Tiukka taistelu kärjessä

LIIGA / Ennakko
Lahden Pelicansin ja Helsingin IFKn kamppailut ovat olleet helsinkiläisten juhlaa tällä kaudella. Mukaan on mahtunut muutama tunteitten täyteinen ottelu. Myös tiistaina kamppailussa on ainakin panosta, kun joukkueet ovat tasapisteissä kamppailemassa runkosarjan kärkisijoista.

Kuntokäyrät

Stadin kingit ovat olleet kovassa lyönnissä kevään lähestyessä. Joukkue otti tammikuun lopusta lähtien yhdeksän peräkkäistä voittoa, ennen kuin joutui taipumaan suurella sydämellä taistelleelle SaiPalle.

HIFK kävi noutamassa viime lauantaina tärkeän pistepotin Ässiltä Porista. Kamppailu oli fyysinen koitos, josta helsinkiläiset nousivat voittajiksi tarkemman viimeistelyn kautta.

Lahtelaisten aloitus maajoukkuetauon jälkeen on ollut hieman tahmea. Joukkue hävisi Tapparalle ja Bluesille, päästäen jälkimmäisessä ottelussaan kuusi maalia toisessa erässä.

Kuitenkin lahtelaisetkin saivat ketsuppipullonsa auki hurjassa vireessä olleen SaiPan kustannuksella. Tällä kertaa oli lahtelaisten vuoro takoa kuusi maalia yhteen erään ja ratkaista sillä ottelu. Lukemat 10-3 lämmittivät lahtelaisia hetken, kunnes Kärpät palauttivat lahtelaiset maanpinnalle lauantaina voittamalla pussinokat maalein 6-3.


Dennis Endras saapuu ensimmäistä kertaa Lahteen Pelicansin vieraaksi
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Aiemmissa joukkueitten keskinäisissä otteluissa IFK on ollut aikalailla kuskinpukilla. Punapaidat ovat saaneet aiemmin kaudella lahtelaisten nopeat hyökkäykseenlähdöt kuriin ja rokottaneet taas Pelicansia omista maalipaikoistaan.

Pelicansin tärkein lähtökohta peliin onkin varmasti saada oma pelinsä toimimaan, eikä jäädä HIFKn antaman paineen alle. Hyvä alku ja maali avauserässä olisi pussinokille todella hieno startti, sekä antaisi ottelulle erilaiset lähtökohdat. Aiemmissa otteluissa HIFK on pystynyt ottamaan matsin avaimet kouraansa jo pelin alusta alkaen ja näin helpottaneet omaa työtään.

Ottelun kovassa pelitemmossa hallinnan saa myös se joukkue, joka pystyy voittamaan enemmän kaksinkamppailuita heti ottelun alusta lähtien.

Kokoonpanot

Pelicansin ykkösmaalivahti Niko Hovinen on edelleen sivussa ja maalissa aloittaa kakkosmaalivahti Joonas Kuusela. Janne Tavi ja Pekka Jormakka tekevät tilaa pussinokkien kokoonpanossa Teemu Rinkiselle sekä Marko Pöyhöselle. Pelicansilta on myös pitkäaikaispotilaana poissa puolustaja Aaron Brocklehurst.

HIFK joutuu lähtemään otteluunsa ilman Juuso Riksmania ja Turo Järvistä. Myös Erkki Rajamäki ja Mikko Jokela joutuvat luultavasti missaamaan kärkikamppailun. Joukkueessa kulkenut flunssa-aalto voi muuttaa kokoonpanoja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 4 5 9
2.Vili Sopanen 3 4 7
3.Ilkka Pikkarainen 4 2 6
4.Radek Smolenak 1 4 5
5.Ryan Lasch 3 2 5
HIFK M S P
1.Toni Söderholm 0 7 7
2.Ville Peltonen 4 2 6
3.Markus Granlund 3 3 6
4.Mikko Kousa 2 3 5
5.Tyler Redenbach 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle