Suon syvän kyntäjät

LIIGA / Ennakko
Keskiviikkona Raumalla nähdään kahden viime aikoina alavireisesti pelanneen joukkueen kohtaaminen. Lauantaina Ässien vieraana romahtanut Lukko saa vieraita Helsingistä, kun omassa paikallisessa kuonoonsa saanut Jokerit matkustaa länsirannikolle viiden ottelun tappioputki niskassaan.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen pelissä on Ässät-tappiosta huolimatta näkynyt piristymisen merkkejä ja joukkue porskuttikin ennen Porin vierailua neljän pelin voittoputkessa, johon mahtui myös jatkoaikavoitto Jokereiden vieraana. Tiistainen vaisuus paikalliskamppailussa jätti kuitenkin monta kysymysmerkkiä ilmaan joukkueen iskukyvystä.

– Pahoja lapsuksia tapahtuu edelleen, kuten viimeksi Ässät-pelissä. Näin paljon ei saisi lahjoittaa maaleja vastustajalle, Rauli Urama kommentoi mennyttä viikkoa ja joukkueen kitkerää tappiota Satakunnan derbystä.

Jos Lukko lähtee otteluun hieman epävarmoista asetelmista, on Jokereilla tilanne kaoottinen. Alla on viisi tappiota, kun maanantai-iltana joukkue romahti viime minuutilla HIFK:lle. Sarjataulukossa sijat ovat pikkuhiljaa tippuneet ja viidentenä majailevan helsinkiläisryhmän hyökkäyspelistä paistaakin tällä hetkellä itseluottamuksen puute. Tämän myöntää joukkueen pääkäskijä Erkka Westerlund.

– Ollaan oltu tuskaisia jo pitkän aikaa tässä. On pelattu hyvin, mutta maalinteko on ollut vaikeata. On kuitenkin purettu jo paljon sitä tuskaa, mitä pelissä on pahimmillaan ollut.


Lukko voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen toissaviikolla.
Jussi Kivimäki

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen viime pelit ovat olleet melkoista vuoristorataa. Tiistaina joukkueen peli hajosi kolmannessa erässä täysin ja vain Norosen loisto-otteet pitivät voiton Raumalla. Porissa puolestaan joukkue hyytyi toisessa erässä täysin ja lukuisat henkilökohtaiset virheet käänsivät pelin porilaisille. Jatkuvat oman pään virheet ja paketin nopeat hajoamiset kertovatkin karua kieltään joukkueen henkisestä tilasta tällä hetkellä.

Kun pelitapa ei tule suoraan selkäytimestä, johtaa se kentällä yhä suuriin määriin henkilökohtaisia virheitä ja kiekonmenetyksiä. Tämä näkyy varsinkin vajaamiehisen puolustuksen osalta. Kun iso osa alkuperäisen kokoonpanon miehistä on poissa, nousevat pelaavien roolit toivottua suuremmiksi. Ylisuuri rooli nostaakin virheiden määrää ja herättää epävarmuutta pelin sisällä.

Joukkueen kapteeni ja juuri kolmen vuoden jatkosopimuksen Lukon kanssa allekirjoittanut Otto Honkaheimo näkeekin tämän osa-alueen tärkeänä keskiviikkona.

– Vastassa on varmasti nälkäinen joukkue. Meidän pitää pystyä karsimaan virheitä ja päästä eroon ailahtelusta.

Jokereiden tilanne ei tässä suhteessa ole ainakaan helpompi. Joukkueen hyökkäyspelin tuska kasvaa, kun onnistumisia ei ole viime peleissä tullut. Kuvaavaa onkin, että maanantain HIFK-tappiossa joukkueen molemmat maalit iski puolustaja. Kotona kärsitty jatkoaika-tappio Lukolle yritetäänkin Jokerileirissä kääntää voimavaraksi.

– Pitää kääntää koko henkinen asettelu voimavaraksi. Kyllähän se onnistumisten kautta tulee ja tässä vaiheessahan se tulee nimenomaan pienten onnistumisten kautta. Lukkoa ei saa ainakaan päästää syttymään kotikaukalossa, Westerlund summaa avaimia itseluottamuksen palauttamiseksi.

– Kova peli edessä. Meillä on nyt aika kapea joukkue, kun (Jarkko) Ruutukin huilaa kymppitilin täyttymisen takia. Nuoria pitää kutsua lisää mukaan.

Kokoonpanot

– Kokoonpanoihin ei näillä näkymin ole tulossa muutoksia. Täytyy toivoa, ettei loukkaantumisia tule enää lisää, Urama linjaa keskiviikkoa silmällä pitäen.

Lukolta puuttuvat loukkaantumisten takia puolustuksesta Mikko Kuukka, Tomi Pettinen ja Anssi Rantanen. Hyökkäyksestä poissa on edelleen Samuli Kivimäki.

Jokereilta poissa ovat yhä Ben Eaves, Semir-Ben Amor, sekä maalivahti Eero Kilpeläinen, jonka paluu nähtäneen Westerlundin mukaan aikaisintaan joulun jälkeen.

Myös Ruutu huilaa ottelun kymppitilin täyttymisen myötä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Kris Beech 3 4 7
2.Janne Keränen 2 3 5
3.Jussi Pesonen 2 3 5
4.Perttu Lindgren 0 3 3
5.Teemu Nurmi 1 2 3
Jokerit M S P
1.Janne Lahti 3 1 4
2.Ilari Filppula 1 3 4
3.Teemu Pulkkinen 1 2 3
4.Nichlas Hardt 1 2 3
5.Riku Hahl 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle