Ilves haastaa jälleen kärkijoukkueen

LIIGA / Ennakko
Hyvään iskuun päässyt Ilves tarjoaa Pelicansille kovan haasteen vielä ennen joulutaukoa. Edelliset kohtaamiset Pelicans on vienyt suvereenisti, mutta tällä kertaa Ilves on varmasti erilaisella ilmeellä liikkeellä.

Kuntokäyrät

Ilves on jättänyt kauden alun heikot otteet taakseen. Viimeisistä viidestä ottelusta tilillä on neljä voittoa. Ainoa tappio tuli HIFK:lle, kun taas voitot Ilves nappasi Bluesilta, Kärpiltä, Ässiltä ja Jokereilta.


Toni Rajala on ollut viime peleissä vakuuttavassa vireessä.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Pelicansin peli on puolestaan taantunut sitten syksyn. Viime otteluista kotijoukkue on onnistunut kaapimaan voiton JYPistä voittolaukauskilpailussa ja KalPasta varsinaisella peliajalla. 4-0 voitto KalPasta kieli jo paremmasta, mutta tahmea hyökkäyspeli JYPiä vastaan vaikutti takapakilta.

Ratkaisun paikat

Pelicansin lainamaalivahti Jere Myllyniemi on pelannut kaksi ottelua ja kaksi nollapeliä. Ensiesiintymisessään Pelicans-paidassa Myllyniemi sai silminnähden voimaa kotiyleisöstä. Kaikesta huolimatta maalille luistelee Joonas Kuusela, joka saa kauden ensimmäisen näytönpaikkansa. Kuusela pääsi pelaamaan puolitoista erää Jokereita vastaan ja osoitti tuolloin hyviä otteita. Millaisessa vireessä Kuusela on nyt pahan silmävamman jäljiltä?

Ilves on osoittanut viime peleissä, että pystyy haastamaan kärkipään joukkueet. Pelicansin on lähdettävä otteluun täydellä sykkeellä. Muuten pelikaani on Ilvekselle helppo suupala.

Kokoonpanot

Pelicansista sivussa on Max Wärn, joka potee kylkivammaa.

Ilveksen maalivahtiosastosta Vesa Toskala on sivussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 4 3 7
2.Jan Latvala 2 3 5
3.Tero Koskiranta 1 4 5
4.Tommi Paakkolanvaara 1 3 4
5.Vili Sopanen 1 2 3
Ilves M S P
1.Ryan Glenn 2 2 4
2.Jesse Niinimäki 1 3 4
3.Toni Rajala 3 1 4
4.Masi Marjamäki 2 1 3
5.Joonas Rask 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle