Jatkuuko Pelicansin putki?

LIIGA / Ennakko
Keskiviikkona rutiinisuorituksella voiton Ässistä napannut Lukko saa vieraakseen kuuden ottelun tappioputkessa taapertavan Pelikaanilauman. Lukolle ottelu on äärimmäisen tärkeä, kun taas Pelicansille ottelulla ei totutusti ole enää mitään merkitystä.

Lukko on ollut joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa niskan päällä. Ainoan voiton Pelicans nappasi alkukaudella kotikaukalossaan maalein 3-2. Muut kolme kohtaamista ovat menneet Lukolle, joista edellinen Lukon kotiottelu päättyi selviin 7-0-lukemiin. Tuo ottelu oli Rautakorven ensiesiintyminen kotiyleisölleen, joten tuolloinkin ilmassa oli erikoislatausta. Tänään otteluun latausta tuo se seikka, että voitolla Lukko mahdollisesti jo nousisi himoitulle kuudennelle sijalle ohi HPK:n, joka kärsi perjantai-iltana katkeran 1-2-tappion Jokereille.

Tästä ottelusta olisi mikä tahansa muu tulos kuin Lukon voitto jättiyllätys. Toisaalta paineitta pelaava Pelicans voi hyvinkin aiheuttaa pakkovoitosta pelaavalle Lukolle ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Ottelun alku on etenkin Pelicansille tärkeä, sillä jos Lukko pääsee avauserässä iskemään muutaman maalin, niin ottelu lienee sitä myöten selvä. Pelicansin avausmaali toisi peliin kuitenkin lisäjännitystä, sillä mikään liigassa pelaava joukkue ei kuitenkaan ole niin huono, etteikö pystyisi yhtä ottelua edes silloin tällöin voittamaan. Avausmaali toisi Pelicansille voiton yhden askeleen lähemmäksi.

Lukko tasaisen varmana

Vaikka Lukon peliesitykset eivät ole tauon jälkeen olleet mitenkään häikäiseviä, niin joukkueen vahvuutta kuvaa hyvin se, että pisteitä saadaan kasaan hyvällä tahdilla heikommallakin suorituksella. Tiistaina Lukko haki 3-3-tasapelillä pisteen Jyväskylästä, vaikka joukkue oli hienoisessa alakynnessä kaksi erää. Vastaavasti Ässät kaatui keskiviikkona 3-2. Se ottelu olisi hyvinkin voinut päättyä myös Ässien voittoon.

Lukko on pelannut viime aikoina vahvasti joukkueena, eikä mikään kentällinen ole erityisesti pettänyt. Yksittäisistä pelaajista Jeff Ulmer on osoittanut hyvän vahvistuksen ominaisuuksia tekemällä tärkeitä maaleja sekä esittämällä myös oivallisia syöttöjä. Puolustuspäässä Antti Bruun on esittänyt perusvarmaa peliä, mutta ajoittaiset pienet virheet tulisi saada kitkettyä pois otteista. Lukolla ei ole huolia loukkaantumisista, ainoastaan Janne Niskala puuttuu kokoonpanosta pelikiellon takia.

Ottelun alussa juhlistetaan myös puolustaja Toni Porkkaa, joka saa tänään 300 liigaottelua kasaan. SM-liigassa ainoastaan Lukossa pelanneelle Porkalle saavutettu rajapyykki on kunnioitettava suoritus, sillä muiden maiden pääsarjoista Porkalla on kerättynä yhteensä jo reilut 480 ottelua.

Pelicans taistelee

Pelicans hävisi torstaina HIFK:lle 0-4, mutta lukemat eivät täysin vastanneet pelitapahtumia. Nuori Pelicans-ryhmä taisteli ottelussa kiitettävästi, ja tasaisemmat loppulukemat olisivat olleet ansaitut. Pelicansin pelitaktiikka perustuu tiukkaan puolustamiseen ja nopeisiin vastaiskuihin. Kymmenessä edellisessä ottelussa Pelicansin maaliero näyttää ikävää 22-46-saldoa, joten parannettavaa loppukaudella vielä riittää.

Tällä hetkellä Pelicansin selvästi paras hyökkäyskolmikko on Ville Hirvosen johtama ketju. Laidoilla Tommi Hannus sekä Lasse Jämsen täydentävät taistelevaa Hirvosta mainiosti. Hirvonen on tällä hetkellä joukkueen paras pistemies tehoilla 6+14. Yhtään kuitenkaan väheksymättä hänen pistesaldoaan, niin kultakypärän heltiäminen 20 pisteellä kuvastaa tämän hetken Pelicansin pelaajamateriaalia varsin raadollisesti. Todellisia liigatason huippupelaajia ei Pelicansista tällä hetkellä löydy. Illan otteluun Pelicans pääsee ilman suurempia loukkaantumismurheita.

» Lähetä palautetta toimitukselle