Jatkuuko Pelicansin putki?

LIIGA / Ennakko
Piristymisen merkkejä näyttänyt Pelicans kohtaa torstaina SM-liigan kamppailussa Espoon Bluesin. Pitkälti loistavaan maalivahtipeliin perustuneelle kotijoukkueen kahden ottelun voittoputkelle kaivataan kipeästi jatkoa.

Pelicansin kauden ensimmäiset pelit olivat surkeita. Tuloksena oli tappioita tappioiden perään ja kannattajien usko omiin alkoi horjua. Nyt alla on kuitenkin yllättäen peräti neljä tappiotonta ottelua, kaksi tasapeliä sekä kahdesta viimeisimmästä ottelusta molemmista voitot.

Toiveet pudotuspelipaikasta ovat jälleen alkaneet nousta. Eroa kahdeksantena olevaan HIFK:hon on enää viisi pistettä ja tasaisessa sarjassa ylemmäskin on mahdollisuudet. Joukkueen peli on ilmiselvästi piristynyt huolimatta siitä, että se on voitokkaissa otteluissakin ollut tasakentällisin pelatessa altavastaajana. Lauantaina joukkue voitti Pasi Kuivalaisen torjuntojen ja hienon ylivoimapelin ansioista Tapparan 4-1, viimeksi tiistaina kaatui HPK vieraissa 2-1 jatkoajalla Mikko Rämön mahtavan torjuntavireen ansiosta.

Hyökkäykseen vahvistukseksi hankittu Grigory Pantelejevs ei ole kahdessa ensimmäisessä ottelussa saanut tililleen yhtään tehopistettä, mutta muuten mies on osoittanut olevansa joukkuepelaaja. Jan Latvala on piristynyt viime otteluissa edelliskausien menoon ja viimeksi Hämeenlinnassa hän teki vierasjoukkueen molemmat maalit. Viime aikoina maalin suulla vuorotelleet Pasi Kuivalainen ja Mikko Rämö ovat olleet loistavia, joten maalivahtivalinta tulee olemaan vaikea. Pelicansin peli onkin perustunut pitkälti näiden kahden miehen maagisiin peleihin.

Vaisu alkukausi

Jos Pelicansin alkukausi meni vielä odotuksiakin heikommin, niin samaa voi sanoa myös Espoon Bluesin joukkueesta. Blues tunnetaan menneilta kausilta joukkueena, joka satsaa paljon pelaajiin ennen kautta, mutta menestystä ei ole herunut. Tälle kaudelle tuli jälleen kerran nimimiehiä, kuten Juha Ylönen ja Marko Tuomainen sekä HPK:sta puolustaja Sebastian Sulku. Silti joukkue on edelleen viidentoista pelin jälkeen sarjassa vasta yhdeksäntenä, tosin vain pisteen jäljessä sarjan nelosesta, TPS:stä.

Blues pelasi viikonloppuna kaksi peliä, joista saldona oli voitto ja tappio. Lauantaina jokerit vei Bluesia puhtaasti 4-0 ja sunnuntaina joukkue palasi voittokantaan kaatamalla HPK:n jatkoajalla Cory Murphyn osumalla. Bluesin paras pistemies on ollut odotetusti Jan Caloun, joka voi hyvänä päivänä ratkaista otteluita omilla suorituksillaan.

Blues kohtaa vielä ennen torstain peliä TPS:n turussa keskiviikkona, joten jalat saattavat painaa hieman torstain koitoksessa. Kuitenkin sarja on vasta niin alussa, että virtaa pitäisi riittää. Bluesin kaikki kaikessa on Jan Calounin kentän onnistuminen, heidän harteillaan on pitkälti ollut maalien teko. Caloun ja Teemu Elomo ovatkin Bluesin kaksi tehokkainta miestä.

Jari Kauppila on edelleen sivussa nivusvamman takia. Lisäksi poissa on Toni Saarinen pelikieltonsa takia. Bluesin maalivahdit Mika Oksa ja Jarmo Myllys ovat sivussa, joten maalissa nähtäneen edelleen Jere Myllyniemi.

» Lähetä palautetta toimitukselle