Kevätkausi käyntiin Raumalta

LIIGA / Ennakko
Kärpät on hallinnut kauden aiempia kohtaamisia.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Kauden 2012-2013 jälkimmäinen puolisko käynnistyy Raumalta, kun Lukko ja Kärpät iskevät yhteen. Kohtaaminen on joukkueille kauden neljäs.

Joulukinkut ja muutkin herkut on nautittu ja on aika palata työn ääreen. Raumalla torstain kamppailussa kohtaavat Lukko sekä Kärpät. Lukon kohdalla joululoman pituudeksi muodostui yhdeksän vuorokautta kun vastustaja Kärpät oli pois kaukalosta seitsemän päivää.

Kotijoukkue Lukko valahti ennen joulutaukoa sijalle 12 heikon maalintekotaitonsa takia. Joukkueen puolustuspeli ja maalivahtityöskentely on parantunut syksyn mittaan, mutta maaliteossa on edelleen suuria vaikeuksia. Tehdyt maalit viimeisissä otteluissa kertovat paljon; 0, 2, 2, 2 ja 3. Karu rivi luettavaksi joukkueelta, jolla on ollut neljä kotiottelua viidestä viimeistä pelistä.

Lyhyt joulutauko tuskin tuo ihmeellistä parannusta asiaan, varsinkin kun joukkue aloitti taukonsa heti edellisen ottelun jälkeen. Yksi harjoitus tapaninpäivänä ei ole riittävä saamaan maalintekoa paremmalle tolalle.

Enemmänkin kyse on siitä, miten pelaajat sisäistävät maaliteon vakavuuden. Jos on vaan tekevinään maalin, se yleensä päättyy hyvin, tosin vastustajan kannalta. Lukko tarvitsee päättäväisyyttä maalintekoon, mutta pelipäivä sen vireen sitten lopulta kertoo.

Vierasjoukkue Kärpät kadotti hyvän pelivireensä siirryttäessä marraskuulta joulukuuhun. Viisi viimeistä kamppailua ovat tuoneet pistepussiin vain neljä lisäystä.

Se on vähän, vaikka joukkue onkin kärsinyt paljon loukkaantumisista. Nimivahva Kärpät on pelaajamateriaaliltaan kuitenkin niin kova joukkue, että muutaman pelaajan poissaolo ei pitäisi näkyä tekemisessä ollenkaan.

Toista viikkoa molemmilla taukoa takana, joten se tulee olemaan vahvoilla, joka paremmin saa pelisysteemistään kiinni. Vauhtia kaukalosta tuskin puuttuu, mutta se ei aina ole tie onneen.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosastolla on viime peleissä ollut vain hyökkääjä Jussi Pesonen. Paluu kaukaloon on lähellä, mutta tarkka ajankohta ei ole selvillä. Muun joukkueen pitäisi olla pelikuntoinen.

Vierasjoukkue Kärpät sen sijaan on kärsinyt paljon erilaisista loukkaantumisista ja lista on vieläkin pitkä.

Pois kokoonpanosta jäävät maalivahdit Johan Backlund sekä Tomi Karhunen. Rauman ottelussa maalivahtikaksikon muodostavat Miika Wiikman sekä Toni Eskelinen.

Puolustajista loukkaantuneina ovat Vladimir Eminger sekä Oscar Eklund. Nuori Ville Pokka on maajoukkueen mukana MM-kisoissa sekä kanadalainen Jason Demers puolestaan kiekkoilee Sveitsin turnauksessa Kanadan maajoukkuepaidassa.

Hyökkäjistä viime otteluista sivussa ovat olleet Jari Viuhkola, Joonas Donskoi sekä John Norman. Lisäksi Miikka Salomäki kiekkoilee nuorten MM-kisoissa.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Onnistunut mukavasti raumalaisia vastaan. Jatkuuko hyvä vire joululoman jälkeen?

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Vauhtia löytyy, mutta tehottomuus vaivaa. Löysikö tarvittavan piristysruiskeen pukinkontista?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
Kärpät M S P
1.Jussi Jokinen 2 2 4
2.Ville Mäntymaa 0 1 1
3.Juha-Pekka Haataja 0 1 1
4.Ivan Huml 0 1 1
5.Ilkka Mikkola 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle