Heittääkö Pelicans kapuloita Lukon rattaisiin?

LIIGA / Ennakko
Lauantaina raumalaisille kiekkojännäreille tarjotaan mielenkiintoista katsottavaa, kun sarjataulukossa yhdeksäntenä majaileva ja play offeihin kovasti mielivä kotijoukkue Lukko saa vastaansa sarjassa toiseksi viimeisenä olevan Pelicansin Lahdesta. Lukko lähtee pelistä hakemaan pakkovoittoa, kun taas vierailija saa pelata vailla paineita.

Näistä asetelmista kun peliin lähdetään, se ei välttämättä tiedä ainakaan Lukolle hyvää. Tällä kaudella nimittäin raumalaisilla on ollut suuria vaikeuksia sarjataulukossa alempana olevia joukkueita vastaan, kun taas ennakkoon vahvempia joukkueita vastaan Lukko on varsinkin kotonaan yltänyt huikeaan peliin, kuten viimeksi keskiviikkona Jokereita vastaan.

Lukon play off-paikka edelleen hyvällä hollilla

Hyvän keskiviikkoisen pelin jälkeen Lukko kävi torstaina häviämässä katkerasti Turun Palloseuralle. Pelissä ei ollut kolmatta erää lukuunottamatta lainkaan samoja piirteitä kuin edellisen päivän Jokerit-kaadossa, osansa tosin tähän oli päävalmentaja Lehkosen mukaan tuomareillakin, jotka eivät anna vierasjoukkueen pelata aktiivista hyökkäyspeliä. Mutta siitäkin huolimatta Lukon otteissa näkyi selvästi edellisen päivän kova peli.

Nyt Lukko saa levätä päivän ennen Pelicansin tarjoamaa haastetta. Levon toivotaan auttavan ennen kaikkea maaottelutauolla perhettään tapaamassa käynyttä Robert Kronia, joka ei ole kahdessa tauon jälkeisessä pelissään esittänyt vahvistukselta vaadittavia otteita. Myöskään Porista suurella kohulla hankittu Markku Tähtinen ei ole vielä pystynyt auttamaan uutta seuraansa, mutta miten käy lauantaina?

Lukko taistelee tiukasti pääsystä play offiin yhdessä HIFK:n, SaiPan ja TPS:n kanssa. Kaikki neljä joukkuetta mahtuvat kolmen pisteen sisälle. Samaan aikaan kun taiston tiimellys on kiivaimmillaan, Lukko menetti puolustuksen runkopelaajansa Toni Porkan sairaslistalle. Ainakaan keskiviikon pelissä tämä ei näkynyt, vaan nuoret hurjapäät Teemu Kesä ja Mikko Purontakanen nousivat esille näyttävillä taklauksillaan ja varmoilla otteillaan. Samaa vaaditaan myös Pelicansia vastaan.

Porkan lisäksi Lukolta puuttuu varmuudella amerikkalaispuolustaja David Schneider. Janne Siivonen on joutunut selkävaivojen takia jättämään väliin viikon kaksi aiempaa kamppailua, mutta mielii jo kovasti mukaan lauantaina. Samoin Marian Cisar on joutunut jalkavamman vuoksi huilaamaan kaksi peliä. Kuten Siivosen tapauksessakin, Cisarin pelaaminen Pelicansia vastaan ratkeaa vasta lauantaina aamupäivällä.

Lukon kovasti tavoittelema play off-paikka on siis edelleen täysin omissa käsissä, mutta se vaatii ehdottomasti täysiä pinnoja kotipeleistä. Helppoja pisteitä ei Pelicansilta kuitenkaan saa kukaan, sen osoitti lahtelaisten torstainen voitto Oulun Kärpistä.

Ilman paineita on mukava pelata

Pelicans on ollut Lukolle hankala vastustaja siitä lähtien, kun joukkue liigaan tuli. Kaudesta 1999-2000 lähtien joukkueet ovat kohdanneet toisensa 15 kertaa, ja 8 kertaa on voittajana kaukalosta poistunut Lahden Pelicans, tosin joukkueiden edellisen kohtaamisen tammikuun alussa Lahdessa voitti Lukko maalein 4-3. Raumalla Pelicans on hävinnyt viimeksi 9.3.2000, jonka jälkeen lahtelaisjoukkuen on lihottanut pistepussiaan Äijänsuolla 5 kertaa peräkkäin. Maaliero näistä 15 pelistä on Pelicansin hyväksi 42-37. Numeroiden valossa siis Pelicans ei ole altavastaaja, mutta miten sitten vaikuttaa se, että Pelicans on tammikuun aikana kaventanut pelaajarinkiään tuntuvasti?

Poissa ovat niin Lasse Jämsen, Jari Kauppila, Martin Cech kuin Lukon ikipeikkona maalin suulla häärinyt Pasi Kuivalainenkin. Heidät on korvattu lähinnä omista junioreista nostetuilla pelaajilla, joille kauden loput pelit ovatkin loistava näyttöpaikka ensi kautta ajatellen.

Pelicans oli pelannut ennen torstaita 11 peliä peräkkäin ilman voittoa, kunnes vastaan tuli Oulun Kärpät. Pelicans yllätti kaikki 4 - 1-voitollaan. Pelicansilla on kaikesta huolimatta täysi työ Ilveksen takanaan pitämisessä, ja sitä tavoitetta ainakin tuo voitto kummasti auttoi toteutumaan, eikä joukkue varmasti Raumallekaan tule luovuttamaan. Mikäpä olisikaan sen hienompaa kuin lyödä kapuloita play offeihin mielivän kotijoukkueen rattaisiin?

Pelicansilta puuttuu Rauman pelistä pelaajista ainakin Jermu Pisto sekä myös valmentaja Petteri Hirvonen, joka on parhaillaan Tsekissä tarkkailemassa ensi kauden mahdollisia pelaajavahvistuksia. Niinpä kapellimestarina häärii kakkosvalmentaja Petteri Sihvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle