Sarjakärki Ilves Lukon mittariksi

LIIGA / Ennakko
Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ilves oli askeleen edellä.
Kuva © Jarno Hietanen
Rauman lauantai-illassa kohtaavat Lukko sekä Ilves. Ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen vierasjoukkue Ilves johtaa Liigaa, joten vastus Lukolla tulee olemaan huippuluokkaa.

Kauden 2013-2014 runkosarjassa tulee ensimmäinen neljännes täyteen joukkueiden iskiessä yhteen lokakuun pimeässä kiekkoillassa.

Kotijoukkueen osalta lokakuu on tarjonnut astetta parempaa kiekkoa, mitä sinikeltaiset pystyivät esittämään syyskuussa. Raumalla lokakuun ensimmäinen päivä silloinen sarjajohtaja Pelicans sekä viikkoa myöhemmin kovakuntoinen Kärpät näyttivät Lukolle pelaamisen mallia. Vaikka Lukko nuo ottelut hävisikin, joukkueen peliesitys ei ollut huonoimmasta päästä.

Voittojakin Lukko on saavuttanut kuluvan kuun aikana kolme kappaletta. Komein niistä tuli juuri edellisestä kotiottelusta, jossa HIFK oli vastaantulija ensimmäiset kaksi erää Lukon takoessa viisi maalia vieraiden verkkoon.

Kuluvan viikon Lukko on ollut päävalmentaja Risto Dufvan sanoin luokkaretkellä Itä-Suomessa. Kaksi vieraspeliä kerrytti pistepussia kolmen merkinnän verran.

Kotijoukkueen uusi ykkössentteri Aaron Gagnon on ollut nyt joukkueen mukana viikon verran. Peli ketjukaverien kanssa ei ole vielä parhaalla tasolla, mutta miehen tuleminen mukaan on piristänyt koko joukkueen tekemistä. Lukko on ollut vieraskaukaloissakin varsin aloitteellinen ja kenttätapahtumia joukkue on sekä hallinnut että pyrkinyt aktiivisesti hallitsemaan.

Jos kotijoukkue pystyy esittämään vastaava hallintaa, mitä nähtiin viikko sitten helsinkiläisten kustannuksella, on joukkueella hyvät mahdollisuudet kauden viidenteen kotivoittoon.

Vierasjoukkue Ilves on tällä hetkellä kaikkien jääkiekkoa seuraavien yllätykseksi Liigan piikkipaikalla. 14 ottelua, joista 30 sarjapistettä ei jätä kyynisemmällekään epäilijälle sanan sijaa. Tamperelaisten nimilista kalpenee monen muun joukkueen nimilistan rinnalla, mutta vanha viisaus pätee edelleen. Paperilla ei ole ennenkään yhtään peliä voitettu.

Ilveksen pärjääminen on perustunut loistavaan maalivahtipeliin ja rohkeaan kiekolliseen tekemiseen. Miehet liikkuvat, kiekko tekee ison työn kaukalossa ja vastuuta otetaan laajalla rintamalla. Heikkoa lenkkiä joukkueesta ei tällä hetkellä löydy. Ilveksen erikoispiirre on ollut jo monessa ottelussa pitkät pyöritykset vastustajan päädyssä, joilla pyritään väsyttämään vastustaja.

Kovalla itseluottamuksella pelaava Ilves saapuukin Raumalle kolmen ottelun voittoputkessa, joten vastus Lukolle on parasta A-ryhmää. On täysin selvää, ettei päävalmentaja Tuomas Tuokkolan tarvitse muuttaa mitään sitten edellisen pelin.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella. Ottelu pelattiin Tampereella, ja tiukan taiston jälkeen Ilves voitti jalkapallolukemin 2-1.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosastolla on tällä viikolla ollut ketjullinen hyökkääjiä sekä yksi puolustaja. Hyökkääjistä Joni Nikko, Aleksi Saarela ja Steven Zalewski sekä puolustaja Tommi Kovanen ovat parannelleen vammojaan.

Näistä ainakin Nikko on taas pelikuntoinen. Lisäksi hyökkääjä Jarkko Kauvosaari pelaa lainasopimuksella viisi ottelua Vaasan Sportin riveissä. Pelaavaan kokoonpanoon päävalmentaja Dufva on tehnyt varsin maltillisesti muutoksia, vaikka pelaajia reservissä riittääkin.

Vierasjoukkueen osalta toipilaina ovat olleet puolustajat Miro Hovinen ja Arto Tukio sekä hyökkääjä Masi Marjamäki. Pelaavan kokoonpanon suhteen SaiPa-ottelussa maalia vartioinut Juha Järvenpää tekee tilaa nuorelle Ville Kolppaselle. Muut kokoonpanot selviävät ottelupäivän aamuharjoitusten jälkeen.

Seuraa Heitä

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Vauhtia ja yritystä riittää, mutta maalit ovat jääneet kahteen. Joko nyt syntyy kauden kolmas osuma?

Juuso Rajala #8 |

Keskushyökkääjä

Lukossakin pelannut Rajala on esiintynyt edukseen koko alkukauden. Jatkuuko hyvä vire myös entisessä kotihallissa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Matt Generous 0 4 4
2.Lauri Tukonen 1 3 4
3.Toni Koivisto 2 2 4
4.Ilkka Mikkola 1 2 3
5.Aki Uusikartano 1 2 3
Ilves M S P
1.Michael Keränen 3 3 6
2.Roberts Jekimovs 2 3 5
3.Juuso Rajala 1 3 4
4.Sami Sandell 2 2 4
5.Simon Gysbers 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle