Jokerit hakee kauden toista voittoaan Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Jokereiden puolustus on ollut maalivahtia myöten kovassa tikissä.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Kautensa positiivisesti aloittanut Pelicans joutuu kotonaan kovaan testiin, kun Helsingin Jokerit saapuvat vieraaksi. Ennakkosuosikki löytyy vieraspaidasta, mutta tasaisella pelikaaniparvella on mahdollisuus yllättää.

Pelicans on aloittanut kautensa yleisiin odotuksiin nähden hienosti. Kahdesta pelistä on tarttunut matkaan viisi pistettä. Molemmat ottelut ovat kääntyneet Pelicansille vain maalin erolla, josta näkyy, että koko joukkueelta löytyy henkistä kanttia. Etenkin Jere Myllyniemen suoritustasoa oli syytä arvuutella epätasaisten harjoitusotteluiden takia, mutta Kangasalalta lähtöisin oleva veskari on ollut voittava maalivahti Pelicans-maalin suulla molemmissa aiemmista koitoksista.

Mitenkään täydellistä ei lahtelaisten peli ole kuitenkaan ollut. Erityisesti puolustuksessa näkyy virhealttiutta, joka kostautui edellisessä pelissä Tapparaa vastaan tasoitusmaalin muodossa. Kaikki neljä ketjua eivät ole toimineet kunnolla, joten hienosäätöä on varmasti luvassa. Tyler Redenbachin johtama ykkösketju on ainut, jonka koostumusta ei varmasti haluta muuttaa. Ilkka Pikkaraisen paluu tuo kokoonpanoon variaatiota entisestään. Heikohkosti esiintynyt Kimmo Koskenkorva lienee ensimmäisenä jonossa matkaamassa kokoonpanon ulkopuolelle.

Vierasjoukkue Jokerit saalisti kauden avausvoittonsa paikalliskamppailusta IFK:ta vastaan. Jokereiden aloitus ottelussa oli räjähtävä ja narripakka tykittikin ensimmäiseen erään kolme maalia. Viimeiset kaksi erää Jokerit oli passiivinen ja IFK nousi paikoitellen jopa niskan päälle. Leland Irving sekä hyvä Jokeri-puolustus estivät kuitenkin takaiskut. Kanadalaisveskarin lisäksi erityiskiitosta ottelusta ansaitsevat puolustuspään herrat Jere Karalahti ja Mikko Kousa. Karalahden tilastoihin merkattiinkin kaksi syöttöpistettä.

Muutaman ottelun perusteella Jokereiden peli on tässä vaiheessa paremmin kasassa ja lahtelaisilla tulee olemaan suuri iltapuhde edessään, mikäli he pisteitä aikovat kamppailusta ottaa. Altavastaajien aseeksi voi mainita todella tehokkaan ylivoimapelin, jota pyörittävät Redenbach ja Jesse Niinimäki. Helpolla eivät Jokeritkaan pisteitä pääse varmasti viemään, vaan heiltä vaaditaan tasaista 60 minuuttia kestävää suoritusta. Viime kausien aikana Jokerit on ollut monesti Lahdessa johtoasemassa suurimman osan ottelusta, mutta Pelicans on tullut viimeisessä erässä mukaan, kammennut itsensä tasoihin ja vienyt voiton rankkareilla.

Kokoonpanot

Jokereilla loukkaantumiset ovat keskittyneet maalivahtiosastoon, kun Joonas Korpisalo ja Eero Kilpeläinen ovat sivussa. Markus Nordlund on joukkueen seitsemäs pakki ja rotaatiota saattaa tapahtua.

Pelicansia eivät loukkaantumiset rasita. Ilkka Pikkarainenkin palaa pelikieltonsa jälkeen taas pelaavaan kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Leland Irving #35 | Bolzano

Maalivahti

Irving pelasi mainion ottelun IFK:ta vastaan. Jäävätkö lahtelaiset samaan tapaan nollille?

Tommi Paakkolanvaara #83 |

Keskushyökkääjä

Paakkolanvaara on saanut vastuuta ylivoimallakin, mutta tulosta ei ole syntynyt.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Jesse Niinimäki 0 4 4
2.Tyler Redenbach 0 4 4
3.Radek Smolenak 2 1 3
4.Henri Laurila 0 2 2
5.Jan Latvala 2 0 2
Jokerit M S P
1.Jere Karalahti 0 2 2
2.Teemu Eronen 0 2 2
3.Mikko Kousa 0 1 1
4.Juhani Tyrväinen 0 1 1
5.Philip DeSimone 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle