TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Tasauksen toinen Raumalla

LIIGA / Ennakko
Tammikuun tasaus jatkuu heti yhden nukutun yön jälkeen. Raumalla Lukko ja TPS ottavat mittaa toisistaan jo viidennen kerran tällä kaudella.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Lukon taival tammikuussa alkoi mukavissa merkeissä, vaikka ensimmäinen ottelu tappioon päättyikin. Neljän voitetun ottelun jälkeen homma on kuitenkin mennyt pahasti alamäkeen. Kolme peräkkäistä tappiota ovat suistaneet raumalaiset jo pudotuspeliviivan alapuolelle.

Kotikaukalossaan kettupaidat ovat otelleet neljä kertaa kuluvan vuoden puolella. Niin voittoja kuin tappioita tilille on merkitty kaksi.

TPS:n pelit tammikuussa ovat sujuneet raumalaisiakin huonommin. Seitsemän ottelun rypäs on tuonut tilille vain kaksi voittoa, joista toinen juuri illan vastustajasta. Vierasotteluita joukkue on pelannut kolme, joista saldona yksi voitto.

Kohtaaminen on joukkueille siis kauden viides. Saldo on murhaavan ylivoimainen turkulaisille joukkueen voitettua kaikki kohtaamiset varsinaisella peliajalla.


TPS on ollut hallitseva osapuoli joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa.

Ratkaisun paikat

Miniplayoff-tyyppisessä pelaamisessa päivän kunto näyttelee suurta roolia. Mitään poppakonsteja kumpikaan joukkue ei pysty tekemään yhdessä yössä, joten molempien tavoitteena on vain parantaa peruspelaamista sitten edellisen kohtaamisen.

Lukko taisteli Turussa loppuun asti voitosta, vaikka oli pelin puolivälissä jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa. Yritystä kettupaidoilta löytyy tässäkin pelissä, mutta se ei aina riitä. Tiiviin viisikkopuolustamisen pitää parantua roimasti sitten edellisen pelin, mikäli lukkolaiset haluavat taistella pisteistä. Myöskin maalivahtipeli oli Turussa heikolla tasolla. Ainakin kaksi TPS:n maalia voidaan merkitä Lukko-vahti Mika Norosen piikkiin.

TPS:n päävalmentaja Pekka Virta haluaa joukkueeltaan lisää liikettä vaikka voitto raumalaisista tulikin. Turkulaisten puolustuspeli oli kotikaukalossa paljon raumalaisia tiiviimpää, ja sen joukkue haluaa säilyttää myös Rauman ottelussa.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilaina pois kokoonpanosta jäävät puolustajat Mikko Kuukka ja Johan Björk sekä hyökkääjät Teemu Nurmi ja Jussi Pesonen.

Myös ruotsalaishyökkääjä Björn Melin huilasi tasauksen ensimmäisen pelin, mutta Lukko-valmennus on toiveikas miehen paluusta tähän kamppailuun.

Pelaavan maalivahdin valinta aiheuttaa Lukon valmennukselle harmaita hiuksia Norosen epävarmojen otteiden takia.

TPS:n osalta pois kokoonpanosta jäävät maalivahti Marek Schwarz, puolustajat Miika Huczkowski ja Joni Tuominen sekä hyökkääjä Janne Hauhtonen. Perjantain ottelussa rajun taklauksen kohteeksi joutunut puolustaja Timo Seppänen saattaa olla pelikuntoinen jo tässä ottelussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Kris Beech 2 4 6
2.Teemu Aalto 3 2 5
3.Mark Bomersback 3 2 5
4.Björn Melin 0 4 4
5.Eero Elo 0 3 3
TPS M S P
1.Ville Vahalahti 3 3 6
2.Marko Anttila 1 4 5
3.Michal Birner 1 2 3
4.Tomas Plihal 0 3 3
5.Jarkko Hattunen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle