Kumman ote oljenkorresta pitää?

LIIGA / Ennakko
Jokerit ja Pelicans löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta 12 ja 13. Kauden neljäs keskinäinen kohtaaminen on molemmille joukkueille elintärkeä ja Lahdessa ratkotaan isoja asioita. Voittajalla on edelleen hyvät saumat pudotuspeleihin. Hävinneellä joukkueella playoff-junan perävalot loittonevat uhkaavasti.

Kuntokäyrät

Hannu Aravirran jouduttua väistymään Hannu Jortikan tieltä piristyi alkukaudesta pohjamutia kyntänyt Jokerilauma. Kuherruskuukausi kesti joulu-tammikuun ajan. Sen jälkeen kurssi on ollut yhtä syöksykierrettä. Kymmenestä viime pelistä Jokerit on saanut vain kaksi voittoa - Ilveksestä ja toisesta kriisijoukkueesta Kärpistä.

Viimeksi tuli kuokkaan kotona SaiPalle. Sitä ennen päävalmentaja Jortikka lämpeni Hämeenlinnassa sekä omiinsa että erotuomareihin. Jortikan pelinjälkeinen kommentti jää historiaan:

- Jos jumalauta koko joukkue on virkamiehii, niin v***u yks s**tanan valmentajan täytyy käydä edes kuumana, tykitti Jortikka HPK-pelin kuumissa jälkitunnelmissa.

Kotijoukkue Pelicans ei ole kyennyt missään vaiheessa kautta pelaamaan pidempää hyvää jaksoa, montaa onnistunutta peliä peräjälkeen. Kahta voittoa on usein seurannut kaksi tappiota ja vuoristorata on leimannut koko kautta. Pelejä on nyt jäljellä enää kuusi kappaletta, joten alamäkiin ei enää ole varaa.

Pelicansin valmentaja Pasi Nurminen harmitteli kahden viime pelin tappioita.

- Kärppiä vastaan meillä tuli ihan liikaa kiekonmenetyksiä huonoilla alueilla. Sama juttu oli Ässiä vastaan. Oli jännitystä, josta seurasi huolimatonta kiekkokontrollia. Ja kun alkoi tulla virheitä, hiipui pelirohkeus. Nää pitää löytää tiistaiksi. Pelirohkeus ja huolellinen kiekkokontrolli, lateli Nurminen.

Ratkaisun paikat

Nurmisen pelirohkeuden ja huolellisuuden korostaminen osuu oikeaan. Kotijoukkueen kultakypärä Juhamatti Aaltonen ihmetteli Kärppätappion jälkeen sitä, "ettei kaikilla pysy ajatus pelissä täyttä 60 minuuttia". Runkosarjassa ollaan sellaisessa vaiheessa, että pelejä jatkavat ne joukkueet, joilla keskittyminen on kohdallaan. Pasi Nurminenkin tietää tämän:

- Voiton nappaa tiistaina se joukkue, joka klaaraa tämän henkisen paineen ja osaa muuttaa sen energiaksi.

Jargonia tai ei, Nurminen on erittäin oikeassa arviossaan. Keskittyminen oikeisiin asioihin on oleellista. Etenkin Pelicansin on syytä pysytellä poissa jäähyltä, sillä Jokereilla on heittää lootaan parikin sellaista ylivoimaviisikkoa, joista Lahdessa nähdään aina ennen kauden alkua lähinnä unia.

Maalivahtipeli kallistuu ehkä hieman yllättäen Pelicansin vahvuudeksi. Jokerikassari Juuso Riksman on nyt kahdessa peräkkäisessä pelissä vaihdettu luukkuvahdiksi. Saman kohtalon koko viime kotiottelussa myös lahtelaiskollega Tommi Nikkilä, joka teki tilaa sairastuvalta palanneelle Marc Lamothelle. Tällä vaihdolla kylläkin heräteltiin pikemminkin kenttäpelaajia, sillä Nikkilän piikkiin ei takaiskuja voi laittaa.

Kokoonpanot

Pelicansin riveistä on todennäköisesti sivussa Tommi Paakkolanvaara, jonka selkä vihoittelee edelleen. Tämä merkitsee Marko Pöyhösen siirtymistä sentteriksi. Myös Tuomas Santavuori palannee pelaavaan kokoonpanoon. Pelaava maalivahti ratkaistaan vasta aamujäiden jälkeen.

Jokereilta ovat sivussa koko loppukauden puolustajat Joe Rullier ja Simo Mälkiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle