Pelicans ja HPK - kolmas näytös

LIIGA / Ennakko
Lauantai-iltana Lahteen saapuu tuttuja vieraita kun ritaripaitainen joukkue Hämeenlinnasta ajaa bussinsa kaupunkiin. Ottelu on jo joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella.

Ensimmäisen kohtaamisen Lahdessa vai nimiinsä HPK selvin 5-1-lukemin. Toiseen otteluun mennessä kumpikin ehti kontata liigataipaleellaan ja Hämeenlinnassa nyhjättiin 1-1-tasapeli.

Pelicans vapautti alkuviikosta valmentajansa Petteri Hirvosen tehtävistään, mutta ainakaan toistaiseksi joukkue ei herännyt toimenpiteen johdosta. Espoon Areenassa pelattu jumbofinaali päätyi Bluesin voittoon ja lahtelaisten tuska ei helpottanut.

Joukkueen edellinen voitto on kuitenkin juuri Bluesista. Kahden pisteen illasta on Pelicansilla vierähtänyt jo jokin tovi, sillä voitokas kamppailu käytiin yhdeksäs päivä kuluvaa kuuta.

Lauantain vierailijan tapaan Pelicansilla on ollut vaikeuksia maalinteossa. Bluesia vastaan verkko heilahti jo kolmesti, mutta sitä ennen oli pelattu kuukauden päivät yhden tai kahden tehdyn maalin pelejä.

Jari Kauppila on ollut odotetusti Pelicansin alkukauden tehopelaaja. Kuudessatoista ottelussa Kauppila on tehnyt seitsemän maalia ja syöttänyt kolme. Viime peleissä vastuuta on ottanut myös Toni Saarinen, joka on viidessä viime ottelussa kerännyt tehot 2+2.

Kanadalaisvahvistus Shayne Toporowski on edelleen ollut kuin yössä, eikä ole saanut toistaiseksi aikaan kuin tehot 2+4. Aika ajoin on spekuloitu jopa Toporowskin myynnillä, mutta ratkaisuja ei tehdä mediassa eikä edes fanikatsomossa.

Hämeenlinnassa Pelicansin avainpelaaja oli maalivahti Mikko Rämö. Rämön hyppysiin jäi 44 HPK:n laukausta ja vain yksi meni maaliin asti. Sittemmin joukkueen puolustuspeli on tiivistynyt, eikä omaa maalia kohti ole ammuttu ottelua kohden kuin reilut parikymmentä laukausta.

Herätyskellot soineet Hämeenlinnassa

HPK on voitottoman putkensa jälkeen saanut alleen kaksi jännittävien vaiheiden seurannutta jatkoaikavoittoa. Joukkueen itseluottamuksen kannalta täydet pistepotit ovat varmasti erittäin tärkeitä ja vapauttavia. Hyviä otteluita seuranneet jatkuvat tappiot ja tasapelit olivat kipsanneet Kerhon ryhmää pahasti, ja havaittavissa oli turhautumista tehottomuuteen. Ilvestä vastaan Pallokerho kuitenkin esitti itselleen tutumpaa vapautunutta peliä, joka loppujen lopuksi palkittiinkin Vladimir Vujtekin ratkaisuosuman myötä.

Kokoonpanoihin palannut Vujtek onkin saanut rinnallaan pelaavat Tomas Kucharcikin ja Janne Laakkosen selvästi parempaan vireeseen. Ketju on selvästi HPK:n vaarallisin osa, varsinkin nyt kun viime kauden maali- ja pistepörssin voittaja Kucharcik on heräilemässä horroksestaan. Mielenkiintoa Kerhon ketjuihin tuo kolossimaisen kokoinen, mutta erittäin taitava keskushyökkääjä Juhamatti Yli-Junnila. "Yllin" hyvät otteet aiemmissa otteluissa on palkittu paikalla joukkueen kakkosketjun keskellä. Yli-Junnila pystyy varmasti tekemään tilaa laitureilleen, Tony Virralle ja Jukka Voutilaiselle, mutta pisteitä tekevässä ketjussa vaaditaan myös näyttöjä hyökkäyspään taidoista.

Sairaslomiltaan palanneet Voutilainen ja Vujtek ovat yhä pahasti puolikuntoisia kaukalossa. Vujtekin peliä jo lähes kivuton akilles ei ole juuri haitannut, sen sijaan pitkän poissaolon myötä kateissa oleva pelikunto häiritsee tsekkitähden otteita. Voutilaisen puolestaan perustuu lähes täysin kovaan liikkeeseen ja jatkuvaan luisteluun. Vaikka Jukan nivusvamma jo kuntoutunut onkin, niin silti aivan omanlaiseensa pelityyliin hän ei vielä pysty. Tämä perustuu lähes täysin kovaan liikkeeseen ja jatkuvaan luisteluun. Vaikka Jukan nivusvamma jo kuntoutunut onkin, niin silti aivan omanlaiseensa pelityyliin hän ei vielä pysty. Tästä johtuen Voutilaisen otteet ovat näyttäneet toistaiseksi melko heikoilta.

HPK ja Pelicans eivät ole saaneet aikaiseksi koskaan elämää suurempia otteluita, mutta jääkiekko on aina arvaamatonta. Kumpikaan joukkue ei ole vielä päässyt toivottuun vireeseen, vaikka Kerho onkin pari voittoa taistellut. Edessä on siis jälleen jännittävä kiekkoilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle