Jatkuuko maalinteon vaikeus Lahdessa?

LIIGA / Ennakko
Kuva © Janita Onnelainen
Kotijoukkue Pelicans ja Helsingin Jokerit ovat kohdanneet kaksi kertaa aikaisemmin kuluvalla kaudella. Voitot ovat tasan 1-1. Molemmat joukkueet ovat kärsineet useista loukkaantumista sekä maalinteko-ongelmista.

Lahden lauantai-illassa kohtaavat kaksi vaihtelevasti pelannutta joukkuetta. Molempien joukkueiden alkukausi on ollut jossain määrin pettymys. Kotijoukkue Pelicans ja Helsingin Jokerit löytyvät sarjataulukosta perättäisiltä sijoilta seitsemän ja kahdeksan. Helsinkiläisryhmä on yhtä sijaa ylempänä. Joukkueiden piste-ero on vain kaksi pistettä. 

Ennen illan ottelua joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Lahtelaisryhmä voitti ensimmäisen kohtaamisen jatkoajalla maalein 2-1. Toisen kohtaamisen Jokerit voitti selvin lukemin 5-3. Jokereiden päävalmentaja Tomi Lämsä kommentoi tulevaa vastustajaa ennen vierasreissua.

− Pelicans pelaa vaikeita aikoja. Se on ennalta-arvaamaton joukkue ja pieni kaukalo on meille haaste.

KHL:ään siirtymisen johdosta kyseessä on Jokereiden viimeinen ottelu Lahdessa, mikäli joukkueet eivät kohtaa tammikuun tasauksessa tai pudotuspeleissä. 

Pelicansin alkukausi on ollut todella vaihteleva. Välillä tulee onnistumisia ja välillä ryvetään sananmukaisesti pohjamudissa. Lahtelaisten niskassa on kuuden ottelun tappioputki. Viimeksi joukkue hävisi perjantaina KalPalle maalein 3-2, Pelicansin viisikkopelaaminen oli todella heikkoa. Maalinteon vaikeus jatkui edelleen. Pelicansin harmina on ollut useat loukkaantumiset. Kokoonpanosta ulkona ovat varmuudella Kimmo KoskenkorvaTuomas Santavuori sekä Tomi Pekkala

Myös helsinkiläisryhmän alkukausi on ollut todella vaihteleva. Välillä ollaan oltu jopa kriisissä. Jokereiden alkukausi on herättänyt paljon keskustelua mediassa, sillä pelit on ollut niin ylä- kuin alamäkiä. Joukkueen maalinteko on yhtä tuskaa, josta johtuen helsinkiläiset hankkivat kokoonpanoonsa slovakkihyökkääjä Ladislav Nagyn, joka on parissa pelaamassaan ottelussaan esiintynyt edukseen. Jokerit on kärsinyt koko kauden loukkaantumisista. Jokereiden kokoonpanosta on ulkona Ossi Väänänen, Joonas KorpisaloTeemu Henritius, Antti Tyrväinen, Teemu Eronen, Steve MosesMarkus HännikäinenMatti Lamberg sekä Saku Salminen.

Seuraa Heitä

Joonas Alanne #25 |

Laitahyökkääjä

Murtautunut pelaavaan kokoonpanoon, sekä metsästänyt tehoja kolmesta edellisestä ottelusta.

Nichlas Hardt #43 | Linköping

Laitahyökkääjä

Perusvarma hyökkääjä, jonka liike on hyvällä tasolla. Pystyy myös tarvittaessa pelaamaan kovaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Tyler Redenbach 0 5 5
2.Vili Sopanen 2 1 3
3.Jan Latvala 0 3 3
4.Joonas Alanne 1 2 3
5.Pavel Rosa 2 0 2
Jokerit M S P
1.Jere Karalahti 1 2 3
2.Semir Ben-Amor 1 2 3
3.Nichlas Hardt 1 1 2
4.Aleksi Rekonen 2 0 2
5.Jeremy Dehner 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle