut muuten hyvin sujuneissa otteluissa nimenomaan maalinteko. Hyvistäkään paikoista kiekkoa ei reppuun saada ja itseluottamus horjuu. Ulkomaanapu Grigori Pantelejev on alkanut saada juonesta kiinni ja on tehnytkin maalin kahdessa viimeisimmässä ottelussa. Ketjun muilta miehiltä, Jani Keinäseltä ja Olli Julkuselta, voisi odottaa enemmän tukea maalintekoon. Myös ykkösketju saa taas panna parastaan, sillä Jokereiden puolustus ja maalivahtipeli ovat liigan eliittiä.

Kotijoukkueen pitäisi päästä otteluun parhaalla miehityksellä. Maalivahdin valinta on jälleen vaikea, onko vaihteeksi Mikko Rämön vuoro seisoa tolppien välissä?

Jokerit porhaltaa sarjan kärjessä

Jokereilla ei tunnu tällä hetkellä olevan hädän päivää liigassa. Toisena majaileva Oulun Kärpät on jo seitsemän pistettä jäljessä ja Jokereilla on vielä yksi ottelu vähemmän pelattuna. Joukkueen peli ei ehkä ole viime peleissä ollut viihdyttävintä, mutta tulosta on syntynyt, sitä ei voi kieltää. Joukkueella on sarjassa vasta kaksi tappiota ja yksi tasapeli rasitteena, muista otteluista joukkue on vienyt pisteet kotiin.

Joukkueessa ei tunnu olevan heikkouksia. Puolustus on liigan paras ja hyökkäys ylivoimaisesti paras. Vielä kun maalia vartioi Kari Lehtonen, liigan parhaimmistoa hänkin, on joukkue ehdottomasti liigan ja ottelun ennakkosuosikki. Vaikka rahaa riittääkin pieniin seuroihin verrattuna, ei voi kuin ihailla joukkueen johtoa ja valmennusta loistavan joukkueen rakentamisesta, siihen ei moni seura ole suurellakaan rahalla pystynyt.

Ilveksestä siirtynyt David Nemirovsky pelaa avausottelun narrien nutussa Pelicansia vastaan. Hän korvaa joukkueessa Frank Banhamin, joka siirtyi kesken kauden Amerikkaan. Tehoja mieheltä voi odottaa uusien ketjukavereiden rinnalla heti torstaina. Kun ratkaisijoita on vielä tukku lisääkin, muun muassa Ville Peltonen ja täksi kaudeksi Lahdesta Jokereihin siirtynyt takatukka Tommi Turunen, ei tehottomuuden pitäisi olla ongelma.

Lähtökohta on siis selvä, Jokereiden pitäisi viedä pisteet Helsinkiin. Onneksi SM-liiga on kuitenkin yllätyksellinen, mitä tahansa voi tapahtua, ja jos Pelicansin peli toimii eikä virheitä tule, pisteen tai kaksi voi joukkue hyvinkin napata.

» Lähetä palautetta toimitukselle