Lukon vuoro kokeilla Rynnäksen voittamista

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella Kärpät oli Lukolle paha vastustaja.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lokakuun ensimmäinen täysi viikko käynnistyy Raumalla ottelulla Lukko-Kärpät. Rumasti viime kotiottelussaan selkäänsä saanut kotijoukkue lähtee hakemaan voittoa kivikovasta oululaisryhmästä.

Lokakuu 2013 on vanhentunut viikon päivät ja molemmilla joukkueilla on takanaan kolme sarjaottelua kuluvan kuun aikana.

Kotijoukkue Lukko aloitti lokakuun rumalla tappiolla Pelicansin hakiessa sarjapisteet Raumalta. Viime viikon lopulla joukkue pelasi kahden ottelun vierasturneella sekä Jyväskylässä että Helsingissä. Puolustuspelaaminen oli tiivistynyt huomattavasti sitten Pelicans-ottelun. Tuloksena olikin neljä sarjapistettä kuudesta mahdollisesta.

Kotiotteluissaan Lukko on suorittanut kokonaisuutena kohtalaisesti. Jo aiemmin mainittu Pelicans-tappio kun oli ensimmäinen laatuaan Äijänsuolla.

Lukon alkukausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja sen huomaa myös sarjataulukosta. Sijalla 12 majaileva sikermä on kärsinyt suurimmalti osin yhdestä isosta vaivasta. Maalinteko on ollut kauniisti sanottuna heikkoa ja se selittää lähes yksinomaan joukkueen heikon sijoituksen. Maalivahtien työskentelyä on tarkasteltu suurennuslasien takaa, mutta se osasto kestää vertailun.

Ensimmäiset viisi peliä ja seitsemän tehtyä maalia. Toiset viisi peliä ja 12 tehtyä osumaa. Parannusta on siis tapahtunut, mutta vieläkin mennään alakanttiin pelaajiston potentiaaliin verrattuna. Nyt päävalmentaja Risto Dufvan joukkueella onkin todellinen näytön paikka ja koetinkivi, kun vastaan luistelee kovan syysvireen löytänyt Kärpät.

Vierasjoukkue Kärpät on alisuorittanut Lukon tavoin alkukaudella. Kovia nimimiehiä vilisevä yhdistelmä aloitti kautensa kolmella voitolla, mutta sitten oli edessä neljän ottelun tappioputki.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki sai kuitenkin joukkueen pelin kääntymään, ja nyt joukkue seilaa kolmen ottelun voittoputkessa. Yksi suurimmista muutoksista voittoputkessa on ollut maalivahti Jussi Rynnäksen paluu tolppien väliin. Kokenut ja isokokoinen Rynnäs toi kaivattua ryhtiä joukkueen alakertaan, jolloin voittaminen on ollut huomattavasti helpompaa.

- Ensi tiistaina on erittäin tärkeää voittaa, sillä minä en mielelläni häviä raumalaisille, Rynnäs lähettää terveisiä Lukon pukukoppiin.

Rynnäs ei toki ole ainoa syy, miksi Kärpät saalisti viime viikolta täydet yhdeksän pistettä. Joukkueen kaikki tekeminen oli tasapainossa, eikä heikkoja lenkkejä kentällä nähty. Marjamäki haluaakin jatkaa samalla formaatilla, millä viime viikon komeat voitot tulivat.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosastolla ovat olleet jo pidempään puolustajat Tommi Kovanen ja Jesse Virtanen. Hyökkäjistä vaivojaan parantelevat Jarkko Kauvosaari, Teemu Nurmi sekä Steven Zalewski.

Vierasjoukkueen osalta toipilasosasto lähenee tyhjyyttään, kun muutaman pelin huilannut hyökkääjä Juhamatti Aaltonen tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Vammojaan parantelevat edelleen puolustaja Mikko Lehtonen ja hyökkääjä Ben Maxwell.

Seuraa Heitä

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Maalitili Liigassa edelleen avaamatta. Joko nyt nähdään kauden avausosuma?

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Ei ole Donskoikaan onnistunut heiluttelemaan maaliverkkoja. Miten käy Rauman vieraspelissä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Ilkka Mikkola 0 4 4
2.Ville Vahalahti 2 2 4
3.Jerry Ahtola 1 3 4
4.Petteri Nummelin 3 1 4
5.Joni Nikko 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle