Lukon maaliruiskut ruosteessa - nopeaa muutosta tarvitaan

LIIGA / Ennakko
Pudotuspeleissä torikokoukset kuuluvat peliin mukaan.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukon ja Tapparan välinen pudotuspelisarja jatkuu nopealla aikataululla Raumalla. Tappara aloitti vakuuttavalla kotivoitolla, johon Lukko yrittää vastata oman kotipelinsä turvin.

Ainoastaan 20 tuntia, ja taas mennään. Siinä lähtökohta puolivälierien toiseen osaotteluun. Aikaa ei ole ollut kuin hien kuivaamiseen, joten avausottelusta tutuilla sapluunoilla jatketaan.

Runkosarjassa pelit menivät tasan, mutta pudotuspelit ovat aina eri maailmansa. Sen sai raumalaisryhmä huomata Tampereen perjantai-illassa.

Jääkiekko on ennen kaikkea maalintekopeli, ja siihen Lukko ei kyennyt ollenkaan avausottelussa.

Lukko ei pelipäivän aamuharjoituksissa pysty mitään isompaa tekemään, vaan muutos on lähdettävä pelaajista. Huolellisuus ja tarkkaavaisuus tekopaikoissa on se juttu, jonka turvin Lukko voi saada kiekon Tappara-vahti Tomi Karhusen selän taakse.

Lukko sai avausottelussa pelata yli minuutin kahden miehen ylivoimalla, mutta kaukalossa ei tapahtunut oikein mitään. Tämän osa-alue pitää parantua, mikäli Lukko haluaa taistella ottelun voitosta.

Vierasjoukkue Tapparan osalta avauspeli meni suunnitelmien mukaan. Ylivoimapeli toimi ja varsinkin vierasjoukkueen jättäminen nollille oli iso juttu tamperelaisille.

Muutoksia Jussi Tapolan joukkueen ei siis tarvitse tehdä, vaikka pelipaikka vaihtuukin vieraskaukaloksi.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta avausottelusta sivussa olivat puolustaja Miika Koivisto ja hyökkääjä Janne Lahti. Puolustaja Sheldon Brookbankin jalkapyyhkäisy avausottelussa on asetettu Liigan toimesta kurinpitokäsittelyyn, joten myöhemmin selviää onko puolustaja pelikelpoinen illan ottelussa.

Vierasjoukkueen osalta pelaajat ovat terveinä, eikä muutoksia illan kamppailuun ole odotettavissa.

Seuraa Heitä

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Isokokoinen hyökkääjä omaa hyvän laukauksen. Onnistuuko maalinteko tässä ottelussa?

Patrik Laine #29 | Columbus

Laitahyökkääjä

Käsistään taitava nuorukainen on kiekollisena aina vaarallinen. Miten suoriutuu Lukon puolustus hyökkääjän kanssa?

» Lähetä palautetta toimitukselle