Back to back –kohtaaminen Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Pelicans ja HIFK iskevät yhteen jo toiseen kertaan yhden vuorokauden sisällä. Perjantaina punapaitainen HIFK huudatti Helsingin jäähallissa kotiyleisöään 3-1 kotivoitolla.

Kuntokäyrät

Pelicansin tuloskäyrä on lähtenyt rajuun laskuun marraskuun maajoukkuetauon jälkeen. Pussinokkien peli on ollut ajoittain hyvin sekavaa ja lahtelaisjoukkue hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan. Pelicans kärkkyy kuitenkin hyvissä asemissa, liigan kolmannella sijalla.

Nimekkään HIFK-joukkueen otteet eivät ole parantuneet huomattavasti maajoukkuetauon jälkeen. Punanuttujen viimeaikaiset esityksetovat olleet ailahtelevia ja fanien vaatimaa tulosta ei ole vieläkään syntynyt. Tuskainen petolauma sai kuitenkin balsamia haavoilleen perjantaina, kun nämä kaatoivat Pelicansin kotiluolassaan.

Ratkaisun paikat

Molemmat joukkueet syttyvät takuuvarmasti illan otteluun, sillä ilmassa roikkuu kahden nopean kohtaamisen takia pientä mini-playoff-henkeä. Iso yleisömäärä takaisi makoisat ainekset loistavalle lauantai-illan jääkiekkoviihteelle. Pelaajat eivät varmasti säästele yhtään energiavarastojaan lauantaina. Pelicansissa halutaan todistaa, että he pystyvät kaatamaan kovaotteisia ja nimekkäitäkin joukkueita, kun taas HIFK haluaa kerätä itselleen lisää itseluottamusta ja momentumia kaatamalla liigan kärkipään joukkueen toistamiseen lyhyen ajan sisällä.

Pelicans on ollut kauden mittaan pulassa fyysisesti pelaavia joukkueita vastaan. Viimeisessä kotiottelussaan turkoosipaidat eivät pystyneet vastaamaan Ässien kovaan taklauspeliin ja kovaotteiseen maalineduspelaamiseen. Nähtäväksi jää pystyykö Pelicans nostamaan fyysistä tasoaan, sillä jos stadilaiset hyökkäävät päälle perinteisellä HIFK-tyyppisellä aggressiivisella pelityylillä, pitää Pelicansin olla valmis vastamaan vastustajiensa kovuuteen.


Nuorempi Granlund on päässyt tuulettelemaan viime aikoina tasaisella tahdilla.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Molempien joukkueiden maalivahtitilanteet ovat myös avainasemassa lauantain kamppailussa. Pelicansin selkeä ykkösvahti Niko Hovinen loukkasi itseään ennen perjantaisen HIFK-ottelun alkua, ja torjuntavastuun pelissä kantoi Antti Rautiola. Mikäli Hovinen on edelleen sivussa toiminnasta lauantaina, avautuu joko Rautiolalle tai Mestiksessä vakuuttavasti torjuneelle Joonas Kuuselalle maukas, mutta haastava näytönpaikka. HIFK:n maalivahtiosasto koki kovan kolauksen hiljattain, kun Juuso Riksman joutui vetäytymään sairastuvalle pitkäksi aikaa. Mika Norja on suoriutunut kohtalaisen hyvin Riksmanin paikkaajana HIFK-maalilla, ja hän jatkaa luultavasti veräjänsuulla lauantaina.

Kokoonpanot

Pelicansin kokoonpanosta sivussa saattaa olla kiistaton ykkösmaalivahti Hovinen. HIFK:lta loukkaantumisten vuoksi poissa ovat Juuso Riksman, Markus Kankaanperä ja Turo Järvinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 2 4 6
2.Jan Latvala 2 2 4
3.Arttu Luttinen 2 2 4
4.Matias Loppi 1 2 3
5.Max Wärn 1 1 2
HIFK M S P
1.Mikael Granlund 4 3 7
2.Janne Pesonen 2 4 6
3.Ville Peltonen 2 3 5
4.Kimmo Kuhta 1 3 4
5.Markus Granlund 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle