Kolmas kerta toden sanoo?

LIIGA / Ennakko
Ilves on hävinnyt kaksi edellistä ottelua Pelicansille. Tamperelaisilla on kasvojen pesun mahdollisuus, jos he onnistuvat saalistamaan voiton vieraskaukalosta.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Ilves ja Pelicans ottavat kolmatta kertaa peräkkäin yhteen. Pelicans voitti tammikuun tasauksen molemmat ottelut lukemin 3-2. Joko olisi Ilveksen vuoro voittaa?

Tasauksen ottelut olivat käsikirjoituksiltaan identtiset. Molemmissa otteluissa Ilves meni ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon ja Pelicans tuli ottelun edetessä ohi ja tasoihin. Erityisesti Lahdessa Pelicans oli ensimmäisessä erässä aivan jaloissa. Raimo Helminen on varmasti teroittanut pelaajilleen johtoasemassa pelaamista, kun taas Kai Suikkanen on puhunut otteluiden alkujen tärkeydestä.

- Meillä vaan kärsivällisyys pettää, siinä on meillä iso opinahjo tulevaan. Tehdään semmoisia virheitä, millä ei kunnioiteta pelejä, eikä voiteta, Raimo Helminen kommentoi edellisen ottelun jälkeen.

Ilveksen paras pelaaja tammikuun tasauksessa Pelicansia vastaan on ollut ilman muuta maalivahti Ville Kolppanen. Maalivahti on antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Tähän mennessä muiden pelaajien otteet eivät ole yltäneet maalivahtinsa tasolle. Edellisessä ottelussa oli nähtävissä jo turhautumista, kun Kolppanen antoi Timo Pärssiselle hieman mailantupesta Pelicans-laiturin eksyttyä turhan lähelle maalivahtia. Kolppasen otteissa voi jo alkaa näkyä väsymystä, sillä tulokaskauttaan pelaava veskari ei ole urallaan tottunut yhtä tiheisiin peleihin.

Pelicans otti edellisellä viikolla kolmesta pelistään täydet yhdeksän pistettä. Pudotuspeliviiva ei silti ole juuri lähempänä. Kymmenentenä sijaitsevaan HIFK:hon on matkaa yhdeksän pistettä. Ilveksellä sen sijaan ei ole oikein edes teoreettisia mahdollisuuksia karsintapaikan välttämiseksi. Tamperelaisilla on matkaa edellä olevaan TPS:ään jo 14 pistettä.

Molempien joukkueiden ylivoimat ovat olleet kahdessa edellisessä ottelussa heikkoja.  Jäähyjä otteluissa on nähty 26 minuutin edestä, mutta yhtään ylivoimamaalia kumpikaan joukkue ei ole pystynyt tekemään. Joukkueiden alivoimat ovat tietysti suoriutuneet myös hyvin ja pelanneet uhrautuvasti.

Kokoonpanot

Ilvekseltä sivussa ovat Miro Hovinen ja Masi Marjamäki.

Pelicansilta sivussa on enää pitkäaikaispotilas Jonas Junland. Pelaajarotaatiota nähdään varmasti, kun kaikki eivät kokoonpanoon mahdu.

Seuraa Heitä

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Pehmeäkätinen Ilves-sentteri jakoi edellisessä ottelussa komean syötön Tommi Välimaan maaliin. Väläytyksiä nähdään varmasti nytkin.

Tyler Redenbach #91 | Peliitat

Keskushyökkääjä

Peli on alkanut kulkea pienen alkukankeuden jälkeen. Saako Pelicansin ylivoiman toimimaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle