Patalauma nälkäisenä Lahteen

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Lahdessa pelataan tärkeä ottelu kahden tyvipään joukkueen kesken. Pienessä nousujohteessa oleva Pelicans kohtaa pahassa mahalaskussa olevat Ässät ja pisteet tästä ottelusta ovat todella tärkeitä molemmille.

Kotijoukkue Pelicansin viime viikot ovat kuluneet odotellessa sitä lopullista nousua liigan keskikastiin. Peli on parantunut kaiken aikaa, mutta silti pisteitä tulee edelleen aivan liian harvoin. Viimeksi lauantaina oli tärkeä ottelu Jyväskylän Hippoksella, mistä pisteet piti hakea, mutta toisin kävi: takkiin tuli jopa 4-1.

Lauantaina Pelicansilla oli omat mahdollisuutensa ratkaista ottelu. Paikkoja oli tarpeeksi, mutta pelaajat eivät tällä hetkellä tunnu saavan maaleja mistään. Joukkue onkin tehnyt viimeisimmissä kolmessa ottelussa vain kaksi maalia, mikä on aivan liian vähän. Erityisesti JYP:iä ja SaiPaa vastaan paikkoja oli, Jokereita vastaan vähemmän. Vastustajan maalivahti on tuntunut aina olevan laukausten tiellä, mutta pelaajat tekevät itse maalivahdista sankarin huonoilla ratkaisuillaan.

Jälleen kerran ykkösviisikolla on suurin vastuu maalinteosta. Ketju Lasse Jämsen - Jari Kauppila - Joonas Jääskeläinen on ollut lähes aina joukkueen tehokkain, mutta huomenna kolmikosta puuttuu lauantaina loukkaantunut Joonas Jääskeläinen. Latvian apu Grigori Pantelejev on nyt tyrkyllä hänen korvaajakseen. Veli-Pekka Nutikka on myös edelleen sivussa. Maalivahtikysymys on jälleen esillä. Pasi Kuivalainen on mahdollinen aloittavassa kokoonpanossa, sillä Rämö ei loistanut viimeksi Ässiä vastaan.

Ässät syöksykierteessä

Ässien kausi on kohtalaisen alun jälkeen kääntynyt pahaan laskuun. Joukkue voitti viimeksi 19.10, jolloin kaatui Porissa Rauman Lukko. Sen jälkeen on tahkottu 12 ottelua ilman voittoa. Ässät pelasi myös viime lauantaina, jolloin Tappara haki harmittavasti pisteet maalein 2-1. Kurssi pitäisi nyt saada kääntymään ja toista hännillä majailevaa joukkuetta vastaan on hyvä mahdollisuus katkaista ikävä putki.

Synkästä sarjastaan huolimatta Ässät ei lähde aivan altavastaajan asemasta koitokseen. Kauden ensimmäisen joukkueiden kohtaamisen Ässät voitti kotonaan hienosti 6-3, Pelicansin tappiotta oli edesauttamassa Pelicansin maalivahti Mikko Rämö, jolla ei ollut paras iltansa. Sen sijaan Ässien Langkow pelasi hyvin, kuten on pelannut koko kauden. Hän on ollutkin joukkueen kantavia voimia pahoina aikoina ja on selkeä vahvistus joukkueelle.

Muista joukkueen ulkomaalaisista ei voi puhua samaa. Vjatsheslav Fandul istui viltissä Tapparaa vastaan. Peliesitykset ovat olleet kaukana toivotusta, joten vilttikomennus saattaa jatkua tiistainakin. Richard Rochefort ei ole myöskään häikäissyt, mutta on kuitenkin hieman paremmin onnistunut. Testiajalla oleva Olegs Sorokins on pelannut aika lailla vahvasti ja jatko Porissa on mahdollinen.

Ässien tähtikaartia ovat kuitenkin olleet suomalaiset. Maajoukkueessakin jo esiintynyt Markku Tähtinen on ollut joukkueen paras ja Samu Wesslin on säestänyt häntä hyvin Jari Korpisalon kanssa. Puolustajista Pasi Peltonen on ollut vahvin ja nämä nimet tulevat olemaan ratkaisevessa roolissa jälleen tiistaina. Tulevista kahdesta ottelusta on lähes pakko ottaa vähintään kaksi pistettä, joten Pelicansia vastaan lähdetään hakemaan jopa jonkinlaista pakkovoittoa.

Ässiltä poissa loukkaantumisten takia ovat Steve Shirreffs ja Pekka Kangasalusta, Timo Ahmaoja ja Petr Sachl.

Ennakkoajatuksia pelistä

Pelicansin peli on ollut vahvaa varsinkin kotijäällä. SaiPaa vastaan sössittiin voitto omaan tehottomuuteen, mutta muuten otteet ovat olleet ilahduttavia. Normaalilla pelillä Ässien pitäisi kaatua, mutta jos taas iskee kipsi maalintekoon, niin pisteet lähtevät Ässien mukana.

Ässät tuskin tulee hallitsemaan ottelua. Tiivis puolustus ja vastahyökkäykset ovat myrkkyä kotijoukkueelle, jos niitä ei saada murrettua. Ässillä on nyt loistava mahdollisuus katkaista tappiokierre, joten kentällä nähtäneen taisteleva ryhmä.

» Lähetä palautetta toimitukselle