Jokerit pistehakuun Lahteen

LIIGA / Ennakko
Sarjan toisena majaileva Jokerit saapuu lauantaina Lahteen testaamaan sarjan toiseksi viimeisenä olevan Pelicansin. Jokereiden haaveet runkosarjan voitosta ovat katoamassa, eikä aivan takana näy uhkaajia. Pelicans on puolestaan tukevasti hännillä, joten kovin suurta panosta ei ennakkoon ottelussa ole.

Jokereiden kausi on viime aikoina sujunut varsin epätasaisesti. Viimeisestä kymmenestä ottelusta voittoja on kertynyt neljä, tasan on pelattu kaksi kertaa ja tappioitakin on tullut yllättävän monta, neljä. Viimeksi torstaina Tappara haki pisteet Helsingistä numeroin 3-1. Hyvässä vireessä oleva HPK on karannut Jokereilta pahasti ja näyttää siltä, etteivät helsinkiläiset pysty tänä vuonna runkosarjan voittoa ottamaan. Nyt onkin tärkeintä kehittää peliä, jotta pudotuspelien alkaessa Summasen joukkue olisi huippukunnossa.

Jokeripakka on ollut varsin tasaisen viime otteluissa. Kukaan pelaajista ei ole yltänyt ihmetekoihin. Ville Peltonen on pelannut hyvin, samoin David Nemirovsky sekä puolustaja Martti Järventie. Joukkueen useilta nimekkäiltä pelaajilta odotetaan kuitenkin vahvempaa panosta, sillä nykyisillä esityksillä ei pudotuspeleissä olla ollenkaan varmoja jatkajia ensimmäiseltä kierrokseltakaan. Lauantain Pelicans-pelin pitäisi olla Jokereille kuitenkin ongelmaton, vaikka joukkueilla on aikaisemmin tiukkoja vääntöjä ollutkin.

Paineeton Pelicans piristynyt

Jo kauan aikaa sitten mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettänyt Pelicans on parantanut selvästi otteitaan. Vaikka tiistaina Tappara voittikin kotikentällään Pelicansin 3-1, olivat kaksi edellistä ottelua voitollisia. Tiistainkin peli ratkesi vasta kolmannessa erässä ja Pelicansilla oli omat mahdollisuutensa jopa voittoon asti.

Pelicansin tehomies on ollut Toni Mäkiaho. Neljässä viime ottelussa Tapparasta Pelicansiin tullut mies on tehnyt kolme maalia ja ollut varsin vahva muutenkin. Toinen positiivinen yllätys on ollut oma juniori, Jussi-Mikko Makkonen, joka on vastuuta saatuaan onnistunut kiitettävästi. Kakkosessa Jani Keinäsen ja Toni Saarisen kanssa pelaava nuorukainen on ollut joukkueen parhaimmistoa ja petaa itselleen hyviä asetelmia ensi kautta varten.

Jokerit selvänä ennakkosuosikkina

Vaikkei kummallekaan ole sarjapisteet elintärkeitä tästä ottelusta, lähtevät molemmat varmasti vain voittamaan ottelua. Ennakkoon Jokerit on selvästi vahvempi, huolimatta viime aikojen peliesitysten tason heittelemisestä. Joukkueella on aivan eri tavalla leveyttä materiaalissa, kuin kovasti nuortuneella Pelicansin joukkueella. Pelicansin mahdollisuus on siinä, että Jokerit ei saa purettua joukkueen puolustusryhmittymää ja Pelicans tekee avausmaalin. Jos näin käy, on sarjakakkonen pinteessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle