Pelicans yrittää takaisin voittokantaan

LIIGA / Ennakko
Kotiedusta tiukasti taisteleva Espoon Blues saapuu lauantaina Lahden jäähalliin. Siinä missä vierasjoukkueelle on todella tärkeää voittaa ja saada kaksi pistettä sarjasijoituksen kannalta, Pelicans voi pelata ilman turhia paineita. Pelaajia on vuokrattu pois ja vahvasti junioripitoinen joukkue taistelee lähinnä kunniasta ja ensi kauden pelipaikoista.

Tammikuun puoliväli oli Bluesille vaikeaa aikaa. 11 päivän aikana joukkue hävisi neljä kertaa putkeen, myös sarjajumbo Ilvekselle. Viimeisimmät kaksi ottelua ovat olleet kuitenkin jo ennusmerkkejä paremmasta keväästä, Jokerit kaatui kotikentällä ja TPS vieraissa. Alkukauden hieman alle odotusten pelannut joukkue on piristynyt selvästi ja on nyt jo vahva ehdokas menestymään myös pudotuspeleissä. Näin Bluesilla on läpimurtokausi liigassa, joukkuetta on pidetty ikuisena häviäjänä.

Bluesin ykkösmaalivahti, Jarmo Myllys, on toipunut loukkaantumisestaan, mutta päävastuun maalilla on ottanut joukkueen toinen maalivahti, Mika Oksa. Oksa onkin pelannut varmemmin, kuin kahdeksan vuoden takainen maailmanmestari. Hyökkäyksessä Jan Caloun on jatkanut vahvoja otteitaan, mutta tehomiehenä on kunnostautunut myös Peter Sarno. Taannoisessa Jokerit-pelissä mies iski kiekon kolme kertaa Kari Lehtosen taakse. Bluesiin kesken kauden siirtynyt Mike Stapleton on pisteiden valossa hieman hyytynyt hurjan alun jälkeen. Puolustuksessa Cory Murphy on pelannut vahvasti yhdessä Jiri Vykoukalin kanssa.

Blues on ottelussa selvä ennakkosuosikki. Kaksi pistettä pitäisi olla selviö, sen verran suuri on joukkueiden materiaalitaso. Bluesin ja Pelicansin välillä on nähty kuitenkin ennenkin tiukkoja otteluita ja lahtelaisen kiekkokiinnostuksen ylläpitämiseksi olisi tärkeää, että kotijoukkuekin pystyisi välillä kartuttamaan pistetiliään.

Pelicans vuokraa ja sukeltaa

Pelaajiaan vuokrannut Pelicans on pahassa alamäessä. Viimeisistä yhdeksästä ottelusta on vain tappioita tilillä. Joukkue onkin aloittanut jo tulevan kauden joukkueen rahoittamisen ja vuokrannut avainpelaajiaan pois. Jari Kauppilan ja Martin Cechin lisäksi myös Lasse Jämsen siirtyi pois Lahdesta. Sen sijaan Tapparasta vuokralle tullut Toni Mäkiaho jatkaa kauden loppuun asti. Se onkin tärkeää, sillä nyt näytönpaikan saavat nuoret pelaajat tarvitsevat kokeneita pelaajia tueksi.

Viimeksi Pelicans hävisi Hämeenlinnassa HPK:lle 3-1. Pelissä oli kuitenkin paljon positiivistakin. Sarjakärki karkasi Pelicansilta vasta kolmannen erän puolenvälin aikaan. Taistelua kuitenkin riitti ja nuorista Jussi-Mikko Makkonen ja Tuomas Santavuori väläyttelivät ajoittain. Tähtien puuttuessa on kuitenkin vaikea kovatasoisessa SM-liigassa pärjätä. Joonas Jääskeläisen, Toni Mäkiahon, Jani Keinäsen ja muiden kokeneempien pitäisi nyt astua selvemmin ratkaisijan rooliin. Loppukauden ”merkityksettömät” pelit ovat kuitenkin vaikeita pelaajille, sillä motivaatiota on vaikea löytää. Nuorille ottelut ovat kuitenkin erityisen tärkeitä, nyt olisi tilaisuus osoittaa seurajohdolle kykynsä tulevaa kautta varten.

Tuttu kaava?

Paljoa ottelulta tuskin voi lahtelaisittain odottaa. Voittoa tietysti lähdetään jokaiseen otteluun hakemaan, mutta nyt se on enemmän kuin kiven alla. Bluesille ottelun pitäisi olla helppoa kauraa, mutta ylimielisyyteen ei ole varaa. Pelicans osoitti HPK:takin vastaan, että tiukalla puolustuksella ja virheiden välttämisellä voidaan saada aikaan tiukkoja otteluita aivan sarjan kärkeäkin vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle