Palaako Pelicans voittojen tielle?

LIIGA / Ennakko
Jere Myllyniemi on ollut koko alkukauden yksi Pelicansin kulmakivistä.
Kuva © Jarno Hietanen
Lahden Pelicans saa perjantai-illassa vastaansa alkukauden kankeasti pelanneet patapaidat. Lahtelaisilla on puolellaan selvä kotietu Porin Ässien hävittyä tähän mennessä jokaisessa vierasottelussaan.

Viime kauden mestari Porin Ässät on ottanut vaikean alun ja kerännyt kotivoitoilla tililleen vain 13 pistettä, vieraista Ässät ei ole saanut matkaansa pistettäkään. Kotijoukkue Pelicans puolestaan ei ole kotona hävinnyt kertaakaan, ja vieraistakin lahtelaisilla on saldossaan vain yksi tappio varsinaisella peliajalla Tampereen Tapparaa ja yksi jatkoajalla Espoo Bluesia vastaan.

Ässät on kauden alun taistellut puolustuspään ongelmien kanssa, kun Tapio Sammalkangas loukkaantui ja jenkkipakki Colby Cohen lähti takaisin kotiin jo viiden pelin jälkeen. Tasaisuutta tälle osa-alueelle on kuitenkin tuonut Jokereista lainalla oleva Petteri Lindbohm, joka on löytänyt paikan ykköspakkiparista Ville Uusitalon rinnalta.

Erikoistilannepeli on Ässillä ollut vaihtelevaa. Ylivoima on toiminut, mistä kiitokset voidaan antaa kaksikolle Sami Lähteenmäki ja Dragan Umicevic. Puolustuksen heikkoudet ovat kuitenkin korreloineet suoraan alivoimapelaamiseen, ja porilaisten reppuun onkin isketty yhdessätoista pelissä yhdeksän ylivoimamaalia, mikä on yli neljäsosa kaikista päästetyistä maaleista.

Pisteittä takaisin kotiin

Kotijoukkue Lahden Pelicans otti torstaina ensimmäisen tappionsa varsinaisella peliajalla ja joutui poistumaan Tampereelta pisteittä. Yhdentoista pelin pisteputki on kuitenkin jättänyt jälkensä, ja sarjakärjellä onkin kasassa jo 28 pistettä.

Lahtelaisten ykköstykki Radek Smolenak on ottanut roolia kauden jokaisessa pelissä ja on tällä hetkellä sekä maali- että pistepörssin kärjessä. Smolenakin rinnalla pisteitä on nakuttanut jo useamman kauden Lahdessa viihtynyt Vili Sopanen, joka on noussut syöttöpörssissä piikkipaikalle.

Pelicansin maalilla Jere Myllyniemi on tehnyt loistavaa työtä, eikä pelikaanien puolustuspelaamisessakaan ole juuri ollut moittimista. Pieneksi takaiskuksi kuitenkin luettaneen alkukauden loistavasti pelanneen Henri Laurilan poisjäänti. Tapparaa vastaan Laurilaa korvasi kauden ensimmäisen liigapelinsä pelannut Niko Tuhkanen.

Joukkueet lähtevät perjantain kamppailuun lähes täysin eri asetelmista, ja kysymys kuuluukin, palaako Pelicans Tampereen hairahduksen jälkeen voittojen tielle, vai katkaiseeko Ässät epäonnisen vierasputkensa ja nappaa pisteet pelikaaniparven nokan edestä.

Seuraa Heitä

Petteri Lindbohm #40 | HIFK

Puolustaja

Nuori puolustaja on tuonut Ässien takalinjoille vakautta. Jatkaako Lindbohm vahvoja otteitaan myös Lahdessa?

Niko Tuhkanen #53 |

Puolustaja

Onnistuuko Tuhkanen hyödyntämään näytönpaikkansa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle