Pelicans yrittää kääntää tasapelit voitoksi

LIIGA / Ennakko
Viime kauden rämpijät Pelicans ja Ilves kohtaavat lauantaina Lahdessa. Ainakaan Ilveksessä murheellista kautta ei kuitenkaan ole tarvinnut muistella. Tupsukorvat ovat tällä hetkellä sarjassa sijalla kaksi yli kolme maalia ottelua kohden tehneenä.

Pelicans sen sijaan pitää perää tällä hetkellä, mutta suurta aihetta huoleen ei ole. Jokereita vastaan voitto oli hyvin lähellä, ja torstaina Hämeenlinnassa saavutettu piste oli harvinaista herkkua. Alkukaudesta tuuliajolla ollut puolustus on ryhdistäytynyt selvästi.

Jaksaako Pelicansin hyökkäys?

Pelicansin hyökkäyksessä on näkynyt väsymisen merkkejä joukkueen kohtalaisista esityksistä huolimatta. Syöttöpeli on parantunut, mutta vauhti ei aina tahdo riittää.

Päävalmentaja Petteri Hirvonen oli torstain HPK-ottelun jälkeen tyytyväinen kaikkien ketjujen peliin.

- Tasaisesti mentiin neljällä kentällä läpi ottelun. Meillä on pitkä otteluputki, joten kuormaa on pakko jakaa. Jotkut ovat pelanneet paljon, ja se kyllä näkyy.

Tyydyttävästä tuloksesta huolimatta ketjumuutokset ovat Hirvosen mukaan mahdollisia.

- Täytyy olla hereillä ja kuunnella, mitä pelaajat puhuvat. Lisää vauhtia on tarjolla tontille kuin tontille.

Ilvestä vastaan aloittavan maalivahdin ratkaiseminen ei liene helppoa. Mikko Rämö pelasi Hämeenlinnassa huippuottelun, mutta vireessä olevaa maalivahtiakin tulee lepuuttaa otteluruuhkassa. Kakkosvahti Carl Grahnin pelaamat tähänastiset kaksi ottelua ovat olleet vaikeita: kauden avausottelu HPK:ta vastaan meni penkin alle koko joukkueen hermoilun vuoksi ja vierasottelu kovaa kotijoukkuetta SaiPaa vastaan Pelicansin taaperrusvaiheessa oli jo melkein ennakkoon tuhoon tuomittu. Kykyjensä puolesta Grahn voisi hyvinkin pysäyttää Ilveksen, mutta myös mentaalipuolen on pelattava.

Ilves etsii aseita muurin murtamiseksi

Tupsukorvien esitykset ovat tähän asti tuottaneet pisteitä kiitettävästi, mutta joukkueenjohtaja Mauri Autonen povaa vaikeaa ottelua.

- Yksi ottelu ollaan tällä kaudella Pelicansia vastaan pelattu, ja suuria ongelmia oli. Pelicansin pelityyli ei ole helpoimpia sarjassa meidän kannalta. He puolustavat erittäin hyvin. Toivottavasti voitto Tapparasta antoi uskoa.

Ketjumuutoksista Autonen ei vielä perjantaina osannut sanoa Toni Dahlmanin epävarman tilanteen vuoksi.

- Pallo on Tonilla. Hänen tuntemuksiensa mukaan mennään.

Yhdestä pelaajasta Ilveksen menestys ei pitäisi olla kiinni, sillä ratkaisijoita on löytynyt viime otteluissa laajalta rintamalta. Vesa Viitakoski on ollut varjojen mailla, mutta vastaavasti tshekkipelaajat ovat piristyneet, ja kaksikon Ville Leino-Mikko Suvanto toimiva yhteispeli voi tuottaa vaikeuksia Pelicansin puolustukselle. Lisäksi Tapparaa vastaan puolustaja Teemu Jääskeläinen yllätti kahdella maalillaan.

Oli Pelicansin maalissa kuka tahansa, helpolla hän ei tule pääsemään.

» Lähetä palautetta toimitukselle