Karran paluu

LIIGA / Ennakko
Pelicansista Hämeenlinnaan lähtenyt Kari Sihvonen palaa vanhaan kotihalliinsa, kun lahtelaiset saavat vieraita Hämeenlinnasta.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Pelicans on pelannut erinomaisen alkukauden. Tästä kertoo myös sarjataulukko, josta lahtelaiset löytyvät sijalta kolme. Pelicans on osoittanut kykenevänsä haastamaan jokaisen joukkueen liigassa. Tauolta paluu ei sujunut turkoosipaidoilta toivotulla tavalla, kun HIFK nappasi pisteet kotiluolassaan.

Heikon alkukauden pelanneet hämeenlinnalaiset palasivat kinkun ääreltä huippuvireessä, kun Ässät kaatuivat kotikaukalossa murskalukemin 7-0. Ritaripaitojen nykykuntoa on vaikea arvioida, mutta pussinokkia vastaan saadaan vastaus siihen, oliko edellinen ottelu vain suonenveto.

Ratkaisun paikat

Helsingissä Pelicans kompastui viimeistelyyn, kun kiekkoa ei saatu HIFK-maaliin. Tappiosta sisuuntuneena kotijoukkue tulee ottelun alkuun varmasti lujaa. Ottelujen alut ovat olleet hämeenlinnalaisille vaikeita, joten ratkaisu saatetaan nähdä jo ensimmäisessä erässä, jos lahtelaisten rynnistys tuottaa tulosta. Vierailijoiden onnistuessa estämään kotijoukkueen yritykset on peli täysin avoin.


Kari Sihvonen tekee paluun Lahteen.

Pelicansista Hämeenlinnaan lähtenyt Kari Sihvonen palaa vanhaan kotihalliinsa. Hullu-Kari lempinimellä varustettu laitahyökkääjä on varmasti täynnä tunnelatausta. Vierailijoiden kannalta on tärkeää, että Sihvonen suuntaa tuon energiansa oikeisiin asioihin. Laitahyökkääjällä on nimittäin taipumusta myös täydellisiin pimenemisiin.

Nollapelin Ässiä vastaan pelannut Mika Järvinen on myös paljon vartijana. Pelicans-hyökkääjät alkavat varmasti puristamaan mailaa, jos maalinteko ei onnistu. Tauon jälkeen tarvitaan onnistumisia, jotta peliin löytyy tietty rentous. HIFK-peli ei onnistumisia tarjonnut. Myös Niko Hovinen on ottelusta toiseen Pelicansin tukipilari, jolta vaaditaan aina onnistumista. Loukkaantuneena ennen taukoa ollut Hovinen palasi HIFK-otteluun maalille.

Kokoonpanot

Marko Pöyhönen sai osuman polveensa HIFK-ottelussa ja laitahyökkääjä talutettiin tuskaisena pukukoppiin. Hänen pelaamisensa on siis epävarmaa. Kotijoukkueelta odotetaan sairastuvalta takaisin kaukaloon Max Wärniä.

HPK:n pitkäaikaispotilaista maalivahti Mikko Tolvasen sekä hyökkääjistä Juuso Hongan ja Marek Zagrapanin pelikunto on yhä arvoitus. Jokaisen näistä voidaan odottaa palaavan kaukaloon lähiaikoina. Lisäksi Otto Paajanen on nuorten maajoukkueen matkassa Kanadassa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Jan Latvala 2 2 4
2.Ryan Lasch 3 1 4
3.Vili Sopanen 1 2 3
4.Juha-Pekka Pietilä 0 3 3
5.Tero Koskiranta 1 1 2
HPK M S P
1.Alex Leavitt 3 5 8
2.Niko Nieminen 4 4 8
3.Marko Tuulola 1 1 2
4.Janne Laakkonen 1 1 2
5.Ossi-Petteri Grönholm 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle