Jääkö kärppälauma lukkojen taa?

LIIGA / Ennakko
Lukolla on ollut vaikeuksia kärppälauman kanssa tällä kaudella.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Torstain ratoksi tarjotaan Äijänsuolla sarjakärki Kärppien ja nelostilaa miehittävän Lukon kamppailu. Ottelu on kummallekin joukkueelle toiseksi viimeinen, jonka jälkeen siirrytään myös Liigan toimesta olympiatauolle.

Pelissä on Lukon näkökulmasta tärkeitä pisteitä, sillä se pyrkii varmistamaan paikkansa kuuden joukossa ja taistelee vielä kynsin ja hampain kotiedusta pudotuspeleihin. Ero kolmantena majailevaan JYPiin kutistui tiistaisen KalPa-voiton jälkeen kahteen pisteeseen. Tosin raumalaiset ovat pelanneet myös yhden ottelun jyväskyläläisiä enemmän.

Raumalaisten taivalta kohti kolmatta sijaa helpottaa jo pitkään uomissaan ollut peli. Viimeiset kahdeksan ottelua ovat tuoneet seitsemän voittoa ja maaliin on livahtanut yhdeksän kiekkoa. Samalla aikavälillä vastustajaansa se on rankaissut 29 kertaa. Ryan Zapolski on torjunut sinikeltaisten veräjän suulla varmasti ja saanut tukea puolustajilta hyvin.

Yksi isoimmista asioista, joka on helpottanut Lukon maalintekoa, on pitkään alle tasonsa pelanneen Aki Uusikartanon herääminen. Hänen pelaamisensa on taas sitä tuttua Uusikartanoa, jossa näkyy vahvaa pelaamista puolustuspäähän ja vapauttavia syöttöjä ketjukavereille, jotka iskevät maalit.

Samaan aikaan, kun Lukko on viritellyt kevään karkeloihin virettään huippuunsa, on 36-vuotias konkarisentteri iskenyt tehot 2+5. Näin ollen Lukolla on kasassa kaksi hyökkäyspäässä vaarallista kentällistä, jotka pystyvät rankaisemaan vastustajaa.

Lukko pelasi edellisen kerran tiistaina kotiluolassaan KalPaa vastaan. Ennen ottelua oli joillain tahoilla pelko siitä, että Lukko ei ottaisi vastustajaansa tosissaan, mutta tästä ei näkynyt minkäänlaisia merkkejä, vaan se nuiji pudotuspelimahdollisuutensa menettäneet kuopiolaiset Äijänsuohon lukemin 6-0. 

Myös Kärpät varmasti hamuaa pisteitä plakkariinsa, sillä sen paikka sarjan kärkenä ei ole vielä kiveen hakattu. Ero toisena olevaan Tapparaan on enää yhdeksän pistettä, tosin oululaiset ovat pelanneet kaksi ottelua tämän hetkistä päävastustajaansa vähemmän.

Kärpät vahvisti kokoonpanoaan kevättä ajatellen, kun se hankki KalPasta Adam Masuhrin ja Ruotsin pääsarjaseurasta AIK:sta oman kasvattinsa Esa Pirneksen. Vielä ainakaan ei ole kumpikaan esittänyt mitään mullistavaa, mutta takaisin huipulle haluavalle kärppälaumalle nämä olivat materiaalin leveyden kannalta ratkaisevan tärkeitä kiinnityksiä.

Joukkueen edellinen ottelu onkin juuri Tapparaa vastaan tiistailta. Kärpät oli matkalla jo täyteen pistepottiin ja lähes varmaan runkosarjan voittoon, mutta se onnistui sössimään 3-1 johtonsa 3-3 tasapeliksi. Voittomaalikisassa vieraat hoitivat lisäpisteen itselleen ja pitivät runkosarjan voittotaistelun jännittävänä.

Lukon kokoonpanosta ovat varmasti ulkona loukkaantumisiin vedoten Otto HonkaheimoAki KangasmäkiJarkko KauvosaariTeemu NurmiAleksi Saarela sekä Jesse Virtanen. Lisäksi Mestiksessä pelaavaan Mikkelin Jukureihin lähetettiin oikea raumalaismafia, kun Jukurien paidassa kiekkoilevat ainakin toistaiseksi Roni ViirlasEetu Koski ja Joni Nikko.

Oululaisten kokoonpanoa rokottavat ensinnäkin Sotšiin matkanneet Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen. Sairastuvan puolella ovat miehitystä pitämässä yllä Joonas Kemppainen ja niin Toni KähkösenMikko Lehtosen kuin Jussi Rynnäksenkin pelaaminen on kaikkea muuta kuin varmaa.

Seuraa Heitä

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

On tällä hetkellä tulikuuma. Kaukalossa antaa aina 100 prosenttia. Rokottaako illan vastustajaa pisteiden muodossa?

Esa Pirnes #12 |

Keskushyökkääjä

Pirnes on raumalaisille tuttu mies lähes vuosikymmenen takaa. Paljon on vettä virrannut kanaalissa sinä aikana, mutta on edelleen pelimies. Olisiko uran ensimmäisen kärppäpaidassa tehdyn pisteen aika?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Lauri Tukonen 5 2 7
2.Ville Vahalahti 0 6 6
3.Toni Koivisto 3 2 5
4.Janne Keränen 4 1 5
5.Aki Uusikartano 1 3 4
Kärpät M S P
1.Jari Viuhkola 2 2 4
2.Joonas Donskoi 0 4 4
3.Julius Junttila 2 1 3
4.Ville Pokka 0 3 3
5.Mika Pyörälä 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle