Lahdessa haetaan avausvoittoa

LIIGA / Ennakko
Pelicans ja Ilves iskevät yhteen tiistai-iltana Lahden jäähallissa. Molemmille joukkueille ottelu on tärkeä, sillä voittoja ei ole runkosarjan alussa vielä kummallekaan herunut.

Pelicansille alkukausi on ollut vaikea, kuten ennakkoon arveltiinkin. Kolme ottelua takana, näistä yksi piste, mutta tasan nolla voittoa. Ainoan pisteen lahtelaiset saivat HIFK:ta vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin tappio. Tämä ottelu Ilvestä vastaan tuskin tulee myöskään helppoja pisteitä antamaan, varsinkaan kun Pelicans ei ole historiansa aikana voittanut Ilvestä kertaakaan liigassa.

Pelicansin alkukauden murhetta lisää se, että viime kauden maalitykki, Joonas Jääskeläinen on jälleen sivussa loukkaantumisen takia. Hän on pystynyt tällä kaudella pelaamaan vasta yhden ottelun, mutta siinä syntyikin heti maali. Joonas on todella tärkeä mies Pelicansille, joten puuttuminen tulee varmasti näkymään myös tiistaina, kuten edellisissäkin peleissä. Varsinkin ykkösketju on pahasti puutteellinen ilman tätä pistenikkaria.

Mihinkään paniikkiin ei Lahdessa ole heikosta alkukaudesta huolimatta syytä. Vaikka tappioita on tullut, varsinkin kotipeli HIFK:ta vastaan oli ajoittain todella mallikasta ja suoraviivaista. Toisaalta joukkue on melko nuori ja kokematon, joten voittoja olisi tultava, etteivät pelaajat joudu kipsiin.

Ilveksellä rauhallinen alkukausi

Tampereen Ilves on myös edelleen voitoitta SM-liigassa, mutta joukkue on pelannutkin vasta yhden ottelun. Tampereen paikallistaistossa Tappara kuritti joukkuetta lukemin 5-3. Ottelusta on nyt aikaa tasan viikko, joten saa nähdä miten terävänä Ilves-lauma hyökkää Lahden jäähalliin.

Päinvastoin kuin Pelicansilla, Ilveksellä on koossa kohtalaisen kokenut joukkue. Rungon muodostavat edelleen vuodesta toiseen jaksava Raimo Helminen, viime kausien maalitykki Vesa Viitakoski ja viime kaudella Tampereelle saapunut pistemies David Nemirovsky. Maalin suulla on kokenut Bruce Racine, joka hyvänä päivänä voi edelleen varmuudellaan pysäyttää lähes minkä vastustajan tahansa.

Kotijoukkue janoaa voittoa

Loistavan viime kauden pelannut Pelicans tarvitsisi todella voiton tiistain kamppailusta. Vaikka tappiokaan ei vielä syökse epätoivoon, alkaa ainakin yleisö pian kaikkoamaan entisestään. Vaikka joukkue lähtee jälleen kerran altavastaajana kaukaloon, on silti hyvällä pelillä täydet mahdollisuudet voittoon. Paljon riippuu ykkösviisikon ja erityisesti akselin Lasse Jämsen - Jari Kauppila tekemisistä. Keinäsen ja Hirvosen viisikot ovat pelanneet melko hyvän alkukauden, mutta ykkösviisikolta odotetaan enemmän.

Ilveksen peli tulee jälleen olemaan paljon Raimo Helmisen viisikon varassa. Jos se onnistuu kontrolloimaan peliä totuttuun tapaan ja tekemään vielä tarvittavat maalit, on Ilvestä vaikea pysäyttää. Mielenkiintoista on nähdä myös nuoren puolustajan, Ville Koistisen otteet. Hän iski avauskamppailussa Ilveksen kolmesta maalista kaksi.

Pelicans lähtee tiistain peliin ärsytettynä, sillä takana on murskatappio Kärpille Oulussa numeroin 8-2. Nyt olisi sopiva paikka näyttää lahtelaisyleisölle, että kasassa on edelleen voittoihin pystyvä joukkue. Ilvestä ei saa päästää pelaamaan omaa peliään ja erityisesti ykkösviisikko on pakko pitää ahtaalla. Muuten ei jälki ole edellispeliä parempaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle