Oululaisilla pakkovoiton paikka

LIIGA / Ennakko
Taistelu jatkuu heti yhden nukutun yön jälkeen.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Kärppien ja Lukon välinen taistelu pääsystä puolivälierävaiheeseen jatkuu Raumalla. Avausottelu päättyi Oulussa Lukon 5-4-voittoon, joten Kärpillä on edessään pakkovoitto, mikäli joukkue haluaa kautensa vielä jatkuvan.

Kun ottelusarja jatkuu heti yhden yön jälkeen, mihinkään suuriin muutoksiin kummassakaan leirissä ei ole aikaa eikä mahdollisuuksia. Nukutaan, matkustetaan, käydään aamujäällä ja taas pelataan.

Valmentajien rooliksi jää katsoa videot läpi ja löytää sieltä niitä pieniä viisasten kiviä, joilla vastustaja onnistutaan kellistämään.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen oli varsin kaksijakoinen kamppailu. Lukko johti kahteen kertaan jo kolmella maalilla, mutta oululaisten nahka ei ollut myytävänä niin helpolla. Lopulta peli kuitenkin päättyi Lukon eduksi kapteeni Otto Honkaheimon toimiessa voittomaalin tekijänä.

Molemmat päästivät ensimmäisessä ottelussa monta kiekkoa omaan verkkoon, ja tässä onkin yksi osa-alue johon halutaan muutosta. Pudotuspeleissä neljällä tehdyllä osumalla peli pitäisi aina voittaa, mutta nyt Kärpät kärsi katkeran tappion kotikaukalossaan. Vaikka voitto päävalmentaja Risto Dufvaa tyydyttääkin, ei neljä maalia omiin lämmitä miehen mieltä.

Osansa suuriin maalilukemiin on tietysti aina myös maalivahdeilla. Molemmissa leireissä toivotaan toiseen peliin huomattavasti tiiviimpää puolustus- ja maalivahtipeliä.

Kokoonpanot

Pudotuspeleissä joukkueiden kokoonpanot ovat yleensä suuria salaisuuksia. Tuskin tämäkään pari siihen tuo mitään muutoksia.

Yksi valinta mikä aina nousee mieleen peräkkäisinä päivinä pelatessa, on maalivahtivalinta. Kärpät vaihtoi jo ensimmäisessä ottelussa maalivahtia kesken kamppailun, joten oululaisten leirissä päävalmentaja Hannu Aravirralla riittää mietittävää kumman asettaa tolppien väliin.

Lukon kokoonpanosta pois varmuudella jäävät puolustaja Tommi Kovanen sekä hyökkääjä Jussi Pesonen. Molempien kausi on jo paketissa.

Vierasjoukkueen osalta puolustaja Ville Mäntymaa huilaa loppukauden. Virkaveli Mikko Lehtonen oli pois joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta pienen nivusvamman takia. Hyökkääjistä Tomi Körkkö ja Jari Viuhkola miehittävät toipilasosastoa torstain ottelussa.

Seuraa Heitä

Juhani Jasu #61 | Tappara

Keskushyökkääjä

Onnistui maalinteossa pitkästä aikaa. Oliko sattumaa vai alkusysäys jostain paremmasta?

Toni Kähkönen #85 |

Laitahyökkääjä

Pöllytellyt useasti maaliverkkoja pudotuspeleissä. Jatkuuko hyvä vire myös tässä ottelussa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Justin Azevedo 3 4 7
2.Josef Straka 3 2 5
3.Milan Jurcina 0 3 3
4.Filip Riska 0 3 3
5.Matt Generous 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle