Päijät-Häme ja Kanta-Häme vastakkain

LIIGA / Ennakko
HPK on aina ollut Pelicansille rakas, mutta varsin vaikea vastustaja. Kauden avausottelu Hämeenlinnassa oli melko tasainen, mutta taipui lopussa Kerholle. Kotijoukkue hakee nyt revanssia.

Paniikkiin ei aihetta - vielä

Pelicansin jumbosija on saanut aikaan aiheellista huolestumista, mutta paniikkimielialaa ei ainakaan vielä ole Lahdessa nähty. Peli on kauden mittaan hiljalleen parantunut, vaikka pitkä polku on vielä kuljettavana, mikäli pudotuspeleihin mielitään.

Kaanikäskijä Petteri Hirvonen näki torstain TPS-pelissä paljon positiivista. Tulos 0-1 viestii hyvistä ja huonoista asioista. Kuivalainen on trimmissä ja puolustuskin muutamista virheistä huolimatta ihan säällisessä kuosissa. Sen sijaan viime kausien tavaramerkki, hyvään liikkeeseen pohjaava kiekollinen peli, ontuu edelleen pahemman kerran. Oikeastaan sitä ei ole.

Kun joukkueessa on vain pari hyvin kiekkoa ylös tuovaa pehmeäkätistä peluria, on vastustajan helppo rikkoa Pelicansin rakentelut. Lääkkeitä etsitään lakkaamatta, mutta tämän illan peliin niitä ei vielä ole saatavilla. Se, että tryout-mies Tomi Mustonen iskettiin heti torstaina ykkösvitjaan, kertoo kuinka syvällä tällä hetkellä sukelletaan.

HPK löytänyt maalijyvän

Tuska taisi jo ehtiä hämeenlinnalaisleiriinkin, kun HPK:n alkukauden menestys oli sitä sun tätä. Hyvää esitystä seurasi notkahdus ja Kerho tunaroi monta sellaista peliä, jotka vielä viime kaudella olisi voitettu.

Toki kerho lähtee peliin suosikkina, muttei suursuosikkina. Siitä kertoo Veikkauksen HPK:lle tarjoama pitkävetokerroinkin (1.70). Kahdessa viime pelissä Kerho on ottanut komeat voitot, mutta tyytymätöntä murinaakin on jo ehtinyt kuulua.

Tosiasia on, että tälle kaudelle HPK:n kuuluisa scouttaus ei ole tuottanut yhtä hyvää tulosta kuin aiemmin. Ulkomaalaisista ainoastaan Tomas Kucharcik on ollut palkkansa väärti. Sicak, Printz ja Pardavy ovat olleet osastoa ”ynnämuut”. Ykkösvitja Miettinen-Santala-Somervuori onkin ollut Kerholle kaikki kaikessa.

HPK:n ehdottomasti haavoittuvin osa on ollut maalivahtipeli. Joni Puurula ja Hannu Toivonen ovat parhaimmillaankin liigan keskitasoa, eikä heiltä kukaan edes odota suuria sankaritekoja. Eikö esimerkiksi yhden printzin hinnalla olisi saatu kunnon maalivahtia?

Tiedossa tasainen ottelu

Helppoa voittoa ei tänään ota kumpikaan joukkue. Pisteisin tarvitaan paljon tahtoa ja taitoa sekä vähäsen onnea.

» Lähetä palautetta toimitukselle