TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Aravirran Jokerit Lahteen

LIIGA / Ennakko
Lauantai-illan huumaa vietetään Lahdessa mielenkiintoisilla lisämausteilla. Pelicansia viime vuodet valmentanut Hannu Aravirta palaa tuttuun halliin, nyt Jokereiden valmentajana. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet liigakautensa varsin vaatimattomasti.

Kuntokäyrät

Pelicans on saanut levätä ja harjoitella viikon ilman pelejä. Sen sijaan Jokerit pelasi keskiviikkona Floridan NHL-joukkuetta vastaan ja kohtasi heti torstaina Lappeenrannassa SaiPan.

Kotijoukkueen valmentaja Pasi Nurminen ei osannut sanoa, hyötyykö kumpikaan joukkue kuluneesta viikosta.

- Me ollaan saatu tietenkin huilata ja harjoitella, kun taas heillä on pelituntuma päällä. On aina vaikea sanoa, kumman etu se lopulta on. Paljon he ovat joutuneet energiaa tuhlaamaan peleihin, mutta siihen ansaan me ei saada mennä. Pitää olla alusta lähtien työrukkaset kädessä, painottaa Nurminen.

Jokereiden Hannu Aravirta näki Florida-matsin vain hyvänä asiana.

- Ei Florida-peli ollut mitään höntsäilyä. Siinä oli ihan hyvä intensiteetti, ei mitään allstar-ottelumeininkiä. Tietysti jokainen ymmärsi, ettei työnnä päätään ihan mihin hyvänsä rakoseen, mutta se palveli oikein hyvin valmistautumisena torstain peliin, näkee Aravirta.

Molempien joukkueiden viiden viimeisen ottelun saldo on hyvin samankaltainen - neljä tappiota ja yksi kolmen pisteen voitto.

Pelicans näyttää selvinneen TPS-katastrofin aiheuttamasta notkahduksesta. Viime lauantain KalPa-voiton jälkeen oli huomattavasti helpompi keskittyä kuluneen viikon harjoitteluun.

- Tietenkin ollaan maanantaista lähtien pistetty pelitavallisia asioita kuntoon. En tiedä, ovatko ne nyt olleet niin hukassa, mutta pieniä asioita on hiottu terävämmäksi, takakarvausta ja sellaisia asioita, kertoo Pasi Nurminen.

Valmentajien välisenä voimainkoitoksena ei Hannu Aravirta Pelicans-kohtaamista näe, mutta myöntää paluun tuttuun hallin olevan tunteikas asia.

- Oli todella hienot kolme ja puoli vuotta Pelicansin kanssa. Nousujohteinen, vaikka joitain takapakkejakin oli. Silti kuitenkin jäi sellainen kuva, että koko ajan kehityttiin. Oli hienoja pelaajia, hieno organisaatio, hieno hallin henkilökunta, tunnelmoi Aravirta.

Jokereiden nöyrtyessä SaiPalle keräsi Pelicans samaan aikaan voittofiilistä Jokimaan raveissa. Useita kovaäänisiä tuuletuksiakin nähtiin. Juhamatti Aaltonen, Jani Forsström ja Vili Sopanen pyrkivät samaan myös jäällä Jokereita vastaan.

Ratkaisun paikat

Pelinopeus ja liike tulevat ratkaisemaan paljon tässä ottelussa. Kuten usein SM-liigapeleissä, nytkin voittaja ratkeaa erikoistilanneosaamisella. Pasi Nurminen tiedostaa ylivoiman merkityksen.

- Erikoistilanteita on hiottu, varsinkin ylivoiman kautta. Onnistumisprosentti meillä on ollut ihan hyvä, mutta aina on parantamisen varaa, muistuttaa Nurminen.

Jokerit oli torstaina Lappenrannassa ottelun hallitsevampi osapuoli. Ongelmana oli tehottomuus maalipaikoissa.

- Pelattiin hyvä peli Lappeenrannassa. Itse asiassa paras vieraspeli tällä kaudella. Pelicansia vastaan pitää pystyä vähintään samaan tekemisen tasoon, mutta laittaa kiekot paikoista sisään, tietää Aravirta.

Luonnollisesti maalivahtipeli on jälleen isossa roolissa. Pelicansin Tommi Nikkilä haastaa virkaveljensä Juuso Riksmanin. Hörppyihin ei ole varaa kummallakaan.

Kokoonpanot

Pelicans ja Jokerit ovat viime viikoilla harrastaneet pelaajavaihtoa. Jokereiden Sami Helenius auttoi Pelicans-puolustusta kahden pelin ajan. Vastaavasti Jokerit lainasi Kari Sihvosen palveluksia kahden pelin ajan. Napauttipa Sihvonen Jokeripaidassa SaiPaa vastaan maalinkin.

- Tämä on tällaista molemminpuolista tekohengitystä. Meillä oli pula hyökkääjistä ja Pelicansilla puolustajista. Meillä oli ylimääräisiä puolustajia ja Pelicansilla ylimääräisiä hyökkääjiä, kuutioi Aravirta vuokrausrulettia.

- Sihvosen pitämiseen meillä ei ole mahdollisuuksia. Hänellä on sopimus Pelicansin kanssa. Samoin Helenius jatkaa Jokereissa, kuittaa Aravirta utelut pysyvämmistä siirroista.

Pelicansilta sivussa ovat Erik Kakko ja Henri Laurila. Tommi Paakkolanvaaran ja Toni Koivusen kentät pysyvät ennallaan, mutta kolmosen ja nelosen koostumus ratkeaa lauantaina aamujäiden jälkeen. Kari Sihvonen on todennäköisesti mukana kokoonpanossa.

Mielenkiintoinen uusi pelimies Pelicansin puolustuksessa on joukkueeseen viikolla liittynyt Juha Uotila. HIFK-kasvatin viime vuodet ovat kuluneet Pohjois-Amerikan yliopistosarjoissa ja AHL:ssä. Pelicansissa hän aloittaa Mikko Kousan parina.

Jokereiden sairaslista on pitkä. Etenkin hyökkääjiä on paljon sairastuvalla. Olkapäävamma lopetti Tomek Valtosen uran lopullisesti. Ilkeän tällin Ilves-ottelussa saanut Juha Lind oli jäällä jo Lappeenrannassa - ja arvatenkin isä-Arvi katsomossa SaiPan nahkatakissaan.

Tuorein Jokeri on Lukossa viime kaudella jyrännyt Semir Ben-Amor. Hän pelaa narripaidassa kuuden ottelun koeajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle