Onnistuuko maalihanat auki saanut Pelicans katkaisemaan kotitappioputkensa?

LIIGA / Ennakko
Pelicans kaipaa Vili Sopaselta kiekkotaituruutta myös lauantaina.
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Pelicans ja Ässät kohtaavat lauantaina neljännen kerran tällä kaudella ja toisen kerran vuorokauden sisään. Lahtelaiset lähtevät katkaisemaan kuuden ottelun mittaiseksi venynyttä kotitappioputkeaan.

Aiemmat ottelut

Joukkueiden tämän kauden keskinäisistä kohtaamisista Pelicans on vienyt nimiinsä kaksi ja Ässät yhden. Perjantaina Porissa lahtelaiset venyttivät vierasvoittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Vastaavasti kotona tappioputki on venynyt yhtä pitkäksi. Ässiä vastaan Pussinokilla on oiva sauma katkaista putki, sillä Ässät on hävinnyt kolme viimeisintä vieraskoitostaan.

Pelicansin peliä on joulutauon jälkeen leimannut tehottomuus. Joukkue ei ollut ennen perjantai-iltaa onnistunut vuonna 2016 tekemään yhdessäkään ottelussa yli kahta pelitilannemaalia. Kotiotteluissa saldo on ollut vielä surullisempi, sillä joukkue ei ole tehnyt kertaakaan yli maalia.

Ässien vierassaldo maalien suhteen on ollut lähes yhtä synkkä, sillä porilaiset ovat tehneet tämän vuoden puolella neljässä vierasottelussaan vain viisi maalia.

Ratkaisukohdat

Kuten lähes aina, niin myös lauantaina erikoistilanteet ovat suuressa roolissa. Perjantaina Pelicans onnistui rokottamaan Ässiä peräti neljästi ylivoimalla, sekä lisäksi kerran tasavajaalla. Ässät sen sijaan ei onnistunut hyödyntämään yhtäkään ylivoimaansa, lukuunottamatta Aleksi Saarelan kahden miehen ylivoimalla tehtyä maalia.

Antti Erkinjuntin herääminen on lahtelaisten kannalta erittäin tärkeä asia. Kapteeni onnistui katkaisemaan lähes kahden kuukauden maalittoman putkensa tehtyään ylivoimalla puolen minuutin sisään kaksi osumaa.

Porilaisten kapteenin Juha Kiilhoman iltapuhde ei sen sijaan ollut yhtä onnistunut. Mies lensi suihkuun toisessa erässä taklattuaan Vili Sopasta päähän, ja on tämän johdosta hyvin todennäköisesti myös lauantaina pelikiellossa.

Tilastopoiminnat

Lahtelaisten Sopasella on koko Liigan toiseksi kovin ottelukohtainen pistetahti Tapparan Kristian Kuuselan jälkeen. Isokokoinen hyökkääjä on onnistunut vuoden sairaslomansa jälkeen nakuttamaan 19 pelaamassaan pelissä peräti 21 tehopistettä.

Kummankin joukkueen parhaat maalintekijät ovat paukuttaneet saman määrän osumia. Juha LeimuNiko Ojamäki ja Aleksi Saarela ovat jokainen tehneet 14 osumaa.

Seuraa Heitä

Antti Erkinjuntti #74 |

Laitahyökkääjä

Kapteeni sai vihdoin maalittoman kautensa poikki perjantaina, joka varmasti nosti rovaniemeläislähtöisen taitohyökkääjän itseluottamusta. Nähdäänkö lauantaina Lahdessa lisää osumia?

Juuso Walli #3 | Ässät

Puolustaja

Nuori isokokoinen puolustaja esitti perjantaina varmoja otteita, ennen kuin joutui jättämään ottelun kesken viimeisessä erässä saatuaan kiekon epäonnisesti kasvoihinsa. Pitää varmasti myös Lahdessa huolen, ettei Pelicansin hyökkääjät pääse kävelemään liian helposti Ässä-maalille.

» Lähetä palautetta toimitukselle