Pelicans jatkaa taisteluaan suorasta pudotuspelipaikasta

LIIGA / Ennakko
Pelicans on viime aikoina ryhdistäytynyt kotikaukalossaan.
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Pelicans ja HPK kohtaavat neljännen ja viimeisen kerran kuluvan kauden aikana lauantaina Lahdessa. Pelicans taistelee vielä tosissaan suorasta pudotuspelipaikasta, kun taas hämeenlinnalaisille ottelu on merkityksetön.

Edelliset ottelut

HPK vei kauden avauksessa joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä lukemin 4-1. Tämän jälkeen Pelicans on onnistunut voittamaan hämeenlinnalaisnipun kertaalleen kotonaan, sekä vieraissa.

Tuorein kohtaaminen on noin kuukauden takaa Hämeenlinnasta, joka päättyi lahtelaisten 3-2-vierasvoittoon.

Kuntopuntarit

Pelicans porskuttaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Pussinokat ovat kolmessa edellisessä ottelussaan päästäneet vain yhden maalin ottelua kohden, joka on ollut pitkälti tiiviin viisikkopuolustamisen ansiota.

Suoritusta korostaa, että kahdesta viime ottelusta puolustuksen riveistä ovat puuttuneet joukkueen peliaikakuninkaat Ben Blood ja Stefan Lassen.

HPK menetti perjantai-iltana teoreettisetkin mahdollisuutensa pudotuspelipaikkaan hävittyään kotonaan Tapparalle kolmen ottelun voittoputken päätteeksi. Kaikki voittoputken aikana kaatuneet joukkueet kuitenkin sijoittuvat sarjan häntäpäähän, joten Tappara-ottelu oli hetkeen ensimmäinen kunnon mittari HPK:lle.

Ratkaisukohdat

Pelicans on viime otteluissa pelannut erittäin tiivistä ja kurinalaista viisikkopeliä. Saman trendin jatkuessa lauantainakin, on HPK:lla todella kovan työn takana hakea pisteitä Lahdesta.

Jos taas Pelicans sortuu koko kauden mittaiseen perisyntiinsä, turhaan jäähyilyyn, on HPK:lla kaikki voiton avaimet käsissään. Todiste HPK:n vierasylivoiman toimivuudesta saatiin viime lauantaina, kun hämeenlinnalaiset käänsivät 3-1-tappioaseman voitoksi Ässien ison rangaistuksen jälkeen.

Seuraa Heitä

Jan Latvala #26 |

Puolustaja

Konkarille uhkaa tulla ensimmäinen runkosarjakausi ilman maalia. Joko lauantaina syntyy kauden avausosuma?

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Yli 40 ottelua 0+0-tehoilla surffaillut HPK-hyökkääjä iski tiistaina vihdoin kauden avausmaalinsa. Aukesiko ketsuppipullo vai jatkuuko korpivaellus?

» Lähetä palautetta toimitukselle