Lätkänkin maahanmuuttajat aiheuttavat keskustelua - tällä kertaa Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Lahtelaisnippu kohtaa seuraavaksi Porin Ässät.
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Pelicans ja Ässät kohtaavat ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Lahdessa. Pelicans keinuttelee sarjataulukossa sijalla 11., kun taas Ässät pitää kastin häntäpäätä.

Pelicans lähtee kauden viidenteen kotiotteluunsa pienoisena ennakkosuosikkina siitäkin huolimatta, että häviöitä on kertynyt kaksinkertainen määrä voittoihin verrattuna. Ottelun vähemmän pelanneen porilaisjoukkueen pelit ovat päättyneet kutakuinkin samoin. Kauden alku ei siis ole ollut kummallekaan otollisin mahdollinen. 

Kummallakin nipulla on ollut aihetta pohtia ulkomaalaistilannettaan. Ässien Pat Mullane ja Jake Hansen ovat erottuneet kaukalossa negatiivisessa mielessä. Kaksikon yhteinen tehopistesaldo näyttää yhtä maalia, joka oli Mullanen käsialaa. Michael Ryanin kolmessa pelissä iskemät tehot 1+1 ovat sentään olleet ulkomaalaisittain lohdutus. Ryanin kohtalo sen sijaan on muuten kysymysmerkki. Paikat eivät vieläkään kestä loukkaantumisen jäljiltä, joten nähtäväksi jää miten kausi hänen kohdallaan jatkuu.

Pelicansin Ben Blood on puolestaan kolmen ottelun pelikiellossa törkeästä poikittaisesta mailastaan lauantaisessa ottelussa Kouvolassa. Puolustaja kerkesi vasta hiljattain palata kaukaloon sairaslomaltaan. Sen sijaan hyökkäyspään amerikkalaisvahvistus Ryan Potulny pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa KooKoota vastaan, joten oma peli alkaa ehkä löytyä.

Yleisesti ottaen ulkomaalaispakit ovat antaneet taisteluparille kiitokselle aihetta. Ässien Troy Vance on yhdessä Jyri Marttisen kanssa muodostanut kelposuorituksiin kykenevän ykköspuolustusparin. Pelicansin tanskalaispakki Stefan Lassen on myös ollut hehkutuksen aiheena koko alkukauden.

Pelicans on jälleen ikävässä loukkaantumissumassa, mutta Niko Tuhkasen oletetaan palaavan tositoimiin perjantaina. Lahtelaispakki pyörähti jäällä jo kouvolalaisnippua vastaan, minkä jälkeen hän oli Heinolan Peliittojen matkassa hakemassa tuntumaa yhden pelin verran. Myös Ässien Masi Marjamäki tekee todennäköisesti paluun loukkaannuttuaan syksyn harjoitusottelussa.

Ykkösvahdin titteli tuntuu olevan toistaiseksi vapaana niin porilaisilla kuin mastokaupungin kasvateillakin. Ari Ahonen loukkaantui lokakuun alussa HIFK:iä vastaan ja on poissa muutaman viikon. Andreas Bernard on esiintynyt vahvasti alkukaudella, mutta hänestä ei välttämättä ole vielä pysyvämmäksi ykkösvahdiksi. Pelicans puolestaan on peluuttanut Sami Rajaniemeä kaksi viimeistä ottelua, vaikka etukäteen Kärpistä siirtynyttä Niko Hovista on varmasti mietitty ykkösveskarin paikalle.

Käyttäjän etoijanaho kuva

Arvio ottelusta: Elina Toijanaho

Ässät on tehnyt huomattavasti vähemmän maaleja muihin Liiga-joukkueisiin verrattuna, jos kuopiolaisia ei oteta lukuun. Maalinteko siis takkuaa, mutta Pelicans puolestaan osoitti päässeensä pistetehtailusta jyvälle lauantain ottelussa KooKoota vastaan. Lahtelaiset ovat päästäneet toiseksi eniten maaleja, mutta tämä tilasto hyppäsi Liigan kärkipäähän dramaattisen Tapparan kohtaamisen vuoksi. Toisaalta kyseisellä tilastolla ei ole suurtakaan väliä, jos vastustaja kamppailee maalinteon kanssa. Rajaniemi on osoittanut hyviä otteita ilman sen suurempia paraatitorjuntoja tai emämokia. 

Pelicans voittaa vierasjoukkueen varsinaisella peliajalla kahden maalin piste-erolla, mutta nollapeliä ei Lahdessa nähdä. 

Seuraa Heitä

Niko Tuhkanen #53 |

Puolustaja

Lahtelaispuolustaja palaa mitä todennäköisimmin kokoonpanoon. Nähtäväksi jää millainen on Tuhkasen kunto loukkaantumisen jälkeen.

Masi Marjamäki #16 | Almtuna IS

Vasen laitahyökkääjä

Masi Marjamäellä on samanlaiset sävelet Niko Tuhkasen kanssa. Marjamäki loukkaantui syksyn harjoitusottelussa, mutta pelaa kauden ensimmäisen runkosarjaottelunsa Lahdessa lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle