Kuudes kerta

LIIGA / Ennakko
Rauman perjantai-illassa iskevät yhteen Lukko ja TPS. Tammikuun tasauskierroksilla toisistaan mittaa ottaneet länsirannikon joukkueet kohtaavat tällä kaudella jo kuudennen kerran.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Lukon taival maaottelutauon jälkeen alkoi komealla vierasvoitolla Tapparasta. Jo taukoa edeltäneet pelit antoivat viitteitä joukkueen parantuneista otteista, joskin silloin maalinteko tuotti suuria vaikeuksia. Tampereella kettupaidat näyttivät epäilijöille pitkää nenää iskemällä kuusi kiekkoa Tapparan maalivahtien selkien taakse.

TPS:n alku tauon jälkeen oli puolestaan nihkeää pelaamista. Rutinoitunut JYP kävi vierailulla Turussa ottaen hallitun voiton turkulaisista.

Taukoa edeltänyt aika oli kuitenkin TPS:ltä parempaa tekemistä joukkueen voittaessa kolme peliä peräkkäin.

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat kulkeneet turkulaisten vahvassa komennossa. TPS:lle on merkitty neljä voittoa, jolloin raumalaisten saldoksi jää vain yksi voitto.


Lukko oli edellisessä kohtaamisessa askeleen edellä.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue pyrki tauolla parantamaan hyökkäyspeliään olemalla tehokas maalintekopaikoilla. Harjoittelu kantoi hedelmää ja samaa tehokkuutta Lukon valmennus haluaa nähdä tässäkin kamppailussa. Lisäksi parempi liikkuvuus on aiheuttanut vastustajille harmaita hiuksia kentän molemmissa päissä.

Kotijoukkueen ylivoimapelissä on ollut parannettavaa läpi kauden. Kevään lähestyessä tämä osa-alue nousee entistä suurempaan rooliin. Ennakolta tasaisen ottelun yksi ratkaisupaikoista on vamasti, miten joukkue onnistuu ylivoimapelissä.

Vierasjoukkueen kokoonpanossa tapahtui jonkin verran muutoksia tammikuun siirtorajan umpeutuessa. Aikaa niistä päivistä on kulunut kuitenkin jo kaksi viikkoa, joten tiivistä viisikkopelaamista on lupa odottaa muutamasta pelaajasiirrosta huolimatta.

TPS on joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa pyrkinyt aktiivisella karvaamisellaan saamaan Lukon konseptit sekaisin ja onnistunutkin siinä kohtuullisen mukavasti. Hyväksi havaittua systeemiä joukkue pyrkii käyttämään tässäkin ottelussa.

Piste-eroa joukkueilla on vaivaiset kolme TPS:n eduksi. Kun molemmat lisäksi taistelevat kiivaasti pääsystä pudotuspeleihin, tuo se varmasti oman jännitteensä illan kamppailuun.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta Tappara-ottelu oli niin hyvä, että mitään muutoksia ei tarvitse tehdä. Joukkue jatkaa näin samoilla ketjuilla ja puolustajapareilla.

Sen sijaan maalilla nähdään taas Mika Noronen.

Toipilasosastolla jatkavat edelleen puolustajat Mikko Kuukka ja Johan Björk sekä hyökkääjä Jussi Pesonen.

TPS:n osalta kokoonpanoon saattaa tulla muutoksia. JYP-pelin huilanneet puolustaja Mario Scalzo ja hyökkääjä Tuomas Suominen saatetaan nähdä tässä ottelussa.

Maalilla jatkanee loistavasti torjunnut Joni Ortio.

Toipilasosastolta löytyvät tutut nimet. Puolustajat Miika Huczkowski ja Joni Tuominen sekä hyökkääjä Janne Hauhtonen jatkavat toipumistaan katsomon puolella.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Lauri Tukonen 3 3 6
2.Teemu Aalto 1 5 6
3.Perttu Lindgren 1 3 4
4.Janne Keränen 2 1 3
5.Harri Tikkanen 1 2 3
TPS M S P
1.Juraj Mikus 5 1 6
2.Ville Vahalahti 1 4 5
3.Tomas Mojzis 1 3 4
4.Marko Anttila 1 2 3
5.Jarkko Hattunen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle