Alavireisten kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Kaksi voitottomien pelien putkessa matkaavaa joukkuetta, Lukko ja Tappara, kohtaavat kauden kolmannessa keskinäisessä pelissä Äijänsuolla. Kotijoukkue Lukko on sarjassa tällä hetkellä kymmenentenä ja voitottomien pelien putki on kuuden ottelun mittainen. Vierailija Tappara menee taulukossa ylempänä, seitsemäntenä, ja taannoinen kuuden pelin mittainen voittoputki on nyt kääntynyt toisenlaiseksi kahden peräkkäisen tappion myötä. Molemmat joukkueet haluavat voiton alle ennen joulutaukoa, joten Raumalla nähdään varmasti tiukka ja tasainen taisto.

Lukolla ongelmia siellä sun täällä

Kotijoukkue on viime peleissä kärsinyt tehottomuudesta. Kiekkoa ei saada maaliin hyvistäkään paikoista, ja tätä ongelmaa yritetään poistaa pelaajapakkaa sekoittamalla. Slovakkilaituri Marian Cisar pelaa toisen pelinsä Lukon paidassa, ja hänelle tilaa tekivät viimeksi Hermanni Vidman ja Markus Jämsä, jotka vuokrattiin Mestiksessä pelaavaan Vaasan Sportiin, josta molemmat aikoinaan Lukkoon tulivat.

Lukon ongelmana on ollut viime peleissä myös maalivahtipeli. Petri Vehanen on vain varjo viime kaudella maajoukkueessakin esiintyneestä pelaajasta, ja tällä hetkellä tuntuu siltä että Vehaselle menee jokaisessa pelissä se yksi "pakollinen" helppo maali. Yksi lauantain kysymyksistä onkin, miten Vehanen on koonnut itsensä vaikean TPS-pelin jälkeen? Vai saako kenties kakkosvahti Mikael Vuorio torjuntavastuun?

Lukko pelaa kuudella puolustajalla, koska sairaslistalla ovat edelleen Ville Piekkola ja Teemu Kesä. Tämä tarkoittaa sitä, että varsinkin Erik Hämäläinen ja Toni Porkka joutuvat urakoimaan palkkansa eteen valtavia minuuttimääriä, mikä on viime peleissä alkanut näkyä virheinä.

Niinikään valmentaja Ismo Lehkosen jatkuva ketjujen sekoitus on merkki siitä, että ongelmia on. Vain ykkösnyrkki Sami Torkki-Jason Ulmer-Pasi Saarela on pysynyt kasassa, muut ketjukoostumukset vaihtelevat useasti jopa erän aikana. Apua tästä ei ole ollut, sen sijaan vaikuttaa että tämä ruletti aiheuttaa vaan lisää ongelmia hyökkäyspäässä.

Lukolla on pelissä pakkovoiton paikka. Kriittiset raumalaiskatsojat alkavat jo nyt äänestää jaloillaan ja lompakollaan ja alkukauden hyvät yleisömäärät ovat enää kaukainen muisto vain. Ismo Lehkonen vetosikin keskiviikkoisen TPS-tasapelin jälkeen yleisöön ja halusi sitä runsain mitoin lauantaina halliin. Lehkosen mukaan kyseessä on Lukon kauden tärkein peli, ja näin varmasti onkin. Tappio tai jopa tasapeli Tapparaa vastaan jättäisi joulutauon ajaksi kriisin kytemään joukkueeseen, kun taas voitto toisi kummasti helpotusta.

Tapparalla pulmia maalin suulla

Tapparan ongelmat ovat olleet maalivahtipelissä. Mika Lehdon loukkaannuttua Tappara nosti kanadalaisen Alfie Michaudin Hyvinkään Ahmoista takaisin liigarinkiin, mutta Michaud joutui torstaina vaihtoon heti avauserän jälkeen. Tilalle tullut Sasu Hovi pelaa Lukkoakin vastaan.

Tappara otti taannoin kuusi voittoa peräjälkeen hyvällä pelillä. Tähän putkeen mahtui myös kotivoitto Lukosta. Edellisissä kahdessa pelissä joukkue palasi karusti jään pinnalle, kun heikolla pelillä tulivat tappiot HIFKiä ja JYPiä vastaan. Näissä kahdessa pelissä Tappara teki vain kolme maalia, mutta ennen niitä joukkue näytti jo pääsevän eroon maalintekovaikeuksistaan, kun mm. SaiPaa vastaan se takoi kahdeksan osumaa vieraskentällä, ja kotipelissä Ilvestä vastaan vieraiden maaliverkko heilui kuudesti.

Tapparalta puuttuu illan pelistä maalivahti Lehdon lisäksi puolustaja Pasi Puistola, jolla on sormivamma. Muuten Tappara tulee peliin varmasti samalla tavalla kuin ennenkin, eli isot miehet luistelevat liukkaasti, kuten tekivät ennen JYP- ja HIFK-pelejäkin. Mielenkiintoista on seurata, miten Tappara huomioi Vehasen viime pelien epävarmuuden, laukooko joukkue jo keskialueelta kohti maalia, kuten TPS teki keskiviikkona?

Ennakkoarvio pelistä

Lukon ja Tapparan pelit ovat lähes järjestään päättyneet kotijoukkueen juhlintaan. Siinä ei paljon sarajasijoitus ole painanut, viime kaudellakaan Tappara ei onnistunut Lukkoa voittamaan Äijänsuolla, vaikka kotonaan vei Lukkoa miten tahtoi. Kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa on niinikään kotijoukkue ollut niskan päällä, syksyllä Lukko kukisti kotonaan Tapparan 3-0 ja Tampereella puolestaan Tappara oli parempi maalein 2-1. Tiukka, tasainen ja vähämaalinen peli lienee nytkin tulossa. Toivottavasti katsojat ainakin viihtyvät hallissa, viimeistä kertaa ennen joulua.

» Lähetä palautetta toimitukselle