Tappioputkea katkaisemaan

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella joukkueet taistelivat tiukasti sarjapisteistä.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman tiistai-illassa kohtaavat alavireiset Lukko ja TPS. Kotijoukkueella on takana kolme tappiollista ottelua ja vierailla kuusi. Molemmat haluavat katkaista ikävän putkensa, mutta vain toinen voi sen tehdä.

Kotijoukkue Lukon viime viikko meni mollivoittoisesti. Kolme ottelua, joista saldona oli yhtä monta tappiota. Lahdesta joukkue saalisti yhden sarjapisteen, mutta Tapparaa vastaan Risto Dufvan joukot olivat vailla mahdollisuuksia.

Vaikka ottelu on Lukolle järjestyksessään jo 19. runkosarjassa, joukkueen peli on edelleen vuoristoradalla kulkemista. Välillä kulkee hyvin, mutta jo seuraavassa pelissä kaikki voi olla toisin. Mikään ei suju, ja peruspelaaminenkin näyttää todella surkealta.

Lahdessakin Lukko pelasi huonosti, mutta kun Pelicans oli myös aneeminen, Lukko sai paluumatkalle mukaansa yhden sarjapisteen. Tapparaa vastaan asia olikin sitten paria astetta vaikeampi. Jukka Rautakorpi jatkoi siitä, mihin viime keväänä jäi. Dufva oli oppipojan asemassa Rautakorven käsittelyssä.

Lukon selkeä ongelma läpi kauden on ollut maalinteko. Taitoa joukkueessa pitäisi olla, mutta valotaululta sitä ei voi lukea. Joukkue on kuin tekevinään ja tuloshan on usein samalla tasolla. Ellet maksa täyttä hintaa, maalit jäävät tulematta.

TPS:n lokakuu on ollut vieläkin huonompi. Yksitoista ottelua, joista kahdeksan kertaa mustavalkopaitaiset ovat poistuneet kaukalosta tappio niskassaan. Parhaillaan joukkue seilaa kuuden ottelun tappioputkessa.

Vieraiden kohdalla tilanne on paljolti sama, mikä kiikastaa raumalaistenkin pelissä. Jääkiekon perusasia, maalinteko kun kangertelee, otteluiden voittaminen muodostuu heti kovin vaikeaksi.

Päävalmentaja Kai Suikkanen on peli toisensa jälkeen peräänkuuluttanut enemmän laukauksia sekä rohkeutta mennä maskiin ja hakata irtokiekkoja sisään, mutta tulosta ei tunnu syntyvän.

Länsirannikon joukkueiden kohtaamiset ovat vaikeita veikattavia. Päivän vire näyttelee näissä peleissä suurta osaa, eikä millään aikaisemmalla ole juurikaan merkitystä, kun kiekko tiputetaan jäähän.

Liigan hieman erikoisen otteluohjelman takia joukkueet kohtaavat nyt vasta ensimmäisen kerran.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen riveistä löytyy kaksi pelaajaa, jotka ennen kuluvaa kautta ovat edustaneet kotoisessa Liigassa vain TPS:n värejä. Ville Vahalahdelle ja Petteri Nummelinille ilta on varmasti tunteikas, kun vastaan asettuu kasvattajaseura. Tosin Nummelinin pelaaminen ratkeaa vasta ottelupäivän aamuharjoitusten jälkeen.

Lukosta pois kokoonpanosta ovat viime otteluissa olleet myös hyökkääjät Aleksi Saarela, Teemu Nurmi, Lauri Tukonen sekä Steven Zalewski.

Vierasjoukkueen toipilasosasto on huomattavasti lyhyempi. Pois kokoonpanosta varmuudella jää vain puolustaja Markus Seikola, joka suuntaa seuraavaksi lonkkaleikkaukseen.

Seuraa Heitä

Joni Nikko #72 |

Laitahyökkääjä

Sai kutsun alle 20-vuotiaiden maajoukkueturneelle. Näkyykö mieluinen kutsu myös illan otteissa?

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Vielä viime kaudella Lukon pelipaidassa. Onnistuuko maalinteko entistä seuraa vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 1 3 4
2.Aaron Gagnon 1 3 4
3.Toni Koivisto 2 2 4
4.Matt Generous 1 1 2
5.Ilkka Mikkola 1 1 2
TPS M S P
1.Francis Paré 2 2 4
2.Steven Seigo 0 2 2
3.Niclas Lucenius 2 0 2
4.Matias Sointu 0 1 1
5.Brian Willsie 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle