Pakkopullaviipaleita on enää kolme...

LIIGA / Ennakko
Pelicans pelaa tänään kauden kolmanneksi viimeisen kotipelinsä, kun Tampereen Ilves saapuu Lahteen kartuttamaan pistepussiaan. Kotijoukkue on pelannut viimeiset ottelunsa tuloksettomasti, mutta olosuhteisiin nähden suhteellisen kunniakkaasti.

Ilves on hionut kyntensä ja noussut Tampereen ykkösjoukkueeksi koko liigan kuntopuntarin kärkeen. Viimeisistä kymmenestä pelistään Ipa on voittanut kahdeksan. Tappioita on tullut yksi ainoa - jatkoajalla paikallisvastustaja Tapparalle.

Pelicansin statistiikka on hiukka kehnompi. Viimeisistä 35 ottelusta voittoja on tullut neljä kappaletta ja tappioita 28. Veikkauksen tarjoama pitkävetokerroin 9.20 on huima kerroin jääkiekon SM-liigan kotijoukkueelle. Silti luulen vetojen Pelicansin voiton puolesta jäävän tekemättä.

Epätietoisuus jäytää, mutta töitä tehdään silti

Helmikuu toi tullessaan vakiintuneen pelaajalistan. Enää ei tarvitse jännittää sitä, kuka lähtee pukukopista ja kuka sinne saapuu. Rosteri on loppukauden ajan se, mikä se on.

Epätietoisuus muutti muotoaan. Nyt mediassa spekuloidaan sitä, kykeneekö Pelicans pelaamaan SM-liigaa enää ensi kaudella. Tuleeko konkurssi? Ketä viedään kuin Puppea Porvoossa? Kuka häviää kuin tuhnu tikun nenästä? Kuka haisee hajuvedeltä kuin huora ristiäisissä? Kenen naama punoittaa kuin tyrän syrjä? Kuka on tosissaan kuin lantunkitkijä? Kenellä on hiukset sekaisin kuin naulalaatikko? Kuka on heikoin lenkki?

Näihin kysymyksiin vastaus löytyy lähitulevaisuudessa Kaanien pikkusikariportaasta. Ihailtavaa onkin se, että Pelicansin valmennusjohto tekee kaiken aikaa työtään ympäröivästä epävarmuudesta välittämättä. Tämä tunnustus Petteri Sihvoselle ja Leigh Mendelsohnille pitää antaa - ollaan heidän valmentajankyvyistään mitä mieltä tahansa.

Tänä vuonna on Ilveksellä toisin

Vuosi sitten Ilves oli urheilullisesti samassa tilanteessa, jossa lahtelaisjoukkuetta hiillostetaan tällä hetkellä. Sympatiapisteitä ei silti Ilvekselläkään ole varaa lahjoittaa. Omissa käsissä oleva playoffien kotietu olisi enemmän kuin kukaan uskalsi ennen kauden alkua odottaa.

Ilves on ihailtava yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta. Valmennus toimii ja alkukauden jälkeinen pieni notkahdus on saatu oikaistua nousujohteiseksi menestymiseksi. Tällä hetkellä meno on kerrassaan huimaa. Toivoa sopii, että joukkue ei ala leijua, sillä ilmassa luistimen kantti puree jäähän huonosti.

» Lähetä palautetta toimitukselle