Pelaako Ässät uimahousut jalassa?

LIIGA / Ennakko
Pelicansilla on torstaina mahdollisuus ottaa kotietu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.
Kuva © Janita Onnelainen
Luistimiaan vasta teroittava Lahden Pelicans saa runkosarjan viimeisellä kierroksella vastaansa Porin Ässät. Kauden viimeistä otteluaan pelaava Pata on vienyt kaikki kolme runsasmaalista kohtaamista nimiinsä.

Torstain kamppailussa ei panoksilla juhlita, mutta pussinokilla on mahdollisuus varmistaa Villi kortti-kierroksen kotietu itselleen. Kierroksen vastustajaksi varmistunut HIFK on ainoastaan yhden pisteen takamatkalla lahtelaisista.

Pelicans on saanut jälleen koneensa käyntiin, sillä viimeisestä neljästä ottelusta se on ryövännyt yhteensä kahdeksan pistettä. Lahtelaiset ottivat edellisviikon lauantaina Kärpiltä käkättimeen, mutta muutoin esitykset ovat olleet vakuuttavia.

Maaliskuu on ollut lahtelaisille lupaava myös ratkaisijoiden valossa. Viisi turkoosipaitaa on saalistanut neljässä edellisessä ottelussa kolme tehopistettä. Niko Tuhkanen ja Kimmo Koskenkorva ovat molemmat iskeneet pussinokille kaksi maalia, sekä syöttäneet yhden osuman. Laajempi ratkaisijaosasto on lahtelaisille tärkeää myös tulevia pudotuspelejä silmällä pitäen.

Porilaiset eivät kokoonpanoilla koreile. Tiistain ottelussa Jokereita vastaan Pata pelasi viidellä puolustajalla ja kahdellatoista hyökkääjällä. Torstaina tuskin nähtäneen laajempaa pelaajakirjoa, sillä osa pelaajista jää Poriin pelaamaan A-nuorten välieriä.

Torstai-illan ottelussa Pelicans saa loistavan mahdollisuuden kerätä lisälatausta jo lauantaina starttaaviin pudotuspeleihin, joissa vastaan luistelee itsevarmuutta keräävä HIFK. Ottelun lopputuloksesta riippumatta mastokaupungin kasvatit ovat turvassa viivan alapuolelle putoamiselta, joten turhia paineita ei ole havaittavissa.

Ässät on tilanteestaan huolimatta yrittänyt laittaa vastustajillensa kampoihin, mutta edellisestä vierasvoitosta on kulunut jo tovi. Patapaitojen ykkösvahdin tontin itselleen ottanut Rasmus Rinne venyy huipputorjuntoihin lähes illasta toiseen, mutta yksin maalivahtipeli ei riitä pisteiden nappaamiseen.

Porilaiset ovat kuitenkin onnistuneet yllättämään kärkipäänkin joukkueita, joten ottelun avausmaalin merkitys korostunee entisestään. Jokaisessa joukkueiden kohtaamisessa tällä kaudella on syntynyt vähintäänkin neljä maalia, täten Lahden illassa tuskin nähdään jalkapallolukemiin päättyvää runkosarjan päätösottelua.

Joten ennen kun porilaiset kerkeävät vaihtaa uimahousuja jalkaan; yksi on vielä pelaamatta.

Seuraa Heitä

Kimmo Koskenkorva #10 |

Laitahyökkääjä

Kärppäkasvatti on onnistunut saalistamaan neljään viimeiseen otteluun kolme tehopistettä. Alkaako konkari lämmitä kevättä kohti?

Sami Mutanen #53 |

Laitahyökkääjä

Joensuulaishyökkääjä pelaa torstaina toistaiseksi viimeisen ottelunsa Ässissä. Osuuko pirteästi esiintynyt laituri tolppien väliin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle