Sarjakakkonen SaiPa Lukon vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Rauman Lukko ja liigassa toisena oleva SaiPa Lappeenrannasta iskevät lauantaina kello 17.00 alkaen yhteen Äijänsuo Arenalla. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet toisensa kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla on kotijoukkue korjannut potin. SaiPa voitti lokakuun alussa Lappeenrannan kapinan 9-2 ja Lukko puolestaan lokakuun lopussa Raumalla puhtaasti 3-0. Samaan aikaan tuon Rauman pelin kanssa roihusi liekeissä jäähallin vieressä sijainnut talviharjoitteluhalli, joten nyt olisi suotavaa että SaiPan vierailu sujuisi hieman vähemmän tulisissa ja savuisissa merkeissä.

Lukko tekee raumalaista kiekkohistoriaa

Koskaan ennen ei Lukko ole pelannut kahta kotiottelua peräkkäisinä päivinä. Mielenkiintoista on nähdä, miten yleisö ottaa tämän tuplaviikonlopun vastaan, sillä heti joulukuun alussa toistuu vastaava yritys. Ainakaan perjantain Pelicans-pelissä ei yleisöryntäyksestä ollut hajuakaan, joten toivottavasti lauantaina raumalaiset löytävät tiensä jäähalliin, vaikka sitten alennuslippujen voimalla.

SaiPaa vastaan Lukko pääsee tutulla kokoonpanolla. Poissa ovat varmuudella Ville Piekkola ja Janne Niskala. Niskalan murtuneesta kädestä poistettiin viikolla kipsi, joten hän saattaa pelata jo tämän kuun aikana, vaikka alustavat arviot veikkasivatkin miehelle lepoa jopa tammikuun alkuun saakka. Ville Piekkolan tilanne on vaikeampi, sillä vanha, jo harjoituskaudella tullut lonkkavamma ei ota millään parantuakseen. Turussa tiistaina polvensa loukannut Janne Siivonen selvisi sen sijaan pelkällä säikähdyksellä, ja pelaa jo SaiPaa vastaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

Lukon ketjut elävät jatkuvasti pelin aikana, joten niistä ei kannata sen kummemmin ennakkoa heitellä ennen peliä. Maalissa kuitenkin pelaa Petri Vehanen.

Lukon pelin on parannuttava paljon perjantaisesta, mikäli SaiPalta edes yksi piste aiotaan napata. Toista noin huonoa kotipeliä Lukko tuskin pelaakaan, mutta mihin pelin paraneminen sitten riittää, siihen on SaiPallakin sanansa sanottavana.

SaiPa sinnittelee sitkeästi sarjakärjessä

Kun SaiPa jatkoi tiistaina maaottelutauon jälkeen pelejään, se hävisi Espoossa Bluesille. Tuolloin jo ensimmäiset innokkaat olivat heittämässä ilmoille ennustusta SaiPan alamäen alkamisesta, mutta torstainen kotipeli Ässiä vastaan osoitti että moisilla puheilla on syytä heittää vesilintua.

Joukkueen voittaessa katseet kääntyvät useimmiten Vladimir Machuldan puoleen, mutta valmentaja Petri Skriko on luottavainen myös muiden osaamisen suhteen. Ratkaisjoita SaiPalta löytyykin Skrikon mukaan jokaisesta kentällisestä, eikä joukkue elä pelkästään Machuldan maaleilla.

Lauantaiseen Lukko-kamppailuun SaiPa pääsee yhden päivän välissä levänneenä, mutta takana on kuitenkin pitkä bussimatka rajalta toiselle. SaiPalla ei tiettävästi ole loukkaantumisia, joten paras mahdollinen kokoonpano Äijänsuolla nähdään. SaiPalle jäi varmasti joukkueiden edellisestä pelistä jotain hampaankoloon, joten mielenkiintoinen ja hyvätasoinen peli lienee tulossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle