Pelikaanit Äijänsuolle

LIIGA / Ennakko
Kirvelevä vierastappio on varmasti raumalaisten muistissa, eikä syttymisvaikeuksia ole. Valmentaja Ismo Lehkosen mukaan Lukosssa on nyt hyvä taisteluhenki ja pelihuumori päällänsä.

Taas on takaisinmaksun aika. Lukon ja Pelicansin ensimmäinen kohtaaminen Lahdessa oli aluksi vierailijoiden täydellistä hallintaa, ja pisteet näyttivät matkaavan Raumalle. Toisen erän puolessa välissä tuli tuolloin viiden minuutin musta hetki Lukolle, ja koko kiekkokansa näki TV:n välityksellä miten nopeasti jääkiekko-ottelu voi kääntyä. Pelicans tuli kahden maalin takaa tasoihin ja samalla vauhdilla vielä ohitse.

Tauon jälkeen vauhdilla liikkeelle

Molemmat joukkueet palasivat tauolta pirteästi. Lukko taisteli pisteen TPS:ltä Turussa Mika Viinasen survottua tasoitusosuman vain sekuntia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä. Raumalaisleiristä paistoi kuitenkin pettymys ottelun jälkeen. Lukko pyöritti TPS:ää täydellisesti, mutta etenkin ylivoimapeli oli saamatonta.

Pelicansin paluu tauolta sujui hieman saman suuntaisesti. Joukkue taisteli tasapäisesti Kärppien kanssa, mutta ei saanut millään kiekkoa maaliin.

Loukkaantumiset Lukon kiusana

Viime kaudella Lukko kaatui pitkälti valtavaan loukkaantumissumaan. Syksyllä pahemmat vammat onnistuttiin välttämään, mutta nyt on joukkueen sairastupa saanut vakioasiakkaita.

Janne Niskala on murtuneen kätensä vuoksi toistaiseksi sivussa, Ville Piekkola parantelee vielä vanhaa lonkkavammaansa ja ykkössentteri Quinn Hancockin kipeä käsi on haitannut otteita kaukalossa. Janne Siivosen Turussa saama polvivamma on osoittautumassa pelättyä lievemmäksi, polvi on kipeä mutta mitään ei ilmeisesti ole rikki. Siivonen lienee kuitenkin sivussa ainakin tämän viikonlopun.

Etenkin Niskalan puuttuminen vaikuttaa joukkueen pelaamiseen, sillä nyt Erik Hämäläinen ja Toni Porkka joutuvat urakoimaan hirmuisia minuuttimääriä ottelusta toiseen. Teemu Kesä ja Jaakko Harikkala ovat muodostaneet jo pitkään pakkiparin ja esiintyneet edukseen. Mikko Purontakanen, Marko Toivonen ja Topi Lehtonen tulevat tarjoamaan lepohetkiä edellämainitulle nelikolle.

Loukkaantumiset pakottivat Ismo Lehkosen sekoittamaan permanenttikokoonpanonsa myös hyökkäyksen osalta. Hancockin vaivat tarjoavat Jason Ulmerille mahdollisuuden lunastaa häneen asetettuja odotuksia. Ulmer johti tiistaina Turussa aluksi Lukon ykkösketjua, jossa laitureina jatkavat Pasi Saarela ja Sami Torkki. Sama kolmikko aloittaa ykkösketjuna myös Pelicansia vastaan. Mika Viinanen ja Matti Kaipainen saivat kesken TPS-ottelua rinnalleen Hermanni Vidmanin, ja tämä aloittaa myös Pelicansia vastaan kakkosketjussa.

Quinn Hancock saa otteluun uudet ketjukaverit. Toni Koivisto ja Jason Cipolla viilettävät käsivaivoistaan toipuvan raatajasentterin laidoilla. Ketjun pelistä ei puuttune ainakaan luisteluvauhtia.

Lukon neljäs hyökkäyskolmikko esiintyy muodossa Jämsä-Isosalo-Normio. Petri Lätti pukee jälleen ja aloittaa 13. hyökkääjänä.

Pelicansin toipilaat rivissä

Pelicansille maaottelutauko tuli hyvään aikaan. Lahtelaisten sairastuvalla oli tungosta, mutta nyt haavat on saatu suurimmaksi osaksi nuoltua. Karjala-turnaus toi kuitenkin jobinpostia Martin Cechin liityttyä Venäjää vastaan loukkaantuneiden joukkoon. Aivotärähdys piti Cechin poissa kaukalosta tiistaina, mutta mies pelaa Raumalla kakkosketjun takana Tero Paappasen pakkiparina.

Pelicans sai tauon jälkeen pitkästä aikaa kokoonpanoon koko ykkösketjunsa Joonas Jääskeläinen-Jari Kauppila-Lasse Jämsen. Maaliahne Jääskeläinen ja taitava Kauppila saattavat aiheuttaa pahaakin päänvaivaa Lukko-puolustukselle. Ketju oli joukkueen paras osa tiistaina Lahdessa ja loi lukuisia vaarallisia tilanteita Kärppien maalille.

Uusi latvianapu Grigory Pantelejevs saa rinnalleen Jani Keinäsen ja Olli Julkusen. Kokeneesta ja paljon maailmaa nähneestä pelimiehestä lienee vielä paljon iloa Lahdessa.

Pelicans-puolustus odottaa ainakin kuumeilusta kärsinytttä Jermu Pistoa mukaan rivistöön.

Kiekkoilullinen teemaviikonloppu

Raumalaista kiekkokansaa hemmotellaan kahden kotiottelun viikonlopulla. Lompakkonsa kautta ajatteleva keskivertokatsoja jättänee toisen ottelun väliin, ja lauantainen SaiPan kohtaaminen on viikonlopun tarjonnasta se mielenkiintoisempi vaihtoehto. 3000 katsojan raja lienee tiukassa.

Lukko on tiedostanut tilanteen ja rakennellut oikein teemaviikonloppua. Molempiin otteluihin yksittäislipun ostavat saavat pakettiin lisäksi olutta ja grillimakkaraa. Molempina päivinä Penalty Pubissa on tarjolla live-musiikkia niin ennen ottelua kuin taiston tauottuakin. Lukon pelaajat ovat paikalla Penalty Pubissa perjantaina ottelun jälkeen. Lisäksi tapahtumaan on liitetty lauantainen Lukon A-juniorien kotiottelu Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle