Lukko käy Kärpänpyyntiin

LIIGA / Ennakko
Rauman Lukko jatkaa play off-paikan metsästystä lauantaina, kun vastaan asettuu sarjassa jaetulla kolmannella tilalla oleva Oulun Kärpät. Sarjassa kahdeksantena olevalle kotijoukkueelle kelpaa pelistä vain voitto, mutta vailla panosta ei pelaa vierailijakaan.

Kärppien haarukassa nimittäin on kotietu play offiin, ja se ei ole vielä kirkossa kuulutettu, vaikka oululaisilla onkin neljän pisteen kaula viidentenä killuvaan JYPiin. Siinä välissä omaa taistoaan käy vielä Espoon Blues, joten näistä asetelmista lähdetään koitokseen.

Jatkuuko Lukon hyvä putki?

Viime viikon lauantaina Lukko pelasi kauden surkeimman pelinsä kotikaukalossaan, kun se hävisi Lahden Pelicansille 1-5. Vaikka silloin tuntui taivas putoavan niskaan, Lukko kirkasti kilpeään kuluvalla viikolla oikein kunnolla. Ensin kaatui kotona SaiPa 2-0 ja heti seuraavana päivänä Jyväskylässä JYP 3-0, eli Lukon maalivahti Petri Vehanen piti kahtenä peräkkäisenä päivänä nollan. Muutenkin Lukon peli vaikutti huomattavasti rennommalta kuin Pelicans-vääntö, ja valmentaja Ismo Lehkonenkin oli näiden kahden voittopelin jälkeen jo oma rento itsensä.

Lukolla on viime peleissä ollut ongelmia loukkaantumisten kanssa. Toni Porkka, David Schneider, Janne Siivonen ja Janne Niskala ovat olleet sivussa. Kaksi ensiksi mainittua eivät Kärppiäkään vastaan pelaa, mutta Siivosen ja Niskalan pelaaminen ratkeaa lauantaina.

Tässä vaiheessa kautta tuntuu siltä, että Lukon valmentaja Ismo Lehkonen on löytänyt vihdoin kaipaamansa ketjut. Ykkösketju Torkki-Hancock-Saarela oli ratkaisevassa roolissa torstaina JYPiä vastaan, keskiviikkona puolestaan SaiPan turmaksi koitui kakkonen Kron-Ulmer-Cisar. Kolmosketjuun "tiputettu" Markku Tähtinen puolestaan on myös nostanut osakkeitaan, kun vastuuta on pienennetty. Tähtisen laidoilla pelaavat Matti Kaipainen ja Mika Viinanen, ja nelosketju Normio-Isosalo-Koivisto pelaa hyvin aina, kun kaukaloon pääsee. Varsinkin ketjunjohtaja Samu Isosalo esittää otteita, jotka varmastimiellyttävät kriittisintäkin raumalaiskatsojaa. Näillä ketjuilla Lukko pelannee Kärppiäkin vastaan, ainakaan mitään pelillistä syytä ei enää muutoksiin ole.

Kärpillä lievä lama. Vai onko?

Kuten todettua, Kärpät taistelee Bluesin ja JYPin kanssa pudotuspelien kotiedusta. Viime aikoina joukkueen otteet eivät ole kannattajia tyydyttänyt, sillä Kärpät hävisi mm. Pelicansille taannoin vieraskentällä 1-4 ja viimeksi torstaina melko aneemisen esityksen perusteella kotonaan Helsingin IFK:lle 2-5. Toisaalta, viimeisistä kymmenestä pelistään Kärpät ei kuitenkaan ole hävinnyt kuin kolme, muut ovat voittoja joten kaikki on suhteellista. Niinikään maalivahti Niklas Bäckström on ollut loistovireessä, vaikka torstaina HIFK:ta vastaan imuroikin.

Lukkoa vastaan Kärpät on ollut niskan päällä niin kotonaan kuin Raumallakin pelatuissa peleissä. Tällä kaudella kuitenkin Äijänsuo on pysynyt Kärpille voittamattomana, kahdesta pelistä vierasjoukkueen saaliina on ollut yksi tasapelipinna. Joukkueiden edellinen peli Raumalla päättyi kotijoukkueen 3-2-voittoon, ja siinä Kärpät heräsi vasta kolmannessa erässä taisteluun. Toisin kuin silloin, nyt Kärppien olisi oltava hereillä alusta saakka, muuten ei kunnian kukko laula. Poissa Rauman reissulta lienevät huippulupaava pakki Joni Pitkänen sekä kovaa taklaava hyökkääjä Antti Aarnio. Ainakin Pitkäsen poissaolo tuntuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle