Viime kausilta tutut välierävastustajat minipudotuspelisarjassa

LIIGA / Ennakko
Jani Lajunen oli oivalla pelipäällä eilisessä kohtaamisessa.
Kuva © Timo Savela
Lukko ja Tappara virittelevät viime kausien tapaan keskinäistä pudotuspelisarjaa. Vuorokautta aiemmin Tampereella kohdannut kaksikko jatkaa Raumalla väliensä selvittelyä.

Lukon kevätkausi on lähtenyt liikkeelle mollivoittoisesti. Neljän tappion jälkeen tuli kolme voittoa, mutta tällä hetkellä joukkue seilaa kahden tappion putkessa.

Joukkueen selkäranka, erikoistilannepelaaminen, ei tammikuussa ole sujunut kuin puolittain. Sarjataulukossa heikompia vastaan Lukko osaa pelit kääntää edukseen ylivoimapelinsä turvin, mutta sarjan kärkijoukkueet selättävät raumalaiset yksi toisensa jälkeen.

Päävalmentaja Risto Dufvan sairastuminen avoi oven apuvalmentaja Juha Vuorelle Tampereen ottelussa, mutta lopputulos oli raumalaisten näkökulmasta tutun surullinen.

Tasaisen avauserän jälkeen Lukko voitti poikkeuksellisesti laukaisutilaston selkeällä erolla, mutta puolustuspelaamisen helpot virheet koituivat joukkueen kohtaloksi.

Tapparan kevätkausi on sen sijaan lähtenyt käyntiin varsin positiivisissa merkeissä. Yllätystappio kotikaukalossa HPK:n isäntänä on ollut ainoa häpeätahra joukkueen sarjaohjelmassa.

Tamperelaiset ovat saaneet puolustuspelinsä uomiinsa, ja se on tuottanut useamman voiton tiukoissa taisteluissa.

Lisäksi joukkueen ykkösketju vahvistettuna Patrik Laineella on ratkaissut monta peliä kirvesrintojen eduksi.

Rauman taisteluun mitään isoa muutosta ei voida tehdä kummassakaan leirissä sitten edellisen kohtaamisen, koska pelien välissä on vain nukuttu yö.

Lukko hukkasi Tampereella kaikki saamansa ylivoimamahdollisuudet. Nyt siihen ei ole varaa, mikäli joukkue haluaa ottelun voittaa.

Lisäksi kun maalivahti Ryan Zapolski on ollut tappio-otteluissa joukkueensa parhaita pelaajia vaikka neljä kiekkoa meni molemmissa peleissä selän taakse, on kenttämiesten syytä ottaa itseään niskasta kiinni.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosasto ei tarjoa uusia nimiä pelaavaan listaan.

Vierasjoukkueen osalta Veli-Matti Savinainen jatkaa toipilaana. Henrik Haapala sen sijaan saattaa palata pelaavaan kokoonpanoon. Pelikiellon takia Rauman ottelusta jää pois puolustaja Markus Kankaanperä.

Seuraa Heitä

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Onnistui mukavasti tampereen taistelussa. Miten käy kotiottelussa?

Arttu Ilomäki #75 |

Keskushyökkääjä

Juonikas keskushyökkääjä pelasi pirteästi edellisessä kohtaamisessa. Onnistuuko maalinteko tutussa kaukalossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle