Perjantaina nöyrtyneet kohtaavat lauantaina Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Pelicans ja Blues hamuavat kauden avauspisteitään.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Lahden Pelicans sekä Espoon Blues avasivat urakkansa Liigassa perjantaina tappiollisesti. Hämeenlinnassa vieraillut lahtelaisnippu taipui HPK:lle numeroin 1-4, ja päävalmentaja Jyrki Ahon johtama Blues puolestaan nöyrtyi IFK:lle pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa peräti 1-6.

Kauden avaus oli siis kummallekin joukkueelle varsin hankala niin numerollisesti kuin pelillisestikin. Lauantaina Lahdessa onkin tiedossa jännittävä ilta, kun kummatkin osapuolet yrittävät avata pistepussejaan.

Pelicansissa näkyi yhteenhitsaantumisen puute

Lauantai-illan isännät vaikuttivat olevan perjantaina ongelmissa etenkin keskialueen ylittämisen kanssa, jonka lisäksi myös pelin avaaminen tuntui olevan tervanjuontia.

Nämä faktat ovat todistettavissa esimerkiksi katsomalla ensimmäisen kaksikymppisen torjuntamääriä. Entinen Pelicans-veskari Jere Myllyniemi joutui venymään avauserässä HPK:n maalilla pelivälineen eteen ainoastaan yhden kerran.

Edellämainittujen seikkojen vuoksi lahtelaisten peli meni ajoittain pikkumustan roiskimiseksi ja jonkin verran myös hyökkäysalueen kulmissa pyörimiseksi. Toisaalta kulmavääntäminen voi tulevaisuudessa olla myös lahtelaisten vahvuus esimerkiksi juonikkaan kapteenin Antti Erkinjuntin johdolla.

Tappiosta huolimatta lahtelaisten ei pidä laittaa päätä pensaaseen, sillä tappio sekä vielä rikkinäiset otteet selittyivät osaksi siipirikkoisuudella. Hämeenlinnan reissun merkittävimmät sivussa olleet pelaajat olivat hyökkääjät Vili Sopanen, Antti Jaatinen ja Taavi Vartiainen sekä puolustajat Niko Tuhkanen ja Ben Blood. Kun suuresti uusiutunut joukkue hitsautuu syksyn kuluessa paremmin yhteen, alkaa pisteitä taatusti kertymään.

"Pelasimme kauden surkeimman ottelun"

Blues puolestaan aloitti perjantaisen IFK-ottelun räväkästi onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Kun helsinkiläiset maalasivat avauserän todellisista paikoistaan, tuntui Blues lamaantuvan tasaiseen tahtiin pitkin iltaa. Lauantaina Lahdessa vierailevan espoolaisnipun pelistä puuttui myös viimeinen terävyys kauden avauksessa.

Vaikka espoolaiset ottivatkin rumasti takkiin, ei Bluesia pidä tuomita täysin pystyyn. Joukkueen selkeä vahvuus oli alivoimapeli, sillä IFK ei onnistunut kertaakaan kolmen ylivoimansa aikana.

− Pelasimme kauden surkeimman ottelun. Jääkiekko on luistelua, taistelua ja reagointia vaativa peli. Jos niillä osa-alueilla hävitään, niin hävitään myös ottelukin, Blues-käskijä Jyrki Aho summasi Jatkoajalle IFK-pelin tauottua.

Bluesin perjantaisesta kokoonpanosta nimekkäimmät poissaolijat olivat hyökkääjä Ilmari Pitkänen sekä pakit Olli Malmivaara, Jere Seppälä ja Veeti Vainio.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Pelicans on vahvoilla, mikäli se on suoraviivaisempi verrattuna kauden avausotteluun. Yksilötasolla Teddy da Costan johtaman kakkosketjun lisäksi myös muiden viisikoiden on herättävä, jotta lahtelaisjoukkue vääntäisi ensimmäiset pisteensä.

Bluesin on sen sijaan petrattava puolustamista aivan maalinsa edessä. Perjantaina IFK nimittäin iski peräti kaikki kuusi täysosumaa espoolaisten verkkoon Christian Engstrandin naaman edestä, p-pisteiden välistä.

Sekä isännät että vierasjoukkue yrittävät uuden kerran avata pistetilejään lauantaina. Todennäköisesti kummatkin parantavat pelillisiä otteitaan, sekä erityisesti puolustavat tarkemmin. Lahden peli päättynee maalin tai kahden erolla, eikä jatkoaika ole välttämättä kaukana.

Seuraa Heitä

Marko Pöyhönen #39 | Villacher SV

Keskushyökkääjä

Hollolasta lähtöisin oleva hyökkääjä viiletti perjantaina Pelicansin ykkösnyrkissä iskien joukkueen ainoan maalin. Reilusti yli 18 minuuttia pelannut Kiekkoreippaan kasvatti oli jatkuvasti nälkäinen hyökkäyspäässä.

Mikko Kuukka #19 | Herning

Puolustaja

Kuukka on normaalisti joukkueensa paras puolustava puolustaja, mutta perjantaina hän sortui useamman kerran ylipelaamiseen. A-kirjainta kantavan peruspakin tehotilasto jäi IFK-pelissä peräti viisi paunaa pakkaselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle