Tappara hakee revanssia Lukosta

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tampereella Lukko vei pisteet mennessään maalein 3-4. Nyt Tappara saapuu Raumalle tavoittelemaan Lukon päänahkaa. Kotikentältään Lukko ei ole tällä kaudella poistunut häviäjänä vielä kertaakaan.

Viime viikolla Lukolla oli varsinainen härkäviikko. Se pelasi viidessä päivässä neljä peliä. Pisteitä niissä kertyi neljä. Tapparalla on takanaan leppoisampi jakso. Kaksi peliä, joista saldona kolme pistettä.

Viime vuosina Tappara ei ole Raumalla juuri voittoja runkosarjassa juhlinut. Lukko on kotonaan syttynyt yleensä hyvin kirvesrintaisia vastaan. Ottelut ovat olleet melko vähämaalisia. Viime keväänä Kanada-maljaan tarrannut Tappara vieraili kauden aikana Äijänsuolla kahdesti. Molemmissa otteluissa tuleva mestari jäi sekä pisteittä että maaleitta. Puhtaat 3-0 ja 1-0 voitot siis Lukolle.

Saako Tappara ylivoimansa toimimaan?

Tapparan suurimmat ongelmat ovat tällä hetkellä ylivoimapelaamisessa. Se on liigan huonoin yv-joukkue. 38 kertaa miesylivoimalla joukkue on päässyt yrittämään maalintekoa, mutta verkko on heilunut vain kolmasti. Vastaavasti Lukko kuuluu liigan alivoimajoukkueiden parhaimmistoon. Tätä taustaa vasten olisi siis pieni ihme, jos ottelun ratkaisut koettaisiin Lukon pelaajan istuessa jäähypenkillä.

Omat vaikeutensa maalinteossa on myös Lukolla. Etenkin kotipeleissä kettupaitaiset ovat vyöryttäneet hyökkäyksiä näyttävästi ja maalipaikkoja on ollut riittävästi. Silti osumia on syntynyt vähän. Osansa on toki ollut vastustajan valppailla maalivahdeilla, mutta turhan usein kiekkoa on sudittu ohi lähes tyhjänä ammottavasta maalista.

Maalivahdit tulevat tässäkin ottelussa olemaan luultavasti joukkueidensa avainpelaajia. Mika Lehto on alkukaudella kantanut hyvin vastuuta Tapparan maalin suulla. Lukkovahti Petri Vehanen on kohentanut alkukaudesta myös torjuntaprosenttiaan. Kahdessa edellisessä kotiottelussa Vehanen on päästänyt vain
kaksi maalia.

Kokoonpanoissa tapahtuneita muutoksia

Sitten joukkueitten viime kohtaamisen, Tapparan puolustuksessa on tapahtunut muutamia muutoksia. Matthieu Descoteaux´n ura Tampereella jäi lyhyeksi. Tilalle hankittiin Pasi Petriläinen, Dale Clarke sekä Lauri Kinos. Kolmikosta tutuin on Petriläinen, joka TPS:n ja Timrån kautta palasi vahvistamaan kasvattiseuransa puolustusta. Clarke ja Kinos ovat koe-ajalla lokakuun loppuun asti. Petriläisen sopimus jatkuu kuluvan vuoden loppuun.

Lukossa ei hankintoja ole tehty, mutta kentällisissä on tapahtunut pieniä muutoksia. Alkukaudella viisikot pysyivät hyvin kasassa. Otteluruuhka kuitenkin muutti jonkun verran tutuksi tulleita kentällisiä. Yhden ottelun ajaksi hyllytetty Sami Torkki palasi seuraavaan otteluun lihaskrampeista kärsineen Mikko Luovin tilalle. Luovia ei nähtäne kaukalossa ainakaan tässä ottelussa.

Puolustaja Teemu Kesä joutui jättämään kentän viikonloppuna rytmihäiriöiden vuoksi. Lauantain JYP-pelissä Toni Porkka sai nivusvamman. Miehen pelikunto oli vielä maanantai-iltana arvoitus. Hyökkääjät Markus Jämsä ja Samu Isosalo ovat olleet toipilaina jo pidempään. Tapparalta loukkaantumisten vuoksi varmuudella on pois puolustaja Atte Pentikäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle